VOI PAREMMIN KIRJOJEN AVULLA

 
Olen erityisen kiinnostunut kaikesta hyvinvointiin liittyvästä ja etenkin hyvinvointikirjoista. Hyviä ja inspiroivia kirjoja on ihana lukea. Itse pidän hyvänä selfhelp kirjana sellaista, jossa on suuret visuaalisesti kauniit ja inspiroivat kuvat. Helppoja  kuntoiluvinkkejä, jossa on oikeasti selkeät ja yksinkertaiset ohjeet. Ruokareseptejä, jotka ovat maistuvia, nopeita ja helppo toteuttaa ilmankin koko Citymarketin ruokaosastoja. Omaan kokemukseen perustuvia neuvoja ja samaistuttavia kirjan päähenkilöitä kirjoittajina. Tänä päivänä kaikenlaiset selfhelp kirjat ovat kovassa huudossa ja tuntuukin, että niitä putkahtelee tuon tuosta kaikenlaisilta julkisuuden henkilöiltä ja vaikka mistä aiheista. 
 
Itse olen viehättynyt erityisesti fitness ja hyvinvointikirjoihin. Monen mielestä nämä kirjat ovat pelkkää huijausta ja julkisuuden henkilöiden lisätienesti. Itse olen kuitenkin löytänyt näistä kirjoista paljon hyviä vinkkejä ja oivalluksia arkipäiviini. Olisi hyvä muistaa, että kirja on aina kirja ja kirja ei voi muuttaa kenenkään elämää. Kirja ei voi laittaa sinua syömään paremmin, nostaa kuntoasi tai saada sinua nauttimaan liikunnasta. Kirja voi silti toimia kannustimena ja inspiroida sinua muutokseen ja parempiin päätöksiin. Omalla kohdalla hyvinvointikirjat ovat toimineet juurikin näin. Olen saanut itse kaikessa rauhassa poimia niistä juuri itselleni sopivia vinkkejä ja kokeilla mikä on toiminut minulla ja mikä ei. Kuitenkin pitää aina muistaa, että jokainen on yksilö ja jokaisen pitäisi löytää se omalla keholle ja mielelle paras tie ja tapa toimia. 
 
Jaan teille muutaman oman suosikki kirjani:
 
Ensimmäiseksi kahden tehopakkaus ruotsalaisnaisen Sofi Fahrmanin ja Julia Forsin kirjat Bodylicious ja Superlicious. Julia Fors tunnetaan Aftonbladetin terveysasiantijana ja Sofi Fahrman puolestaan ihanasta Sofis Snapshots blogistaan. 
 
Bodylicious!
 
 Kirja avaa lukijalle ovet uuden terveellisemmällä elämäntavalle, joka perustuu perus terveelliseen ruokavalioon herkutteluja unohtamatta. Kirja on pullollaan kuvia selkeistä ja tehokkaista treeniharjoituksista, joita kuka tahansa voi kokeilla kotona. Mikä parasta treeniharjoitukset on kuvattu kutsuvasti meren rannalla ja motivoimat upeat kuvat saavat vähintääkin kokeilemaan harjoituksia kotona! Kirjassa on myös kasa yksinkertaisia ja hyviä terveellisiä välipaloja, jotka eivät tarvitse koko   kaupan superfoood hyllyn tyhjentämistä. Lisäksi kirjan lopussa on kätevä seitsemän päivän Bikini Bootcamp ohjelma, joka on hyvä alku jos kaipaa pientä kevennystä tai starttia dieettille. Sinne on kätevästi kasattu valmiiksi viikon treeni- ja ruoka ohjelma. 
 
Kirjan parhaat oivallukset/vinkit:
 
-80/20% sääntö:
 Jos syöt 80 prosenttia ajasta hyvin, niin 20 prosentilla voit vähän höllätä ja nauttia vaikka palan kakkua tai juoda lasin viiniä. Elämästä on tarkoitus nauttia ja tällä ajattelulla pääset eroon turhasta huonosta omasta tunnosta ja itse kriittisyydestä. Kirjasta suora lainaus ”joka päiväiset toistuvat tavat – eivät yksittäiset teot – määräävät miltä näytät”.
 
-10 terveellistä rasvanpolttovälipalaa
 Kaikki esimerkit maukkaita ja helppoja ihan kenen tahansa valmistaa. Jokaisen välipalan esimerkin jälkeen on myös täydennetty miksi se toimii. Erityisesti ihastuin kaneli-raejuusto-omena komboo. En ollut aikaisemmin tiennyt kanelin vaikutuksista kehon insuliinitason alenemiseen ja sen vaikutuksista rasvanpolttoon.
 
Superlicious!


 
 
On selvä jatko-osa Bodylicious! kirjalle. Kirja on myös täynnä loistavia vinkkejä, mutta ei ole minusta niin onnistunut opus kuin edeltäjänsä. Voi olla, että mielipiteeni vaikuttaa myös se, että tässä on paljon vinkkejä lapsen äidille treenaamiseen kuin kehosta huolehtimiseen ja itselle nämä asiat eivät ole vielä ajankohtaisia. Tottakai varmasti näistä vinkeistä on hyötyä muillekin, kuin odottaville tai jo lapsen saaneille äidille, en vaan ehkä kokenut niitä niin kiinnostaviksi lukea. Ehkä joskus sekin aika tulee, kun nämä asiat ovat itselle ajankohtaisempia ja saan silloin näistä enemmän irti!

