A, B, C, D…

Joskus blogeissa vilisi näitä elämän aakkosia, josta jokaisesta kirjaimesta bloggari kirjoitti jotain. Itse tykkäsin lukea näitä aakkosia, joten kokosin tähän omat aakkoseni.

Aamut ja aamupala. Aamut ovat päiväni paras osa. Nousen mieluummin vähän aikaisemmin sängystä ylös, kun että nukun pitkään. En halua aloittaa aamujani kiireellä ja niihin kuuluu aina aamupala. Kuvassa Kreikan matkan aamupalani, joka oli kreikkalaista jugua, hunajaa, kaurahiutaleita ja päällä appelsiinin lohko.

Blogi. Luen paljon blogeja ja ne ovat minulle rentoutua ja yleensä pieni arjen piriste. Minulla on muutama blogi, jota seuraan päivittäin. Luen blogeja työmatkalla täydessä bussissa ja on ihana   uppoutua johonkin hyvään blogiin eikä siihen kaikkeen hälinään ja stressiin ympärillä. Olin miettinyt oman blogin perustamista pitkään ennen, kuin uskaltauduin. Ja tykkään tästä kaikesta näpertelystä, mitä blogiin liittyy se on, kuin askartelua. Ihanaa toteuttaa itseään uudella tavalla.
Coca cola. Olen täysin addiktoitunut siihen. Juon aina ravintolassa kokista oli kyse sitten, vaikka kuinka hienosta ravintolasta. Cokis on vain niin hyvää. Silti jos pidän siitä, vaikka kuukauden tauon niin, silloin se maistuu tosi voimakkaalta suuhuni ja aina mietinkin, että ei tämä nyt niin hyvää olo. Kuinkas vaan, sitä kuitenkin juon ja olen addiktoitunut siihen taas. Jos tulisi uutinen, että Coca cola olisi alkanut lisätä kokaiinia juomaan, en olisi yhtään yllättynyt. 😀

Dior. Olen käyttänyt Diorin Blooming Bouquet  
tuoksua monta vuotta ja se on ehdottomasti lempi hajuveteni. Vaikka muuten käytän suurimmaksi osaksi ties mitä kosmetiikkaa niin hajuvesissäni olen tarkka. Sain ensimmäisen pullon Diorin hajuvettä äidiltäni 18-vuotislahjaksi ja ehkä senkin takia juuri tämä tuoksu on mieleeni.              
                          

 

Energia. Normaalisti olen täynnä energiaa aamusta iltaan. Heti kun olen kipeä olen, joko a) entistä levottomampi ja yli energinen tai b) olen aivan vaisu ja hiljainen. Usein jos kipeyteni alkaa hepuloimisella niin olen, sitten kunnolla kipeä vähän pidemmän aikaa. Energiset ihmiset ovat ihan parasta mitä tiedän ja huomaan läheiseni olevan samanlaisia energiapupuja kuin, minä itsekin. Äitini on ihana esimerkki energisestä ihmisestä. Hän on aina hyvällä ja energisellä tuulella, vaikka menisin yllätyskäynnille koska tahansa käymään. Äidin iloinen elämänasenne on paras!

Fanitus. En ole ikinä fanittanut sen kummenkin mitään bändiä tai artistia. Käyn festareilla, mutta silti en tunnistaisi jos Avicii kävelisi vastaan. Ainoa, mitä voin sanoa fanittaneeni oli Spice Girls 6-vuotiaana. Oli paitaa, lippistä, julisteita seinillä ja tiesin kyllä tismalleen miltä Spice Girls :t näyttivät. Suosikkini oli Emma. Poikaystävä pitää minulle autossa musiikkitietovisaa ja olen saanut viimeisen vuoden aikana saanut ehkä viisi
oikein.

Gini. En voi tuoda tätä kyseistä alkoholijuomaa ollenkaan. En ole ikinä tykännyt siitä ja maku muistuttaa aina, kun laitoimme maistoimme katajan marjoja, ei ollut mitään suurta herkkua. Mohito on minut lempi drinkkini. En hirveästi käytä alkoholia ja en tissuttele. Kesällä saatoimme mennä Löylyyn yksille ja se tarkoitti juurikin, sitä yhtä lasia viiniä. Voin suoraan sanoa, etten vain pidä alkoholin mausta eikä kyseessä ole mitään sen suurempaa. Tämä kuva on yhdestä kesän ihanimmasta illasta, kun menimme kaverin kansa töiden jälkeen Löylyyn. Tällöin kyllä reissu venähti päivästä aamuun, mutta hauskaa oli!

