VOI PAREMMIN KIRJOJEN AVULLA OSA: 2

 
 
Kirjoitin aikaisemmin omista suosikki hyvinvointi kirjoistani tässä postauksessa. Lupasin palata jatko-osan kera ja tässä se nyt olisi. Edellisen postaukset kirjat olivat enemmän juuri elämäntapamuutokseen ja hyvään oloon keskittyviä kirjoja. Seuraavat kirjat ovat enemmän treenamiseen keskittyviä kirjoja. Nämä ovat kaikki varsin kelpoja opuksia ja näistä varmasti kokenutkin treenaaja voi saada hyviä vinkkejä omaan treenamiseen.
 
 Suuri Fitness
 
Kirja on puhtaasti tietokirjamainen kokemus. Se sisältää paljon arvokasta tietoa treenamisesta ja erilaisista treeneistä, liikkeistä ja konkreettisesti siitä, mitä pitää tehdä jos haluaa pudottaa painoa tai kasvattaa lihasmassaa. Kirjana se on hyödyllinen, mutta ei mikään lukuelämys. Kuvat erilaisista liikkeistä ovat selkeitä ja niitä siivittävät ja helpot ja yksinkertaiset ohjeet. Tämä kirja on varmasti jo valmiiksi motivoituneelle liikkujalle oikea aarre, mutta aloittelijalle 
ehkä esimerkiksi Bodylicious voi olla paljon innostavampi ja kaikin puolin kiehtovampi kirja.
 
 
Kaikin puolin Suuri Fitness kirja on silti oiva opus ja siitä saa erittäin kattavasti tietoa. Itse ainakin olen löytänyt siitä paljon uusia tapoja treenata vatsaa ja oivia lisiä pepputreeniin. Kirjasta esitellyistä liikkeistä annan ehdottomasti plussaa siitä, että suurin osa liikkeistä ei tarvitse muuta lisävälineitä kuin treenimaton. Melkein kaikkia kirjan neuvomia liikkeitä voi siis tehdä kotona! Ja itsekun en tosiaankaan ole mikään treenaja expertti niin voin tosiaan todeta, että tämän kirjan avulla voi aloittelijakin löytää paljon uusia kulmia treeniin.
 
Kaikki liikkeet ovat helposti kotona toteutettavia ja kärsivällisyydellä ja toistolla pääsee varmasti pitkälle! Lisäksi käydään läpi peruslajeja esim pyöräily, tanssi, pilates, uinti yms, mitkä ovat ihan turhaa kirjan täytettä. Lajit esitellään liian suppeasti, että niistä jäisi lukijalle hirveästi mitään uutta tietoa. Lukuunottamatta juoksua, missä käydään juoksun perusteet hyvin läpi. Nämä tanssi, juoksu, uinti yms, ovat kuitenkin lajeja, jota ei kirjoista opetalla ja oikean kuvankin lajista saa vasta kokeilemalla useamman kerran. Kirjassa ei ole mitään erityistä sanomaa ja se on aika tasapaksua fitneshöpinää alusta loppuun. Ei se viihdyttävin opus, mutta varmasti intohimoiselle treenalle hyödyllisemmästä päästä oleva!
 
Kirjan parhaat vinkit/oivallukset:
 
 -Runsas valikoima erilaisia harjoituksia (yli 200kpl)
 
-Selkeät kuvat ja ohjeet
 
-Perus runko terveelliseen ja ruokavalioon
 
-Hyödyllisiä pikaharjoituksia, mitä voi toteuttaa missä vain
 
 
 VOIMAILUA NAISILLE
 
Personal trainer Olga Rönnbergin Voimailua naisille on innostava treeniopas kaikentasoisille kuntoilijoille – tuloksena vahva ja kaunis kroppa! Näin suoraan lainattuna kirjan takakannesta. Ja kirja kyllä lunastaa lupauksensa. Kirjasta löytyy selkeät ohjeet eri lihasryhmien harjoitteluun, joka etenee suurista lihasryhmistä pieniin lihaksiin. Rönnbergin personal trainer tausta tulee selvästi esiin ja tekstit ovat ytimekkeitä ja tietopohjaisia. Kirja on hyvin tietokirjamainen opus, joka kattaa fyysisen harjoittelun ja ruokavaliopuolen todella kattavasti.

