PIDEMMÄT JA LUONNOLLISET RIPSET

Ripset, räpsyt nuo elämän pienet, mutta hyvinkin tärkeät karvat.
Olen aina haaveillut kunnon tuuheasta kauniisti kaartuvasta ripsi viuhkasta. Teininä jo ihailin etenkin Maybeline :n mainoksien mallien uskomattoman pitkiä (aivan satavarmasti täysin omia) ripsiä. Omat ripseni ovat hyvin extra vaaleat, hyvin suorat ja melko lyhyet.

Kyllä ne ripset siellä oikeasti on…

Olen yrittänyt hoitaa niitä erilaisin kotikonstein ja välillä olen sortunut kalliisiin ripsiseerumeihin ja tulokset ovat olleet laihanlaisia. Tosin kerran tilasin netistä suurten lupausten kera ripsiseerumia, joka lupasi pitkät, tummemmat ja paksummat ripset.
Tämä tuote oikeasti tehosikin tosi hyvin ja huomasin ripsissäni kuukauden jälkeen selvän eron. Ainoa vaan, että myöhemmin tämä tuote vedettiin markkinoilta, koska se oli aiheuttanut osalle testikäyttäjistä näön heikkenemistä… Ei onneksi käynyt näin omalle kohdalle, mutta tämän jälkeen olen kyllä olen ollut varovaisempi, siitä mitä olen silmiini pistänyt. Talikalta olen myös kokeillut ripsiseerumia, mutta en huomannut käytön jälkeen mitään sen suurempaa eroa.
Monet vannovat risiini öljyn nimeen ja se on ollut omalla kokeilulistallani pitkään. Mummani niksi on laittaa rypsiöljyä vanupuikolla ripsien tyveen ja kevyesti ripsiin ennen nukkumaan menoa. Olen kokeillut tätäkin, mutta koin pidemmän päälle öljyllä läträämisen vaivalloisena.

Olen oppinut elämään oman ”ripsettömyyteni” kanssa ja huomannut, että oikeilla tuotteilla niistäkin saa taiottua esittelykelposet karvat. Piikkisuorat ripseni tarvitsevat kunnon taivutuksen ja taivutan ne huolella Shiseidon ripsien taivuttajalla. Harvoissa kosmetiikka tuotteissa loppupeleissä huomaa suurta eroa paitsi purkin ulkomuodossa, mutta ripsien taivuttimissa on suuria eroja. Nämä vanhat ja kuluneet taivuttimet ovat olleet matkassa mukana jo 4 vuotta. Ne toimivat edelleen todella hyvin ja olen vain käynyt säännöllisesti ostamassa niihin uusia kumeja. Jopa taivuttajan kumit tuntuvat laadukkaammilta, sillä niitäkin olen muistaakseni käynyt ostamassa kaksi kertaa. En muista taivuttimien tarkkaa hintaa, mutta varmaan se pyörii jossain 25€ kieppeillä. Nämä taivuttajat ovat kyllä maksaneet itsensä hintansa puolesta takaisin!

Shiseido – ripsien taivuttimet

 Ripsivärinä tällä hetkellä toimii Lancomen ripsiväri, ostin sen hetken mielijohteesta alennuksesta. Aikaisemmin ja lukiosta saakka olen aina käyttänyt Maybellinen Colossal Volumea (keltainen putelli) ja aina veden kestävänä. Ja täytyy jälleen kerran todeta, että vanhassa vara parempi. Toimii tänä Lancomen ripsivärikin hyvin, mutta luvattua näyttävyyttä jään kaipaamaan. Lisäksi harja on omaan makuuni turhan pieni ja ripsiin ei tartu väriä niin paljon kerralla. Jouduin lisäämään ripsaria useamman kerran halutun näyttävyyden aikaansaamiseksi. Vanha kunnon Maybellinen Colossal pesi kyllä Lancomen ihan 5-0 ja palaankin heti tämän putellin jälkeen siihen vanhaan, tuttuun ja turvalliseen!