Helsinki, vaikka olenkin muuttanut Espooseen tuntuu Helsinki aina yhtä kotikaupungilta. Helsinki on ihanan monipuolinen kaupunki, vaikka se onkin aika  kompaktin kokoinen. Olen tottunut käymään Helsingissä päivittäin, mutta nyt kun työtkin ovat Espoossa tulee sinne lähdettyä harvemmin ja tuntuu käynti aina luksukselta. Kuva on Cafe Regatasta, joka on maailman suloisin pieni kahvila veden äärellä ja on kesäisin todella suosittu paikka. Yksi oma peräisimpiä kahviloita, jossa olen koskaan käynyt.
                                                                                                                                                               

Ilma/sää, ei vaikuta mieli alaani koskaan. Olen kaikkien säiden ystävä, sade on minusta kotoista, pilvet eivät haittaa, paahtavat hellepäivät kestän ja lumisade on kaunista. Ainoa, mitä en kestä on oikein kova pakkanen, koska olen oikea vilu kissa. Pidän talvesta muuten, lumi on ihanaa ja eikä loskanaan ole paha, jos on pukeutunut hyvin. Tarkkailen usein säätä ja kotini tärkein asia on suuri olohuoneen ikkuna. Ilma saa aina minut miettimään aamulla minkälaisen päivän se tuo. Suomen ehdoton rikkaus on neljä eri vuoden aikaa, vaikka se talvi pitkältä tuntuukin. Kunnon ukkosmyrsky kesällä Pohjanmaalla on ehdottomasti jännittävin ilma. Ukkonen tuntuu ihan erilaiselta, kun salama lyö kunnolla mökin kattoon ja istumme kynttilän valossa sisällä.


Jäätelö. Suuri herkkuni! Pyrin ostamaan jäätelöä todella harvoin kotiin, koska se ei pakastimessa kauaa hengaile. Kuvassa Kreikan jäätelöbaarin jäätelöitä, aivan parasta jäätelöä (emoji sydän silmillä). Makuja oli valita pistaasista Nutellaan, joten kaikille oli jotain.

 

Korut. En juurikaan käytä koruja. Unelmoin löytäväni pienen siron kaulakorun, jota voisin käyttää päivittäin. Olen ostanut viimeiset 3-vuoden aikana yhdet kunnon korvikset, joita käytän muutaman kerran kuukaudessa. Muuten kaikki koruni ovat hankittu lähinnä festareita varten. Minulla on kaksi Mulberryn nahkaista rannekorua, joita yhteen aikaan käytin paljon. Aloinkin juuri miettiä, että missäköhän ne mahtavat tänä päivänä olla, koska ne eivät olleet kovinkaan edullisia koruja..

 
 
 
 

Luonto. Nautin metsästä ja luonnossa olosta, vaikka tunnen olevani aina ikuinen kaupunkilaistyttö. Kun olen maalla Kurikassa, vietämme siellä suurimman osan ulkona. Osaan tehdä paljon ulkotöitä, mitä ei varmasti ulkonäön perusteella heti uskoisi. Esimerkiksi puun pienistäminen kirveellä ja viikatteen käyttö ovat minulle tuttu juttu. Maalla ehdottomasti suosikki juttujani ovat, sienestäminen, marjojen poiminen, ja lenkkeily. Siellä on ihan eri ilman ala, kun aamulla herää lenkille. Ja taivas yöllä on uskomaton, kun se täyttyy tähdistä ihan eri tavalla, kuin kaupungissa.

Matkailu. Haluaisin matkailla paljon useammin, kuin nyt. Haluan ehdottomasti käydä kaikissa Euroopan isoimmissa pääkaupungeissa. Ehdoton haave matkakohteeni on kuitenkin New York ja Islanti. Onneksi Islantiin tehdään nykyään koko ajan enemmän matkoja ja sinne pääsee kohtuullisellakin summalla. Kuva Kreikasta patikointiretkeltä.

 
 

Nauru. Paras lääke suruun ja murheisiin. Nauran paljon ja heitän läppää sitäkin enemmän. Nauraminen, jollekin huonollekin jutulle voi korjata pilalle mennyttä päivää. Nauran paljon itselleni. Olen välillä  kyllä rehellisen blondi ja möläyttelen asioita ja sitten vasta sitten mietin, että mitä tulikaan taas pohdittua ääneen.

