ITSELUOTTAMUS

 
Itseluottamus, kaikilla meillä on se, välillä vain se leikkii piilosta mielemme kanssa. 
Olin miettinyt pitkään blogin perustamista ennen kuin uskalsin avata bloggerin. No nyt pari postausta takana ja niitä viisaampana voin rehellisesti sanoa miksen alkanut kirjoittaa jo aikaisemmin? Kai minulta puuttui sitä kaivattua itseluottamusta. Itseluottamuksen puute ei ikinä saisi olla unelmiemme este, mutta todella usein se on. Mikä esti minua jo vuosi sitten blogin aloittamisessa? Voisin huijata itseäni sanoa työ, harrastukset, uusi parisuhde, mutta kun ei. Oikeasti jännitti ja mietitytti osaanko kirjoittaa, osaanko edes luoda koko blogia, mitä läheiset on mieltä koko asiasta, mitä ulkonäöstäni sanotaan, minkälaista kritiikkiä saan ja eksyyko kukaan ees lukemaan koko blogia. 
 
Faktahan kun on, että kaikkia ei voi miellyttää ja ei pidäkään. Miksi on välillä niin vaikeaa olla vain oma itsensä? Miksi pitää miettiä mitä muut ajattelee? Miksi tuhlata koko elämä siihen, että miettii mitä muut ajattelee?
 
Tottakai se on helpommin sanottu kuin tehty ja itsekin sorrun ajattelemaan mitä muut ajattelevat, mutta yritän päästä siitä tavasta eroon. Ja mitä vähemmän olen miettinyt mitä muut ajattelevat niin sitä onnellisemmaksi ja itsevarmemmaksi olen tullut. Olen myös huomannut kuinka energiaa vievää puuhaa se on ja kuinka paljon helpompaa on, kun uskaltaa olla oma itsensä. Kaikkia ei tosiaankaan tarvitse miellyttää ja muiden mielipiteitä ei tarvitse miettiä, mutta kaikille voi silti mukava! Olenkin pannut merkille, että kaikki sellaiset ihmiset, joista oikein huokuu itsevarmuus, ovatkin olleet todella varsin mukavia ja iloisia ihmisiä
Itsevarmuus myös kaunistaa ja sen kehittäminen on paras sijoitus omaan mieleenterveyteen. Ei edes kannata pyrkiä täydellisyyteen, sillä se on loputon suo. Tämän asian tajuaminen on ollut ehkä itselle kaikista vaikeinta, mutta myös kaikista vapauttavinta. Kaikilla meistä on omat vikamme ja heikkoutemme, mutta ne hyväksymällä teemme elämästämme paljon helpompaa. Aina löytyy joku toinen joka on lahjakkaampi koulussa, parempi töissä, parempi valokuvaaja tai paremmassa kunnossa. Mitä jos olisit vain sinä ja ajattelisit, että olet täysin täydellinen itsellesi? 
Ei kannata unohtaa nauttia elämästä ja jättää jotain hetkeä kokematta itsevarmuuden puutteen vuoksi. 
 
Itsevarmuus on myös seksikästä. Usein itsevarmuus yhdistetään kauneuteen ja haluttavuuteen, mikä  pitää paikkansa. Kaikki ovat kuulleet fraasin ”itsevarma nainen on seksikäs”. Luulen silti, että suurin osa huomiosta kumpuaa naisen itsevarmuudesta eikä naisen ulkonäöstä johtuen.
 
 
 
Ja mitä päätöksiin tulee niin kukaan ei voi tietää yhtä hyvin, mikä tuntuu sinusta hyvältä, kuin sinä itse. Älä anna epävarmuuden puutteen johtaa siihen, että et teekkään niinkuin itse haluaisit vaan esimerkiksi niinkuin joku muu haluaa sinun tekevän. Älä anna toisten sanomisten estää sinua haaveilemasta ja toteuttamasta haaveitasi. Itselläni ne omat päätökset ovat olleet myös ne parhaimmat päätökset. Ne voivat olla pieniä arkisia yhdentekeviltä tuntuvia kysymyksiä tai suurempia elämäsi suuntaa kääntäviä kysymyksiä. Ihan sama, kunhan teet päätökseksi itse! 
 
Mitä haluan syödä? Missä haluan asua? Missä haluaisin opiskella? Mihin haluan säästää? Mitä haluan ostaa? Kenen kanssa haluan olla?  Nämä pienet ja suuret päätökset myös antavat voimaa sinulle ja itsevarmuutesi kasvaa.
 
Itsevarmuus on ainakin minulle kasvanut iän myötä. Huomaan, että mitä enemmän vuosia kertyy sitä enemmän alan olla armollisempi itselleni. Vieläkin on päiviä, milloin joudun etsimään itseluottamuskseni  jostain mieleni sopukasta, mutta kokonaiskuvaa ajatellen olen oppinut rakastamaan omaa kroppaani ja olen on alkanut arvostamaan omia kykyjäni. Loppujen lopuksi kaikki omat piirteni ja pienet virheeni tekevät minusta juuri minut.

Vastaa

Siirry sivun alkuun