HALLOUMISALAATTI

 
 

Lupasin eilen salaatin ohjetta ja tässä sitä nyt tulisi. Tämä salaatti on oikea kesäkulhossa, mutta hei tätä syödessä voi miettiä kaikkia hyviä kesän muistoja ja herkkuja. Syön muutenkin aina mitä mieli tekee vuoden ajasta riippumatta. Jos tekee kesäkuumalla mieli lohikeittoa niin sitten teen lohikeittoa. Ja talvipakkasella maissia ja grilliherkkuja niin sitten teen niitä. Pallogrilli vain kuumaksi olkkariin! No ei ehkä nyt ihan näin.
Mietin juuri viime viikolla kaupassa, kun Joulumakeiset ovat jo tulleet valkoimiin (kamalaa nyt on vasta lokakuu) ja, kun kävelin pakaste altaalle oli siellä Mämmiä.
Tavallaan ymmärrän, kun Joulu on tulossa, että makeiset tulevat myyntiin, mutta Mämmi siis MÄMMI. Onko oikeasti sille menekkiä ympäri vuoden? Joulu on muutenkin niin mässäily aikaa, että  ihmisten terveyden kannalta olisi hyvä popsia niitä joulukarkkeja, sitten vasta jouluviikolla tai edes lähempänä Joulua.

Ja tottakai sesongin aikana kannattaa hyödyntää sen ajan herkkuja ja ovathan Espanjalaiset mansikat talvella ihan eri juttu, kuin kotimaiset mansikat suoraan torilta. Ruokavalioni olisi varmasti melkein vain salaatti ja keitto painotteista. Mutta koska ei näillä (herra) Karhun nälkä lähde niin teen salaatteja ja keittoa enimmäkseen itselleni ruuaksi, kun olen yksin kotona.
Pitemmittä puhetta, ohjetta (aineslista, olisi nyt todellisuutta vastaavampi muoto) kehiin.

           Salaattiin tarvitset:

– Salaattia. Itse käytän Pirkan valmiita salaatti sekoituksia. Edullisia ja niin käteviä!

– Tuoretta mangoa

– Vadelmia

– Tuoretta minttua, tuo kivaa makua twistiä vadelmien ja mangon kanssa

– Cashew pähkinöitä

– Halloumi juustoa

Valmistus:
Tilkka rypsiöljyä pannulle ja lisää panulle siivutettu juusto. Kasaa muut ainekset lautaselle. Leikkaa siivutetut  ja paistetut juusto leikkuulaudalla pienemmiksi neliöiksi. Ei kannata leikata niitä ensin pieneksi ja paistaa sitten, saat niihin kauniimman värin ja ne on helpompi käännellä pannussa suurempina siivuina. Ripottele päälle vähän Balsamicoa, joka sitoo kivasti makeat ja suolaiset maut keskenään. Nauti!

Maukasta päivää! – S

Vastaa

Siirry sivun alkuun