 

Oma koti. Tärkein paikka maailmassa. Paikka missä voi rauhoittua ja olla vain itsekseen. Muistan, kun asuin hetken aikaa kommuunissa Kalliossa. Minulla oli sieltä suuri huone ja vaikka olinkin laittanut sen nätisti ja kaikki omat tavarat löysivät kivasti paikalleen niin en viihtynyt siellä hetkeäkään. Oli kamalin tunne mennä väsyneenä töiden jälkeen kotiin, joka ei tuntunut kodilta ollenkaan ja pelkkä ajatus tästä paikasta ahdisti. Asuinkin onneksi siellä vain muutaman kuukauden.


Parisuhde. On elämäni yksi ihanimpia asioita. Ja ei meillä todellakaan ole aina ruusuilla tanssimista. On ihana, kun joku jolle jakaa huolet ja murheet. Varsinkin, mitä vanhemmaksi niin toinen osapuoli alkaa tuntua enemmän perheenjäseneltä, mikä on minusta ihanaa. Perhe on toinen tärkeä asia, minun perheeseeni kuuluu mieheni lisäksi, äiti, isäpuoli, pikkusisko ja mumma.

Quiche. En ole mikään kokki tai leipuri, mutta minun bravuuriani ovat erilaiset piirakat. Piirakka pohja on helppo tehdä ja täytteeksi voi laittaa, mitä vain jääkaapista. Syön vähemmän lihaa ja liha mitä syön on perus nauta, kana ja kala. Piirakkaan olen uskaltautunut laittaa jopa Poroa ja savuporopiirakkani kelpasi hyvin myös muille kaupaksi. Eniten leivon kasvispiirakkaa, mihin täytteeksi tulee paprikaa, tomaattia, parsakaalia, punasipulia ja tavallista sipulia. Piirakat ovat nopea valmistaa ja helppo tarjottava vieraille, jokseenkin niissä on kotiäitimäinen vivahde.  

Raha. Olen erittäin tarkka rahasta. Miten ja mihin sitä käytän. Seuraan jatkuvasti tiliäni ja olen hyvin tietoinen mihin rahani kuluvat. Varsinkin parisuhteessa tämä aiheuttaa välillä kitkaa. Rahankäytön seuraaminen tuo vain minulle turvallisuuden- ja vapauden tunnetta, kun olen itse perillä raha asioistani perinpohjaisesti.

 

Salaatit. Ah voisin elää pelkillä salaateilla päivästä toiseen. Salaatti on niin helppo ja vaivaton ruoka, josta saa täyttävämmän lisäämällä siihen kanaa, lihaa, kalaa, kananmunaa. Tässä oli kesän paras salaatti Skattalla nautittuna. Se sisälsi halloumia, minttua, vadelmaa, krutonkeja ja pariloitua punasipulia. Nam.

Tavoitteet. Olen kova asettamaan itselleni tavoitteita. Tavallaan pusken itseäni niiden avulla eteenpäin. En tosiaankaan aina saavuta kaikkia asettamiani tavoitteita, mutta ne antavat minulle voimaa mennä eteenpäin. Elämässä pitää olla tavoitteita on, kuin minulle tehty. Haaveilu ja tulevaisuuden suunnittelu on monille ahdistava asia. Uskon, että omia tavoitteita asettamalla on mahdollista päästä pitkälle ja juuri ehkä tämän takia en ota niin paljon stressiä tulevaisuudesta. Olen varma, että kyllä ne asiat järjestyvät.

 


Usko. En ole itse kovinkaan uskovainen, silti en tuomitse ketään, joka uskoo. Usko on jokaisen oma asia. Olen eronnut kirkosta ja erosin, siitä kirkollisveron takia. Laitoin mieluummin nekin rahat Aspiin. Ymmärrän kirkollisveron merkityksen, en vain koe sitä itselleni edellytyksenä uskoon. Vaikka en usko mihinkään jumalaan, uskon, että itse omilla teoilla voi vaikuttaa omaan tulevaisuuteen. Uskon äitiini ja mummaani ja tärkeintä uskon itseeni. Uskon, että itse voin vaikuttaa eniten omilla teoillani tulevaisuuteen ja se on pääasiassa minun käsissäni.mahdollista päästä pitkälle ja juuri ehkä tämän takia en ota niin paljon stressiä tulevaisuudesta. Olen varma, että kyllä ne asiat järjestyvät.


Vesimeloni on täällä taloudessa yhtä perus hyödyke, kuin maito tai voi. En edes muista viikkoa, milloin olisin ollut ilman vesimelonia. Myös Mr. Bear on sen suuri ystävä, joten ostamme varmasti viikottainen vesimelonipallon kotiin. Vesimelonia oikeasti kuluu meillä ihan luvattoman paljon. Erityistä herkkua on vesimelonista valmistettu mehu. Resepti: melonia, melonia, melonia ja blenderiin ne surraamaan.