Käytän aina vedenkestävää ripsiväriä, koska se pitää ripseni taivutettuina aamusta iltaan asti. Olen huomannnut myös, ettei minulla ole ollut ikinä ongelmaa ripsivärin varisemisen kanssa. Mahtaakohan tämäkin johtua juuri tästä veden kestävyydestä ja tiukasta pidosta?

Vasemmalla ei ripsiväriä ja oikealla ripset yhden ripsiväri kerroksen jälkeen.

Ripset 2-3 ripsiväri kerroksen jälkeen

Ripsien pidennykset, nuo koukuttavat pikku paheet. Ainahan sitä voisi ottaa ripsienpidennykset, mutta koen nekin pidemmän päälle vaivalloisena. Aikaisemmin vaikka kuinka luonnolliset ripset olenkin ottanut tuntuvat ne painavan omia ripsiäni ja menevän koko ajan ihan sikin sokin. Otin kesälle matkaa varten ripsienpidennykset ja siellä ne olivat kätevät, koska ei tullut muuten hirveästi meikattua. Yhden lomaviikon jälkeen ne kuitenkin repsottivat ja sojottivat minne sattuu, enkä mennyt enää huollattamaan niitä. Korostan vika ei missään nimessä ollut tekijän! Omat ripseni ovat vain niin hentoiset, etteivät ne tunnu kestävän pidennyksiä. Ripsien ottaminen oli ihanaa, kun sai vaan maata hiljaa rauhassa ja rentoutua.

Ripset huoltoineen tulevat silti hintavaksi ja en itse ole valmis maksamaan kuukausittain sellaisia summia pelkistä ripsistä, vaikka ne omiin ripsiini istuisivatkin paremmin. Lomamatkaa ajatellen ne ovat kiva panostus, mutta muuten täysin yksi ylimääräinen rahan meno.
Eniten kuitenkin pelkään ripsiliimaa, jolla irtoripset kiinnitetään paikalleen. Monet ovat allergisoituneet ripsiliimalle ja tulleet samalla muutenkin silmien alueilta herkimmiksi. En voi aiheesta alkaa jeesustelemaan, sillä itse käytän välillä irto ripsitupsuja, jotka myös kiinnitetään ripsiliimalla luomeen. Tämän liiman kuitenkin luulisi olevan vähän kevyempää kamaa, koska irto ripsitupsujen ei kuulukaan kestää päivää kauvempaa paikoillaan ja käytän irto ripsitupsuja harvemmin.

Irtoripsi tupsuihin olen jäänyt koukkuun niiden helppouden ja luonnollisuuden vuoksi. Niillä saa lisättyä vähän pientä boostia katseeseen. Vertaisin niitä push up rintsikoihin, vähän lisää volyymia ja näyttävyyttä ilman sen suurempia toimenpiteitä. Käytän irtoripsi tupsuja juhlissa ja välillä arkena, kun jaksan enemmän laittautua töihin.

Ripset – Seppälä, DUO liima – KIKS

Omat suosikki ripsitupsuni hankin Seppälästä, hinta on noin 5.90€ luokkaa. Ripsiä on saatavilla kolmea eri pituutta: short, medium ja long. Itse käytän aina mediumia. Varmasti jos haluaa oikein huolitellun ja luonnollisen lookin niin sen saa parhaiten sekoittamalla short ja medium paketin ripsiä keskenään. Ripsipakettiin kuuluu myös liimatuubi ja pienen pienet pinsetit. Näitä pinsettejä onkin kotiin jo kertynyt muutamat kappaleet, mikä on varsin kätevää, koska pinsetit ovat juuri se asia kotona mikä on aina hukassa.

