HIUSTEN VÄRJÄÄMINEN HENNALLA

Värjäsimme mumman hiukset hennalla ja, koska värjäysmenetelmä on hyvin luonnon mukainen ja hellävarainen hiuksille niin ajattelin, että siitä postauksen.
Hennalla värjääminen ei tänä päivänä ole kovinkaan yleistä, vaikka itseasiassa Hennalla värjääminen on maailman ensimmäinen hiusvärimenetelmä. Luonnonhennan käyttö on tunnettu jo tuhansia vuosia.

Hennaa saadaan jauhamalla substrooppisilla alueilla kasvavan hennapensaan kuivatuista lehdistä. Henna on siis kasvista valmistettu hiusväri. Meillä oli käytössä tälläinen Satva Henna Natural hennapaketti ja tätä löytää ihan apteekeista, luontaistuotekaupoista tai hyvin varustelluista ruokakaupoista. Paketti maksaa noin 10€. Aine on riittoisaa ja paketista riittää lyhyille hiuksille monta kertaa.

Hennan käyttö on helppoa. Henna on vihreää jauhetta ja se sekoitetaan kuumaan veteen. Jos haluaa voimistaa hennan väriä voi sekoitukseen puristaa sitruunaa tai etikkaa joukkoon. Laitoin kukkurallisen ruokalusikallisen hennaa kuppiin ja sekoitin siihen vettä hiljalleen, kunnes koostumus oli paksumpaa, mutta silti helppo levittää päähän. Anna seoksen levätä 20 minuuttia.
Henna on sotkevaa ja tarttuu tiukasti vaatteisiin kiinni, joten älä tee koostumuksesta liian juoksevaa. Hennaa voi käyttää niin useasti kuin haluaa, koska se ei vahingoita ihoa, hiuksia tai päänahkaa. Hennatessa kädet tulisi kuitenkin suojata, ettei niihin tartu väriä. Levitä hennaa kuin tavallista hiusväriä jakaus jakaukselta kaikkialle hiuksiin. Anna vaikuttaa vähintään 10minuuttia, mutta henna on aktiivinen seuraavat kolme tuntia. Lapsuudesta muistan mumman laittaneen hennan päähän aamulla ja saatteen touhuta päivään asti, ennen kuin se pestiin pois. Pakkauksen sisältä löytyy tarkat ohjeet hennan käyttöön.

Osta sivellinen, millä voit levittää hennan, koska pakkauksessa tulee vain itse henna.

Hyvä koostumus. Helppo levittää, mutta ei ole liian juoksevaa

Mumma on aina hennannut hiuksia, eikä hän ole ikinä värjännyt hiuksia tavallisilla hiusväreillä. Hän aloitti hennaamisen joskus 40 vuotiaana ja niitä on hennattu siitä asti. Muistan lapsesta asti punapäisen mumman. Tottakai kun hän on nyt vanhempi niin värjäystulos on todella kirkas ja aika oranssi. Aikaisemmin, kun hänellä oli ruskeat hiukset niin tulos oli kauniin punaruskea. Itsellä oli suuri himo tarttua henna purkkiin ja tehdä edes testi raita päähän. Olisi ollut jännä nähdä millainen lopputulos olisi tullut vaaleaan tukkaani. En kuitenkaan uskalla kokeilla hennaa, sillä vaikka en ole värjännyt tukkaani moneen vuoteen ovat hiusten latvat olleet vielä värjäyskäsittelyille alttiina ja, koska oma pohjavärini on niin vaalea.

Älä siis käytä hennaa jos:

– Sinulla on permanentti tai muu kemiallinen käsittelyhiuksissa

-Huono kuntoiset vaaleat hiukset, vältyt porkkapää effektiltä

– Hiuksesi ovat paljon käsitellyt, vaikka ne olisivatkin hyväkuntoiset ja tumman väriset niin en silti ottaisi riskiä miten henna lähtee imeytymään hiuksiin.

 

Ja lopputulos. Hyvin mummo, kirkas väri, mutta eikö ole paljon kivempi kuin puoliksi harmaa tukka! Kyllä oli niin mumma tyytyväinen. Ja kyllähän se niin on, että kun peilistä katsoo pirteämmän näköinen tyyppi niin olokin on pirteämpi. 🙂

Pakko laittaa vielä loppuun pieni throwback. Tässä näkyy hiusten väri yli 10 sitten ja mini meitsi poimimassa marjoja. Hiusten väri oli tummempi ja sellainen tumman punainen, joka taittoi ruskeaan.

 

Kirjoittelen täältä Expressbussin kyydistä ja vielä olisi sellainen reilu tunti ennenkuin olen kotona. Pitkä päivä, yli 6 tuntia bussissa. Huomenna olisin lähtö uuteen reissuun ja matkakohde on vieläkin pysynyt salaisuutena. Ajattelin kyllä illalla selvittää matkakohteemme, jotta tiedän mitä pakkaan mukaan. Tai lähinnä minkälaisella takilla lähden matkaan. Nyt olen koko viikon huidellut paksuilla vaatekerroksilla yhdistettynä talvijuoksutakkiin tai turkkiin. Hassua, että täällä kaupungissa on enemmän lunta, kuin Kurikassa! En muista yhtäkään talvea, että tilanne olisi näin päin. Kovat pakkasetkin Kurikassa hellittivät ja lämpömittari näytti aamulla vain – 4.
Ajattelen vaan kotisohvaa ja ruokaa.

Ihanaa iltaa kaikille! -S

5 kommenttia artikkeliin “HIUSTEN VÄRJÄÄMINEN HENNALLA

 1. Netistä löytyi yllättävän vähän tietoa hennalla värjäämisestä. Halusin kokeilla hennaa sen luonnollisuuden takia, kiitos hyvistä vinkeistä ja ohjeista. Hain samanlaisen henna paketin ja lopputulos oli juuri se, mitä hain!
  Osaatko kertoa jotain värin pysyvyydestä?

  – Marja

 2. Anteeks sun kommentti on mennyt ihan ohi!! Vastaan nyt kuitenkin. Henna ei samalla tavalla kulu kuin tavallinen hiusväri. Se pysyvyys riippuu täysin hiuslaadusta ja on tosi vaikea osata kertoa siitä pysyvyydestä. Jotkut kampaajat värjäävät hiuksia hennalla ja ehkä se osaisivat selittää sinulle paremmin sen pysyvyyttä ja arvioida sitä! 🙂

 3. Siiri… tuo käyttämääsi hennaa ei saa enään. Mitä tilalle? Haluaisin kokeilla… auta… soile

 4. Voi ei! Mummalla on tuota väriä varastossa vielä muutama paketti niin en ole ikinä muita Henna värejä kokeillut. Kuitenkin varmasti esimerkiksi Ruohonjuuresta varmasti löytyy hyviä hennavärejä. Laitoin sinulle linkin alemmas Hennasta, joka oli ainakin heidän sivuillaan saanut hyvät arvostelut! Kerro jos testaat, että miten toimii. 🙂

  https://www.ruohonjuuri.fi/hiusvari-henna-cultiv-8906076150170

 5. Miksei hennalla voi värjätä permanenttikäsiteltyjä hiuksia?

Vastaa

Siirry sivun alkuun