MANGOBANAANISMOOTHIE JA VINKKI NOPEAN SMOOTHIEN TEKOON

 
 

Aamulla heräsin ja lähdin suoraan lenkille, lenkin jälkeen suihkuun ja blogin pariin, aamupala tavallaan vain unohtui. Tiedätkö sen tunteen, kun on kulunut liian pitkä aika syömisestä ja on niin nälkä, mutta samalla ei ole nälkää ollenkaan? Olen ollut tänään jo kuudelta hereillä, sen takia vasta kello yhdeksän nälkäiset tuntemukset. No minulle kävi näin ja en tiennyt mitä olisin syönyt, kun ajatus leivästä tai puurosta tuntui raskaalta. Päätin tehdä smoothieta, mutta ongelmaksi muodostui, että minulla ei ollut jääkaapissa banaania. Käytän aina smoothiessa puolikkaan banaanin, se tuo smoothieen minulle juuri tarpeeksi makeutta. Olin jo luovuttamassa, kunnes muistin, että pakkasessa on banaania.

Ja eikun ainekset blenderiin surraamaan:
-jäisiä banaanin paloja
-tuoretta mangoa
-puolikas maitorahka
-appelsiinimehua

Ohjeessa ei ole sinänsä mitään ihmeellistä ja se on ihan peruskauraa, mutta ai, että nuo jäiset banaanit tekivät smoothiesta raikkaan makuelämyksen. Kuin olisi banaanisorbettia kauhonut, pitääkin muistaa tämä seuraavan kerran kun herkkuhammasta alkaa kolottaa! Jätin koostumuksen ihanan paksuksi mössöksi, jota lusikoin suoraan suuhun. Aivan kuin sulanutta sorbettia. Nam.

Tykkään muutenkin aina kylmistä smoothiesta, en voi sietää edes tuoreina tehtyjä lämpimiä smoothieta. Tarvitsen ne jäiset mansikat, banaanit tai jopa ihan jääpalat sinne joukkoon.
Usein kun ostan hedelmiä suuremman erän tarjouksesta tai huomaan kotona, että ne eivät ole tehneet kauppaansa ja ovat vaarassa pilaantua niin pilkon niitä minigrip pusseihin ja isken pakkaseen. Kuinka käteviä nämä oma tekoiset smoothie mixit ovatkaan! Ei tarvitse alkaa kuoria hedelmiä, voi vaan kaataa pussin blenderiin  lisätä mehun ja rahkan. Nämä omat smoothie mixit tulevat myös edullisemmeksi kuin kaupan valmiit sekoitukset. Ja olen huomannut, että ne ovat paremman makuisia. Esimeriksi Lidl:n valmis pakastettu mango maistuu ihan pahvilta verrattuna itse pakastettuun mangoon! Eron oikeasti huomaa.

Nyt aion rentoutua ja viettää ns. omaa aikaan, kun poikaystävä vielä kuorsaa säSngyssä. Australian Masterchef pyörimään, jonka jälkeen suuntaan aamulenkille. Niin ihanaa, kun ulkona ei sada ja toivottavasti koko viikonlopun sadepilvet pysyisivätkin poissa.

Viikonloppuisinkin pidän aikaisin heräämisestä. Normaalisti en kyllä viikonloppuisin herää kuudelta, yleensä siinä kahdeksan aikaan. Tänä viikkona vain tullut nukuttua erittäin hyvin ja siitä varmasti aikainen heräämiseni johtui. Aamut ovat minun omaa aikaani, kun Mr. Brear kuorsaa sängyssä ja voin katsoa omia ohjelmiani Netflix:stä. Arkisin, kun hän pääsee kotiin meillä pyörii tv :stä kaiken maailman auton tuunaus ohjelmat tai House. Housesta olen alkanut pitämään tai se on ihan ok listalla, Wheeler dealers tuskin menee koskaan alas, onneksi on läppäri ja blogi keksitty. Kotimainen autonkorjausohjelma on Latela, on taas jotenkin niin sympaattinen huvittavalla tavalla, kun kolme vaatimatonta murretta puhuvaa jätkää korjaa autoja, mallu palaa ja kirosanat lentelevät. Sarjan parasta antia ”Vitulla vittuun”, pardon my french… 😀 Ja kyllä kiroilu on rumaa ja huonotapa. Ehdottomasti itsekin pitäisi monesti siistiä suuta, eikä leikkiä merimiestä. Syytän tästä Eteläpohjanmaalaisia juuriani, sillä meillä päin pruukatahan kirooolla jos joku asia on syrämmen päällä. 
Onko siellä muita viikonlopun aamuvirkkuja?

Ja tottakai Australian Masterchef koneelta pyörimään

Nyt lähtee Masterchef käytiin ennenkuin smoothie on kauhottu loppuun! Rauhallinen lauantain aloitus on parasta, varsinkin jos on jotain speciaalia illaksi tiedossa. Postasinkin jo eilen Instagramin puolelle maistiaista tämän illan Waterland lookista !
Yksi juttu vielä, laitan myöhemmin päivällä toivepostausta asuntosäästöstäni. Postauksessa käsittelen kysymyksiä miten päädyin säästämään asuntoon, mitkä olivat omat lähtökohtani asunnon säästämiseen? Ja illalla ehkä palataan pikaisesti Waterland tunnelmilla, jos ei niin viimeistään huomenna.
Nyt, ihanaa lauantain aamua ja päivää sinne kaikille! – S 🙂

Vastaa

Siirry sivun alkuun