KUKKIA JA HERKKUJA

Muutama ihana värikäs kuva Milanosta piristämään tätä hyvin pimeää aamua.
Milanossa olisin voinut kuvata, vaikka koko viikon putkeen. Oi jos olisi kunnon kamera. En halunnut kuitenkaan roikkua kamera kädessä koko yhteistä aikaamme Mr. Brearin kanssa, joten kuvailu jäi vähemmälle.
Milano on ehdottomasti tähän mennessä kaunein näkemäni kaupunki. Sieltä löytyi niin vanhaa kaunista historiallista rakennusta, kuin super modernia rakennusta.
Eniten pidin siitä kun erilaisia veistoksia ja patsaita oli joka paikassa. Tämäkin ihana vanha munkki suihkulähteen ääressä nuuhkimassa kukkia löytyi pienestä puistosta keskeltä kaupunkia.
Erilaisia herkkuja oli tarjolla, vaikka millä mitalla. Herkkuja aina yhdisti kauniit, voimakkaat ja hyvin kirkkaat värit. Iloa silmälle ja vatsalle.
Toinen asia minkä pistin Milanosta merkille olivat kauniit pienet kukkakioskit. Yöllä ne näyttivät suljetuilta snägäreiltä tai kioskeilta. Päivällä ne puhkesivat kukkaan. Kukkia oli niin paljon kioskin ympärillä, että en tiennyt viskasivatko asiakkaat lantit kioskiin vai miten se toimi. Joka tapauksessa ihania ja varsin valloittavia. Tällaisia Suomeen kiitos ja kukille edullisemmat hinnat.

 

Näitä ihme munkkeja oli vaikka, mitä makua ja ne oikeasti maistuivat erilaisilta. En tiedä onko näille jotain erityistä nimeä, mut nam nam olivat hyviä.
Parasta matkalla ollessa on ehdottomasti syöminen ja uusien makujen maistaminen. Ruokakaupoissa käyminen on jännittävää ja niissä voisin kuluttaa enemmän aikaa, kun yhdessäkään vaatekaupassa. Milanossa ruokakaupassa silmiini pistivät erittäin värikäs kokonaan säilykehedelmistä tehty ”tuore” hedelmäsalaatti. Kuivat leipätikut, joihin oli leivottu tomaattia, pinaattia ja oliivia joukkoon. Halpa viini, jota myytiin 2,5desin pillimehupakkauksissa huimaan 70 sentin hintaan. Kuivakakku osasto, joka oli valtava.

Ihan tuli makean nälkä näitä kuvia selatessa. Taidankin illalla levittää ostamaani appelsiini marmeladia paahtoleivän päälle ja keittää kupin teetä.
Pakko hehkuttaa vielä omaa keittoani. Yritin tosiaan kopioida Milanossa syömääni keittoa ja siitä tuli loistavaa. Nautin keittoni valkosipulikrutonkien kanssa ja ne olivat loistava yhdistelmä. Lisäksi tämä keitto on super terveellinen, koska valmistukseen tarvitaan vain kasviksia, tuoreita yrttejä ja mausteita.
Laitan reseptiä myöhemmin jakoon.  Ciao! -S

 

Vastaa

Siirry sivun alkuun