KEVYT JA MAUKAS KASVISKEITTO

Tässä se nyt on nimittäin elämäni rumin ja maukkain ravintolassa nauttimani kasviskeitto. Minä olen syönyt keittoja paaaaljon. Tämän kasviskeiton nautin Milanossa ja tarjoilija suositteli sitä itse, kun sain keiton eteeni ajattelin mielessäni, että nyt tarjoilija halusi näpäyttää tyhmää turistia. Ennakkoluulot olivat korkealla ja katsoin kateellisena Mr. Brearin vasikka annosta, mutta oi joi kuinka väärässä olinkaan!
Tämä kasviskeitto oli aivan mielettömän hyvää ja, kun sitä lusikoin niin raaka-aineet olivat kaikki ihan tuttuja. Kaikki maku oli jotenkin taijottu keiton liemeen. Kyseessä oli siis ihan tavallisista raaka-aineista valmistettu kasviskeitto, jota oli vain maustettu taidokkaasti.
Innostuin kokeilemaan keittoa kotona, koska niinkuin eilen kerroin niin täällä ollaan oltu dieetillä jo muutaman viikon ajan. Ajattelin, että tässä olisi loistava maukas, terveellinen ja kevyt kasviskeitto.

Keiton kanssa tarjoiltiin valkosipuli krutonkeja ja ne kyllä toivat lisää makua ja kivaa rapeutta pehmeään kasviskeittoon. Krutongithan eivät ole siitä terveellisimmästä päästä ja olenkin jättänyt ne pois ja nauttinut keiton pannulla paahdettujen ruisleipäpalojen kanssa.
Ruisleipäpalat pyörittelin pannulla tilkassa oliviiöljyä, chiliä ja valkosipulia.

 

Ulkonäkö voi pettää

Omasta keitostani ei tullut näin tummaa ja siitä tuli paljon kauniimman näköistä. Maku on tosiaan tuossa noita akan keiton näköisessa liemessä niin uskon mitä rumempaa keittoa saat aikaiseksi sitä parempaa siitä tulee. Tämä resepti on siitä helppo, että keiton sekaan voi heittää oikeastaan mitä juureksia tai kasviksia jääkaapista löytyy. Lisäksi tälläiset kasviskeitot on edullisia valmistaa, vaikka aineslista on pitkähkö eivät juurekset ja kasvikset maksa paljoa ja mausteista riittää monta kertaa.

KEITTOON TARVITSET:
 
punasipulia
sipuli
3 perunaa 
2 porkkanaa
pinaattia (pakaste)
herneitä (pakaste)
suolakurkkua (esim felix)
valkoisia papuja
paprika
tomaattia
lehtipersiljaa
lipstikkaa
2kpl kasvisliemikuutioita
mustapippuria
maustepippuria
laakerinlehtiä
kuivattua basilikaa
suolaa
 
 
 
 
KEITON VALMISTUS:
 
Kuori perunat ja leikkaa kuutioiksi ja laita kattilaan. Kuoritut porkkanat ohuiksi viipaleiksi perunoiden joukkoon. Lisää kasvisliemikuutio, 4kpl laakerinlehtiä ja kuivat mausteet. Lisää valkoiset pavut, pinaatti, herneet ja suolakurkun palat. Kaada suolakurkkupurkin maustelientä keiton sekaan. Pilko tomaatti ja puolikas paprika pieniksi kuutioiksi ja lisää joukkoon. Anna keittyä puolisen tuntia ja lisää reilusti tuoreita yrttejä joukkoon. Maistele aina välillä miltä keitoksesi maistuu ja annan keittyä matalalla lämmöllä vielä 10 minuttia. Nauti keitto valkosipulikrutonkien tai mainitsemieni pannulla paahdettujen ruisleipäpalojen kanssa. 
 
 

Vastaa

Siirry sivun alkuun