ATK KIVIHARJU

Noniin, koska olin kasannut vielä pika kuvasarjan eilisestä ja tästä päivästä, mitä en pystynyt tämän päivän postaukseen lisäämään netti ongelmien takia niin laitoin sen nyt! Wohoo siis netti ongelmat on selätetty. Olen siis täällä hetkellä Kurikaassa Etelä-pohjanmaalla mumman luona ja mummalla ei ole nettiä. Minulla on Macbookkini mukana ja puhelimesta saan jaettua netin. Ongelmaksi muodostui kuvien lähettäminen airdropin kauttta, koska se ei onnistu samalla jos jaan nettiä. Ei edes Bluetoothin avulla voi lähettää kuvia suoraan puhelimesta koneeseen, mutta onnistuin kiertää tämän ongelman. Laitoin kuvat Gmail apin kautta sähköpostiin ja sähköpostista voin siirtää koneelle. Ei ehkä yksinkertaista, mutta ei tässä voi lähteä kaapeliakaan vetämään ulos. Atk Kivharju kiittää ja kuittaa ja alan odottaa nyt työ tarjousta esimerkiksi Applen liikkeestä. 😀

Eka kuva on eiliseltä. Todiste, että pyöräilykelit on tosiaan avattu! Lumessa ja tuikussa pyöräily oli niin päätä tyhjentävää kokeen jälkeen, että jos en nyt pääse kouluun sisään niin kesän pääsykokeisiin voin lähteä vaikka hiihtäen. Varmasti toimii samalla tavalla.

Eväät kokeen jälkeen. Oli pakko mennä Subiin ja hakea leipä ruuaksi. Olen täysin koukussa Subwayn leipiin. En pidä niitä silti erityisen terveellisenä. Riippuen tottakai mitä leipään valitsee, mutta lähtökohtaisesti oma kalkkunasubini makeasipulikastikkeella, kaikilla tuoreilla kasviksella, öljyllä, suolalla ja pippurilla on aikamoinen kaloripommi. Tämäkin leipä sisältää kaloreita noin 500 kcal. Ei ihan heti uskoisi. Vertailun vuoksi Bic mac sisältää 495kcal. Tämä on minusta hurjan suuri määrä jos ajattelee, että kyseessä on pelkkä leipä.  Yhden aterian verran kaloreita ja nälkää leipä ei kuitenkaan pidä yhtä niin hyvin! Subi onkin minulle tapa herkutella, jos tekee mieli jotain hyvää tai sellainen herkkupäivän juttu.

Kuva aamupalasta, joka nautittiin viiden aikaan aamulla. Bussi kurikkaan lähti Kampista klo. 6.05. Ei ollut nälkä vielä noin aamusta niin blendasin meloonia mehuksi. Meille tuli kiire lähteä ja en ehtinyt juomaan meloonimehuani ja pullotin sen matkaevääksi. Mr. Brear on koukussa muumilimuun ja aina pulloja palauttessani, meidän pullot koostuvat lähinnä muumilimupulloista. Pullotin mehun tyhjään muumilimupulloon ja se näytti aivan siltä, kun siellä olisi ollut muumilimua. Jos joskus saan lapsia pitää muistaa tämä ja huijata lapsia terveellisemmällä vaihtoehdolla. Maku on molemmissa maukas ja väri vaaleanpunainen.

Bussiselfie. Matka tosiaan kesti perille kuusi tuntia. Olen matkustanut Kurikka – Helsinki väliä bussilla yksin yli 10 vuotta ja oppinut nauttimaan matkasta. Pienenä sitä hamstrasi herkkuja evääksi matkalle ja luki kirjaa tai neuloi matkan ajan. Nyt vanhempana nukuin Tampereelle asti lopun matkaa istuin vain hiljaa omien ajatuksieni kanssa, musiikkia kuunnellen ja kirjoittelen. Toivoisin, että matka tänne olisi lyhyempi niin mumman luo pääsisi useamminkin esimerkiksi viikonloppuisin. Nyt käyn lähinnä talvilomilla, Jouluna, Pääsiäisenä, kesälomalla ja aina, kun on vapaata pidempi jakso. Olisi kiva päästä useammin tänne huolehtimaan ja auttamaan. Mumma asuu vielä omassa talossaan, jonne hän on syntynytkin. Toivon, että mumma saa viettää koko elämänsä omassa kodissaan ja aion kyllä tehdä kaiken sen eteen, jotta se on mahdollista. Vielä on pärjätty näin, ikinä ei voi tietää huomisesta. Muutto muualle olisi varmasti hänelle extra outo ja kamala. Tottakai omasta kodista muutto palvelutaloon tai, vaikka ihan omaan kotiin, mutta lähemmäksi keskustaa olisi kova paikka kenelle tahansa. Saati sitten jos et ole ikinä muuttanut minnekään. Itse olen jo pelkällä aikuisiällä muuttanut 3 vuoden sisällä kolme kertaa ja lapsenakin useamman kerran tosin onneksi samalla alueen sisällä.

Nyt alan seuraamaan Yleltä ohjelmaa Amerikan presidentin vaaleista. Jännittää kyllä miten vaaleissa käy. – S

Vastaa

Siirry sivun alkuun