KIRPPARILÖYTÖ

 
 

En ikinä käy Espoossa tai Helsingissä kirppareilla. En oikeastaan edes tiedä missä täällä on hyviä kirppareita lähistöllä, sillä varmasti niitä on. Etelä-pohjanmalla Kurikassa käydessäni käyn aina kylän kirpputorilla ja vuosien saatossa olenkin tehnyt sieltä paljon hyviä löytöjä. Nämä söpöt pienet kristalliset jälkiruokakulhot ovat löytö viime kesältä ja juuri samaiselta Kurikan kirpputorilta. Ne maksoivat vain euron kappale ja niitä oli sopivasti kuuden setti. Kuuden euron astia hankinta ei siis päätä huimannut. Jokaisen kulhon pohjassa oli leima Made in France, joten ne ovat ranskalaista tekoa.

Mietin pitkään ovatko ne lasia vai kristallia? Otin selvää ja opin, että kristalli on lasia, mutta se sisältää lyijyoksidia, mikä ilmeisesti aiheuttaa sen, että sitä on helpompi hioa. Kristalli heijastaa ja taittaa valoa eri tavoin, kun lasi. Hyvin hiotusta puristelasista on usein vaikea sanoa onko se lasia vai kristallia. Kristalli myös kilahtaa osuessaan johonkin kirkkaammin, kuin lasi, joka helähtää.
Vertailin kotona lusikan avulla ja minusta ne olivat kristallia. Oli sitten lasia tai kristallia, olen niihin super tyytyväinen. Ja olenkin käyttänyt niitä päivittäin. Palonut hedelmiä niihin ja jopa syönyt niistä jopa puuroa. Paljon käyttöä näille tulee myös tarjoilukulhoina, ja näihin on kiva laittaa pikku naposteltavaa esille.
Kuvia varten oli pakko laittaa yhteen kulhoon Suukkoja, jotta kuvat saivat vähän väriä.

 

Tälläisiä kirppislöytöjä täällä. Esittelen myöhemmin vanhemman kirppislöytöni. Nimittäin sinisen sävyiset käsinmaalatut posliinilautaset. Siniset astiastot ovat nyt niin kovassa huudossa. Ja ne ovat niin kauniita ja ehdottomasti omat suosikki astiani!

Kertokaa ehdottomasti ovat kirpparivinkkinne! – S

Vastaa

Siirry sivun alkuun