Wanhat sukunimet. Vanhat sukunimet, jotka on kirjoitettu W: llä, V:n sijaan. Hienoa, että ne ovat säilyneet eikä niitä ole muutettu. Monien sukunimien kirjoitusmalli on muutettu nykyaikaisemmaksi, mutta ei onneksi kaikkien. Olen ollut vuosia sitten töissä Hietaniemen hautausmaalla vanhalla puolella ja siellä näitä nimiä tuli bongailtua. Esimerkiksi Wanhasaari, Wuorio, Wirtanen yms. Hietaniemen hautausmaalta löytää myös muita erikoisia nimiä, joista ehdoton suosikkini on Harras Kyttä. 

Xoxo lyhenne. Ainakun, kuulen sen ajattelen vain Gossip Girl sarjaa, joka onkin yksi lempisarjoistani. Ensimmäiset pari tuotantokautta, ovat ehdottomasti siitä parhaat.Jään aina tv-sarjoihin koukkuun ja katson niitä putkeen. Suosikki tv-sarjojani ovat Gilmoren tytöt, Frendit, House of cards, Vampire diaries, Orange is the black ja Narcos.

 

Ystävät. Tarviiko edes enempää täsmentää? Ne ystävät, jotka tukevat, kuuntelevat ja, joille voi aina soittaa. Kuva on tyttöporukkamme kesäiseltä Kreikan Roadtripiltä. Kaikki ystäväni olette minulle rakkaita ja olen niin kiitollinen, että minulla on teidät.

Zen. En ole ikinä harjoittanut meditaatiota, mutta meren ranta ja meri itsestään ovat minulle sellaisia mieltä rauhoittavia paikkoja. Asuessani Töölössä kävelin päivittäin meren rantaan. Mikään ei ole itselleni niin rauhoittavaa, kun katsoa merta, eikä sen tarvitse olla edes tyyni sellainen. Nykyisen kotini iso miinus onkin se, ettei kävelymatkan päässä sijaitse merta. Onneksi kuitenkin lähistöllä on järviä, mutta ei se kyllä ole sama asia. Aivan unelma olisi päästä kokeilemaan ohjattua joogaa meren rannalle.

Åbo, Turku. Sivistyksessäni oli iso aukko ennen viime kesää, nimittäin Turku. En ollut käynyt aikaisemmin Turussa ja, vitsi mistä kaupungista
olikaan kyse! Kaikki oli erilaisen näköistä. Koko kaupunki vilisi ihmisiä, jokilaivat olivat suloisia ja Turun kaupungista jäi tosi hyvä kuva. Googlettelinkin sen jälkeen Oikotieltä Turun jokirannasta asuntoja. Eivät olleet yhtään pahan hintaisia pääkaupunkiseudun hintoihin verrattuna. Olisi kyllä aika ihana nähdä omasta ikkunasta jokilaivoja. Ehdottomasti aion ensi kesänä matkustaa Turkuun uudelleen.

 

Äiti. Kuvassa on merisiili yhdyskunta, miten tämä liittyy äitiin. No ei varsinaisesti mitenkään, siellä on yksi suuri piikikäs perhe risti aallokossa rantakalliolla. Minulla ja äidillä oli aikaisemmin paikoittain aika piikikkäätkin välit. Onneksi enää ei ole ja nyt äidin kanssa on läheisemmät välit. Tiedän, että voin aina soittaa äidille asiasta kuin asiasta. Äiti ja minä muodostettiin pitkään kaksistaan pieni perhe ja arvostan äitiä siitä, kuinka paljon hän on minun eteeni tehnyt ja tekee vielä tänäkin päivänä. Äiti olet rakas. <3

Ötökät. Ovat mielestäni ällöttäviä, mutta niin kiehtovia. Avaran luonnon ötökkä dokumentit ovat ehdottomia suosikkejani ja etenkin muurahaisista kertovat. Metsässä kävelessäni, bongailen aina ötököitä. Mitä suurempi ja ällöttävämpi niin sen parempi. Toinen rakkauteni ovat Avaran luonnon vedenalaiset dokumentit koralliriutoista.

Tässä olivat minun aakkoseni. Ajattelin, että tämä on hauska ja nokkela tapa tutustus minuun paremmin! Ihanaa päivää!  -S


Vastaa

Siirry sivun alkuun