I`M A CAT

Eilen jos olisin kirjoittanut tätä postausta… noo ensiksi olisi varmaan tietokone lentänyt seinään. Tai jos en olisi hetkellisestä pettymyksestä heittänyt konetta seinään ja olisin alkanut kirjoittaa olisi varmaankin näppäimistö saanut pienen kosteusvaurion kyynelistä.
Jep pääsykoetulokset tulivat ja en päässyt sisään. Sisäänpääsy jäi kiinni kahdesta pisteestä.
Eilen, kun luin pääsykoetulos sähköpostia olivat fiilikset kyllä matalalla ja loppu ilta menikin Mr. Brearin kainalossa pettymystä niellen. Ensin selasin hullun lailla itkuisena netistä tietoa koulutuksista ja pisterajoista ja sitten Mr. Brear otti koneen pois ja otti minut sohvalle syliin. <3
Kyllä olen pettynyt, sillä halusin kovasti kouluun. Enkä taatusti ollut ainoa niin halusi moni muukin.

Minä olen pettynyt, koska nyt ensimmäistä kertaa tuntuu siltä, että tiedän mitä haluan tehdä ja haluan mennä kouluun. Minulla on ikävä opiskelua. Ja tärkeintä olen oikeasti valmis kouluun!
Jos olisin mennyt kouluun suoraan lukion jälkeen olisi koulun käyntikin ollut erilaista. Olisin silloin mennyt kouluun, ”koska on järkevä mennä kouluun”, ”mitä muutakaan olisin tehnyt”, ”opiskelu on aina hyvä asia”, ”kaikki muutkin menee kouluun” ja ”saan lisäaikaa miettiä mitä haluan isona”.
Syitä nämäkin, mutta itselleni nämä syyt olisivat olleet vääriä. Tarkoitan nyt omalla kohdallani vääriä sentakia, että opiskelu olisi voinut olla itselleni vain koulun suorittamista ja sen läpäisemistä. En olisi välttämättä jaksanut paneutua kouluun lukion jälkeen. Olisin varmasti valmistunut ajoissa, mutta ehkä kokeita enemmän keskittynyt opiskelijabileisiin ja opiskelija elämän rientoihin.

 

Nyt kun on työelämässä vierähtänyt muutama vuosi osaan arvostaa koulua ihan erilailla. Ja puhun nyt täysin itsestäni.
Olen varma, että esimerkiksi kun pikku siskoni valmistuu lukiosta on hänellä kirkkaat suunnitelmat minne kouluun hän hakee seuraavaksi. Ja varmasti monella muullakin nuorella on ja, vaikka ei olisikaan niin kouluhan voi avata uusia kiinnostuksen kohteita ja selkiyttää mitä haluaa. Koulu on minusta aina hyväksi. Silti nykyajassa pidän sitä erityisen hyvänä asiana, että uraa ja menestystä voi luoda ilmankin koulua. Tästä hyvänä esimerkkinä bloggarit, vbloggarit, tubettajat yms. Sosiaalinen media on valtaa tänä päivänä ja omilla käsityötaidoillakin esimerkiksi tatuoijana voi päästä pitkälle, jos vain osaa hyödyntää näitä sosiaalisen median kanavia. Tatuoija esimerkki tuli ensimmäiseksi mieleeni, koska apua olen miettinyt oman tatuoinnin ottamista. Kirjoitan tästä lisää myöhemmin, koska tämä on vielä ihan uusi juttu minullekin…

Mutta itse asiaan takaisin, minä oikeasti haluan ehdottomasti kouluun! Ja nyt ei auta, kun petrata niitä  omia heikkouksia ja hakea keväällä uudestaan. Ajatella, että ei helvetti mä pääsen silloin sisään.
Eilinen oli pieni tappio itselleni, sillä olin odottanut kouluun pääsyä ja opiskelun alkua niin paljon. Tämä tappio täytyy nyt vain niellä ja mennä eteenpäin. Tehdä lujasti töitä ja hakea uudelleen. Kyllä mä vielä sinne kouluun pääsen.
Minulla on kaikki asiat nytkin hyvin ja nyt voin vain odottaa kirjan uuden kappaleen aukeamista. Odotan sitä innolla, olen valmis siihen ja, kun se päivä tulee aion ottaa siitä kaiken ilon irti.

Kerran eräs mies menneisyydestä sanoi minulle: ”Siiri sä ole kissa.” Katsoin häntä pitkään ja mietin jaahas, mikä kommentti tämä nyt on ja hän jatkoi: ”Sä oot kissa, sä tiput aina jaloilles”.
Tämä on ehdottomasti yksi kauneimmista asioista, mitä minulle on koskaan sanottu.
Suhde tämän miehen kanssa ei kestänyt muutamaa kuukautta pidempään, mutta näistä sanoista ja omista oivalluksista näihin sanoihin liittyen olen hänelle ikuisesti kiitollinen.
Ja niinhän se onkin. Minä olen kissa.
Olen monta kertaa kiivennyt korkeaan puuhun ja tipahtanut. Ja, vaikka kuinka monta kertaa!
Mutta minä olen tipahtanut jaloilleni joka kerta ja niin tipahdin nytkin. Tästä mennään eteenpäin.

Lopuksi haluan onnitella kaikkia, jotka pääsivät hakemaansa kouluun! 🙂

Ja erityisesti haluan onnitella ja nostaa hattua (kanilakkia) hyvälle ystävälleni (vanhalle sudelle), joka myös sai haluamansa opiskelupaikan. Jos luet tätä niin olen super ylpeä sinusta ja niin onnellinen sinun puolesta. Tämä ehdottomasti luo myös minuun lisää uskoa, että kyllä minäkin sinne kouluun pääsen! 🙂

 

4 kommenttia artikkeliin “I`M A CAT

  1. Todella kurja juttu! 🙁 Paljon tsemppiä ensi kevään hakuun? Mikä ala on kyseessä vai etkö halua vielä paljastaa?

  2. Olen hieman taikauskoinen (-ihme tälläisessä asiassa, yllätin itseni nyt 😀 ) niin en halua vielä paljastaa. Kiitos sinulle tsemppauksesta ja kiitos kommentistasi se piristi sunnuntaitani. 🙂

Vastaa

Siirry sivun alkuun