En käytä ripsipaketin mukana tulevaa liimaa, vaan DUO:n ripsiliimaa. DUO :n ripsiliimaa myydään ainakin KIKS:ssä ja se on noin 10€ hintainen. Voin lämpimästi suositella siihen panostamista! Tuubi maksaa vähän enemmän, mutta on erittäin riittoisaa ja säilyy vuoden verran. Itsellä tämä liima on pitänyt pienet ripsi tupsut yönkin yli tiukasti paikoillaan. Tuubista on myös helppo annostella liimaa oikean verran käyttöön. DUO :n liimaa on saatavana kirkkaana ja ihan mustana.

Ripset on helppo laittaa paikoilleen pinsettien avulla. Pursotan aina liimaa kämmenselälle, josta tupsut on kätevä dipata liimassa ennen silmiin laittoa.

 

Tadaa! Ripset irtoripsi tupsujen kanssa

Vähän kala, mutta ripset hyvin 😀

Vertailun vuoksi vielä kuva, jossa ripset ripsarin ja tupsujen kanssa, ripsarin kanssa ja lopuksi ilman ripsaria.

Tavallisesti käytän ripsitupsuja noin 2-3kpl per silmä. Nyt niitä on 3kpl per silmä. Jos haluaa näillä saa aivan samanlaisen efektin, kuin irtoripsillä, senkun vain lisää tupsuja tupsun perään. Pidän luonnollisesta lookista ja, koska kyseessä oli puhdas arkimeikki, niin pidin tupsujen määrän maltillisena. Juhliin olen joskus laittanut 4-5kpl tupsua per silmä. Varmasti parhaimman tuloksen saisi sekoittamalla pakettien ripsi pituuksia keskenään. Seuraavan kerran, kun menen täydentämään ripsivarastojani pitää pitää tämä mielessä.

Vinkkini ripsien laittoon:

– Taivuta hyvin ja huolellisesti, ripsitaivutin voi myös lämmittää hiustenkuivaimella, jolloin taivutukset pysyvät paremmin. Varo yli kuumentamasta taivutinta!!!

– Käytä vedenkestävää ripsiväriä, se pitää taivtukset pidempään ja avartaa katsetta tuoden illuusion pidemmistä ripsistä.

– Löydä itselle se oikea ripsiväri: lue arvosteluja ja kokeile rohkeasti uusia tuotteita. Jos sinulla on suorat ja ohuet ripset, muista että etsit taivuttavuutta näyttävyyttä. Yleensä tuotteita, jotka lupaavat näyttävyyttä on helpompi kerrostaa, voit siis lisätä ripsiväriä tarvittavat kerrokset.

– Älä turhaudu tai odota liikoja, mainoksissa on aina käytetty kuvankäsittely ohjelmia ja tekoripsiä.

– Jos haluat ostaa teho seerumin ripsille, lue ohjeet ja noudata niitä. Mikään seerumi ei tehoa kylpyhuoneen peilikaapista käsin. Jos ohjeissa sanotaan aamun illoin niin käytä tuotetta niin. Vasta sitten voit torpata tuotteen täysin, kun olet kokeillut sitä ohjeiden mukaan.

– Varo ripsiä. Älä turhaan rasita niitä, esimerkiksi liian voimakkaalla meikinpoistoaineen hankaamisella. Poista ripsiväri kevyin ottein pumpulin tai vanulappujen avulla. Pidä huoli taivuttimesta, puhki kulunut kumi pehmike on pahin ripsien katkoja.

Pieni, mutta suuri ero : D

Omat ripsi niksini. Ja jos ei siltikään tunnu, etteivät omat ripset riitä, niin Offerilla on hyviä tarjouksia  uusiin ripsien pidennyksiin. Otin kesän Kreikan matkalle Offerin kautta ripset ja uusien ripsien hinta oli 30€. Palvelu oli oikein miellyttävää ja tulos hyvä. Kannattaa silti Googletella ja lukea eri ripsipaikoista arvosteluja, koska kaveri otti Vallilassa ripset ja hän ei ollut tyytyväinen tulokseen.

Kaunista päivää! – S

Vastaa

Siirry sivun alkuun