 

Se ei samalla tavalla keskity henkiseen hyvinvointiin, eikä siihen ole kasattu mitään sen suurempia oivalluksia. Kirjan sanoma on selvä. Oikealla ruokavaliolla, monipuolisella ja tarpeeksi kuormittavalla treenilillä pääset tuloksiin, oikotietä onneen ei ole. Kirja ei itsestään sen kummemmin yritä motivoida lukijaansa pehmeällä ja oivaltavalla tekstillä. Tästä opuksesta löytyy paljon tietoa ja, se etenee hyvin määrätietoisesti eteenpäin. Hyvät ja huonot hiilarit, proteiinit, lihaksisto, rasvanpoltto, vartalotyypit yms, ne kaikki löytyvät kirjasta. 

 
Parhaat vinkit ja oivallukset:
 
-Perimä ja geenit vaikuttavat tuloksiin ja jokainen on erilainen. Kaveri saattaa saada tuloksia nopeammin, mutta ei pidä sortua vertailuun itseään muihin.
 
-Terve ja vahva kroppa. Treenaminen ulkonäön, mutta etenkin terveyden kannalta.
 
-Lihaskuntoharjoittelun ja kasvaneen lihasmassan myötä saat myös syödä enemmän.

 

-Hyviä uusia terveellisiä ruokaohjeita, esimerkiksi bataattikikherneillä. Nam..
 
 
 
SUURI PILATES KIRJA
 
Suuri Pilates jäi joskus minulle käteen Stocckan hulluilta päiviltä.  Hulluilta päiviltä kannattaa muuden käydä kurkkaamassa Akateemisen kirjakaupan puoli, sieltä löytyy oikeasti hyviä tarjouksia ja, joista on iloa pitkäksi aikaa. Olin ennen Hullujen päivien suuri kuluttuja, milloin juoksin kynsikoneen perässä, milloin Uggien ja milloin erilaisten kosmetiikka tuotteiden. No kynsien tekemisen innostus kesti noin puoli vuotta… Uv-uuni on jo löytänyt uuden kodin aikoja sitten ja nämä huimat ohittamattomat kosmetiikkatuotetarjoukset  tuntuvat olevan kyllä tarjouksessa aina jossain. Uggeista sen verran, että omistin jo valmiiksi jo täysin samanlaiset kengät pidemmällä varrella ja ostin kengät samassa koossa niitä sen kummemmin sovittamatta. Kotona odotti iloinen yllätys, kun kengät olivatkin liian pienet. 
 
Onko joku muu huomannut, että hullujen päivän tuotteet ovat aika usein kakkoslaatua tai lähemmin tarkastelemalla niissä on jotain pientä vikaa? Ei suurta vikaa, mutta jotain pientä silti, vai olenko vain hullu? Puollustuuksekseni vielä kerron, että äitini osti joskus minulle kauniin valkoisen tv :n Hulluilta päiviltä ja tv kyllä toimi, mutta kaukosäädin oli aivan sökö. Onko kyse vain huonosta tuurista vai kakkoslaadusta? 
 
No nyt kun, poikkesin jo itse asiasta näin paljon niin takaisin Suuren pilateksen pariin. Kirja tosiaan oli hetken päähänpisto ja osoittautui hyväksi löydöksi. En saanut ensin tästä kirjasta oikein mitään irti ja se jäi vain kaappiin pölyttymään. Kun muutin Espooseen niin vaihdoin salia ja uudella salillani oli paljon ryhmäliikuntatunteja. Sieltä löysin pilateksen ja jäin heti ensi kerran jälkeen koukkuun. Se oli mukavaa vaihtelua omalle treenilleni. Verrattuna esim Body Pumppiin on Pilates paljon hidastempoisempaa treeniä. Pilateksesta ovat innostuneet monet mallit ja tv-tähdet, enkä kyllä yhtään lähde ihmettele miksi. Se on helppoa treeniä, mitä voi maton avulla treenata niin ryhmäliikuntatunneilla, salillakin, kuin yksin kotonakin. Omasta kokemuksesta muutamalla ohjatulla pilates tunnilla käyminen avaa jo paljon pilateksen maailmaa ja on sitä sitten helpompi treenailla kotonakin. Pilatesvideoita löytyy huima määrä ja esim youtubesta voi valita itselleen sopivasti haastavan videon.
 
