MAAILMAN PARAS JA HELPOIN TUORE-PUURO

Mähän oon selväpuuro tyttö! Minä ja puuro ollaan vannottu rakkautta toisillemme jo usean vuoden ajan. Toistaiseksi meidän suhteessa ei ole ollut mitään vikaa. Puuro ei oo pettänyt mua kertakaan. Rehellinen kaurapuuro veteen tehtynyä on auttanut mua selviämään kiireisistä aamuista. Maitoon tehty suklaamannapuuro tai kaurapuuro mansikkahillon kera on hillinnyt suurta sisäistä sokerihiirtäni.
Tuttu ja lohdullinen riisipuuro on ollut arjen piristys ja herkku hetki. Ruispuuro on toiminut ruokana, kun joskus tili on näyttänyt nollaa. Jep minä ja puuro meillä on ollut pitkä ja hyvä suhde. Ei olla kyllästytty, vaikka ollaan päivittäin kohdattukin. Nyt voin ilokseni ilmoittaa, että uusi puuro on saapunut maailmaani. Nimittäin tuore sellainen.

Kaikenlaisia tuorepuuroja on hypetetty jo jonkin aikaa. Chiasiemenistä tehtyjä tuorepuuroja minun on pitänyt testata jo jonkin aikaa, mutta ajatus siemenistä tehdystä puurosta on jotenkin vieraannuttava. (Joko nyt huomaatko kuinka läheinen suhde puuroon minulla on. ) Loman jälkeen kollegani kertoi minulle, että on siirtynyt aamupalassaan täysin tuorepuuroon ja, että hänellä on maailman helpoin ja maukkain ohje sen tekoon. No läheisen suostuttelu ja vakuuttelu riitti ja lähin kokeilemaan tuorepuuroa.

 

Tein eilen kokeilu erän. Aikaa tähän meni minuutti ja mikä makuelämys olikaan seuraavana aamuna minua odottomassa jääkaapissa. Kyllä tuorepuuro koukutti myös minut.
Resepti on oikesti helppo ja pommin varma ja jokainen voi muokata siitä omaan makunsa sopivan.

 Teen oman maun mukaisesi tuorepuuro:

1 dl kaurahiutaleita – 1 dl nestettä – 1 dl massaa – 1 rkl makua – ja koko setti tekeytymään jääkaappiin yöksi.

Neste = mantelimaito, soijamaito, maito, vesi, piimä

Massa = rahka, luonnonjogurtti, banaani, raejuusto, jogurttirahka

Maku = kaakaojauhe, kaneli, pähkinärouhe, hunaja tai vaniljan makuinen proteiinijauhe

Itse olen tehnyt puuron käyttämällä kaurahiutaleita, mantelimaitoa, maitorahkaa ja teelusikallisella hunajaa. Olen kokeillut tehdä puuroa myös ilman makeutusta ja se oli loistavaa silloinkin.
Tätä on nyt syöty rakkaudella pari aamua ja vatsakin on kiittänyt. <3

8 kommenttia artikkeliin “MAAILMAN PARAS JA HELPOIN TUORE-PUURO

  1. Kokeilin ja jäin ihan koukkuun! Yksi puuron ystävä kiittää ja kumartaa. Lisää puuro ohjeita! 🙂

  2. testasin ja tykkäsin! kiva blogi sulla. löysin tänne tuorepuuro reseptin kautta. liityin lukijaksi!
    t. janni

  3. Hyviä ideoita puuroista ja niiden käyttötarkoituksista! Kiitos! 🙂 Liityin lukijaksi josko muitakin terveellisiä ideoita täältä irtoisi.
    beibeberberi.blogspot.fi

Vastaa

Siirry sivun alkuun