 

 Tässäkin kirjassa on hyvin raikkaat ja mukaansa tempaavat kuvat. Superlicious keskittyy enemmän kehon huoltoon ja hyviä joogan perusliikkeitä ja muita vinkkejä löytyy kirjasta selkeiden kuvien ja ohjeiden kera. Kirjassa on paljon ruokaohjeita värikkäiden kuvien kera, jotka innostavat kokeilemaan uusia reseptejä. Kirjan helppolukuisuus suurien kuvien siivittämänä on jotakin niin mieltä rauhoittavaa. Kirja on kuin,  hyvä paksu lifestylelehti, jota ei heti lue loppuun, vaikka pirteät kuvat saavatkin sormet selaamaan kirjaa hullunlailla eteenpäin.

 
Parhaat oivallukset/vinkit:
 
-Mitä on stressi? 
Kirjoitus stressistä, joka auttaa tunnistamaan stressin merkit, reagoimaan niihin ja erityisen tärkeänä pidin lepopäivän merkityksen korostamista. Monelle tämä on itsestäänselvyys, mutta esimerkiksi itseltä tämä helposti saattaa unohtua… Sitten ihmettelen miksi treeni ei kulje, kun paikat ovat niin jumissa ettei pää käänny minnekään. 
 
-Du är alltid good enough, Sinä olet aina tarpeeksi hyvä
 Sinä olet sinä, arvosta itseäsi.
 
-Kirjassa on paljon herkullisia jopa hieman epäterveellisiä herkkuja! Suorastaan loistavia tarjottavia vaikka kaverien illanistujaisiin, jossa sekä maulla, että ulkonäöllä on väliä. Puhumattakaan reseptien helppous tasosta, jopa minä onnistuin Caramel popcorn crunchissa. Eikö kuullostakin täydelliseltä makean ja suolaisen yhdistelmältä? 
 
BETHENNY FRANKEL Naturally Thin ja Skinnygirl Dish kirjat
 
 
Näitä kirjoja onkin vähän vaikeampi löytää ja ainakaa muutama vuosi sitten niitä ei löytynyt kirjakauppojen hyllyiltä. Omani tilasin adlibris.comista. Bethenny Frankel tuli minulle tutuksi tositv-sarjasta New Yorkin täydelliset naiset, jossa joku sarjan päähenkilöistä mainitsi hänet ja päädyin googlaamaan hänet. Kävi ilmi, että hänen Naturally Thin kirja oli roikkunut useita kuukausia New Yorkin myydyimpänä kirjana ja päätin tilata tämän kokeiluksi. Rehellisesti sanottuna minulla ei ollut mitään odotuksia kirjaa kohtaan ja ajattelin kirjan suuren suosion johtuneen lähinnä Bethennyn saamasta julkisuudesta New Yorkin täydellisenä naisena.
 
Kuinka väärässä olinkaan! Kirja on mukavan kotikutoisesti kirjoitettu ja Bethenny jakaa koko ajan hyviä oivalluksia, joita on maustettu hyvällä huumorilla. Ostin kirjani pokkariversiona ja niin ahmaisin ne ilman inspiroivia kuvia tai kaunista kiiltävä pintaista paperia viikossa! Kirjat on vain niin helposti lähestyttävästi kirjoitettu. Naturally Thin on tyypillinen jenkki selfhelp opus, mutta jotain siinä on vain todella koukuttavaa, joka saa vain jatkamaan ja jatkamaan kirjaa. 
 
Skinnygirl dish jatkaa samaa linjaa, mutta on täynnä erilaisia ruoka ja herkku reseptejä. Hyödyllinen opas, mutta tästä ehkä puuttuvat arki elämän oivallukset, koska kirja keskittyy niin voimakkaasti resepteihin ja oli sentakia itselle tylsempää luettavaa.
 
 Molemmista kirjoista huokuu Bethennyn aitous ja selvästi luja tahdonvoima uraa tekevänä bisnesnaisena. Nämä kirjat on ahkeruudella ja ammattimaisuudella kirjoitettu eivätkä ole vain kovaäänisen bimbon julkisuuden kipeä tuotos. Bethanny onkin luonut kirjojen pohjalta Skinnygirl coktail companyn, jonka arvo pyörii 100 miljoonassa dollarissa. Aikamoisesta bisnesnaisesta on siis tosiaan kyse! 
 
Parhaat oivallukset/vinkit:
 
-Kuka vain pystyy muutokseen
 On vain itsestä kiinni, jos haluaa muuttaa elämän tapojaan ja saavuttaa ihannepainonsa. Kuka tahansa pystyy siihen, on vain hieman muutettava omaa käyttäytymistään ja hyväksyttävä, etteivät muutokset tapahdu yhdessä yössä.
 
-Älä kiellä, muuten siitä tulee houkutus! 
 Saa syödä kaikkea, mutta rajoitetusti. Mieltä huijataan maistamalla himoitsemaansa suklaakakkua, mutta vain pienellä palalla. Näin saavat makunystyrät tyydyksen, mutta myös kiloja estetään kertymästä vyötärölle.
  
-Pienetkin asiat merkitsevät
 Kuka sanoi, että leipää pitää syödä aina kaksi leipäpalaa kerralla? Älä syö turhia kaloreita, jos et oikeasti niitä himoitse. 
 
Kuka muu muuten on koukussa New Yorkin, Beverly Hills :n ja OC:n täydellisiin naisiin? Tosi tv:tä vai roskaa parhaimmillaan..?
 
Jaoin postauksen kahteen osaan. Tässä ensimmäinen osa sitä ja hyviä kirjavinkkejä otetaan vastaan! 
 
-S
 
 
 
 
 
 
 
 

Vastaa

Siirry sivun alkuun