Kirjan on kirjoittanut Lynne Robinson, Lisa Bradshaw ja Nathan Gardner, jotka olivat minulle entuudestaan tuntemattomia. Tässä kirjassa on huima määrä hyvin ohjattuja ja kuvitettuja pilatesliikkeitä. Kirja on melkein lähempänä kuvakirjaa, kuin oikeaa kirjaa. Hyvä treenikirja pilateksen harjastajalle tai siitä innostuneelle!
 
Kirjan parasta antia:
 
– Pilatekseen vasta aloittajalle loistava opus
 
– Tyylikäs ulkoasu, kirjaa on miellyttävä lukea.
 
– Laaja liike valikoima, varmasti kaikille jotain uutta tai unohdettua.
 
4 TUNNIN KEHO
 
Totuudenmukaisesti ei ole minun kirjani laisinkaan, vaan poikaystäväni kirja. Hän itseasiassa suositteli, sitä minulle luettavaksi jo joskus alkuaikoinamme, mutta en tiedä miksi en silloin ikinä tarttunut kirjaan. Alkuvuodesta kasasimme tavaramme samaan osoitteeseen ja vasta ollessani sairaslomalla niin tylsyyksissäni tartuin kirjaan. Kirjan tylsän kansi oli varmaan karkottanut minua, mutta vannon, että se onkin ainoa tylsä asia kirjasta! Tämä kirja kyllä varmasti jakaa mielipiteitä, sillä tästä kirjasta löytyy vaikka mitä… 
 
Kirja on täynnä faktaa, historiaa nippelitietoa ja räikeää huumoria.  Ennen kuin kerron kirjasta yhtään sen enempää, niin kerron vähän kirjan kirjoittajasta, mikä varmasti vähän avaa tätä mielikuvituksellista ja hyvin suurella kunnianhimolla kirjoitettua kirjaa.  
Kirjan takana on Tim Ferriss monimenestyjä ja moniyrittäjä. 
Kirjan takakansi esittelee hänet hyvin vaatimattomasti…: 
”Mediamaailman sähköjänis, moniyrittäjä, enkelisijoittaja, menestyskirjailija, bloggaaja ja laiska himokuntoilija, jonka edellinen 4 tunnin työviikko myi kuin tuore leipä. ”Digiajan Indiana Jones” ei jäänyt lepäämään laakereilleen vaan kirjoitti uraa-uurtavan kehonmuokkauskirjan, jota pitelet käsissäsi.
 
Ferriss valmistui Princetonin yliopistosta 2000 pääaineenaan Itä-Aasian tutkimus. Hän hoitaa bisneksiään langattomasti eri puolilta maailmaa aina, kun rannalta löhöämiseltään ehtii. Ferriss on myös potkunyrkkeilyn Kiinan mestari, tangopyörähdysten maailmanennätysmies ja käsitteen ”lifestyle desing” -lanseeraaja.” 
Todella pitkä lainaus jonka jaksoin kirjoittaa kahdesta syystä. Ensimmäiseksi aika moniosaajalta tämä Timppa tosiaankin vaikuttaa ja suuret puheet eivät lopu tähän. Kirja myös lupaa lukijan oppivan hetkessä vaikka mitä muun muuassa:
   
   ° Miten pudottaa kuukaudessa kymmenen kiloa painoa (ilman reeniä)
   ° Miten torjua painon pudotus mässäillessä
   ° Miten Trim kasvatti 16 kiloa lihasta 28 päivässä ilman steroideja ja vain neljän tunnin        
      kuntosaliharjoittelulla
   ° Miten tuntea olonsa täysin levänneeksi kahden tunnin yöunilla
   ° Miten nainen voi saada viidentoista minuutin orgasmin
   ° Miten korjata ”parantumattomat” urheiluvammat
 
Aikamoista vai mitä? Tämä kirjahan on hyvä lisä jokaiseen kotiin Vanhan ja Uuden testamentin lisäksi, vitsi.
 
Toiseksi lainauksen syyksi oli mielekkyys mikä minulle heräsi, kuin luin kirjan takakannen ensimmöäistä kertaa. Ihanan mahtipontista, suuruudenhullua ja ehdottoman jenkkiä ja super ei suomalaista. Jos suomalainen kirjailija kirjoittaisi hitusenkaan tälläisen kuvauksen oli (taustansa mikä hyvänsä Selänteen kiekkotaidot ynnättynä Nalle Walhroossin sijoitustaitoihn) olisi hänet leimattu vähintäänkin hulluksi. 
 
Itse kirjaan, kirjassa tosissaan kerrotaan kaikki mitä hän lupaakin. Kirja on täynnä Ferrissin oivalluksia ja sutkautuksia. Kirja etenee romaanin omaisesti huimaa vauhtia eteenpäin huumorin ja faktojen sekoituksella ja klitoristakin verrataan Tähtien sota-elokuvien Imperiumin vartijaan. Haha.
Tähän kirjaan tulisi suhtautua hyvin kriittisesti. Kaikki Ferrissin väittämät perustuvat tieteeseen, jos otetaan ote 100 tavallisesta kadun tallaajasta niin ei varmastikaan kaikki hänen metodinsa toimi kaikilla. Kirjasta saa hyvää tietoa ja motivaatiota. Se on hyvin hauskasti ja etenkin selkeästi kirjoitettu, mutta jos kaikki olisi näin yksinkertaista ei Amerikassa tai Suomessa olisi yhtäkään ylipainoista, jokainen nainen olisi saanut orgasmin ja kaikki olisivat elämänsä kunnossa koko ajan. Mahtipontinen kirja alkaakin lupaavasti, kustajantajan vastuusvapauslausekeella. 
 
Kirja on hyvin laaja ja sen ohjeissakin neuvotaan valitsemaan itseä koskettavat kappaleet ja kahlaamaan ne läpi eikä koko kirjaa kerralla. Kirjassa on vaikka ja siihen mahtuu myös paljon sellaisia vinkkejä, ettei kyllä ihan kuka tahansa niitä ala noudattamaan tai edes kokeilemaan. Vai olisiko sinusta hyvä idea tilata netistä puolen kilon rasvajäljennös ja säilyttää sitä jääkaapin vihanneslokerossa? 
Paras vinkkini kirjan lukemiseen on: Lue kirjan johdanto! Monet itseni mukaan lukien skippaavat aina kirjan johdannot, nyt tämän kirjan kohdalla olisi ainakin hetkellisesti muutettava tämä tapa. Listasin muutaman yleishyödyllisen vinkin kirjasta. 
 
Kirjan vinkit ja parhaat oivallukset:
 
-Liikunnasta alkaa nauttia, kun pääsee sen makuun
 
-Korvikkeet, jossa sokeri on korvattu jollain keinotekoisella aineella ovat usein epäterveellisempiä, kuin se alkuperäinen vaihtoehto. 
 
-Älä tee liian isoja päätöksiä, ne on helpompi perua. Älä sovi itsesi kanssa, että menet kerran päivässä tunnin lenkille. Se on helppo perua, jo ihan ajan puutteen vuoksi. Sovi mieluummin, että menet 15min lenkille. Saat jo onnistumisen fiiliksen, kun lähdet ulos ja tämä motivoi sinua jatkossa lenkkeilemään.
 
– Pienikin kehitys on alku suurelle muutokselle!
 
 
Tässä olisi minun hyvinvointikirjavinkkejä. Itsehän en ole todellakaan mikään liikunnan ja hyvinvoinnin ammattilainen, vain hyvin kiinnostunut liikkuja harraste pohjalta. Etsin aina hyviä vinkkejä, blogeja ja kirjoja, jotka motivoimat minua liikkumaan ja pääsemään kohti omia tavoitteitani omia tavoitteitani.
 
Olisi kiinnostava tietää miten sinä motivoit itseäsi kohti tavoitteitasi? – S
 
 
 
 
 

Vastaa

Siirry sivun alkuun