PARHAAT LAIHDUTUSVINKIT

Aamupala nro1 eli tuorepuuro jatkaa voittokulkuaan. Helpon ja hyvän reseptin löydät tästä postauksessa.

Kerroin haluavani pudottaa hieman painoa jouluksi. Sain kommentin liittyen laihdutukseen ja omaan ruokavaliooni. Ja ajattelin siihen liittyen koota postauksen.
Syön perusterveellistä kotiruokaa ja aamuni alkaa yleensä puuron voimin. En välttele mitään ruoka ainetta, hiilareita tai maitotuotteita. Harvemmin kaupasta tulee vaaleaa leipää ostettua, mutta jos sitä mieleni tekee niin sitten sitä ostan. Suosin täysjyvätuotteita, kasviksia, hedelmiä, lihaa ja kalaa. Eli oikeasti ihan tavallista kotiruokaa. Lähinnä ajattelin jättää nyt herkut vähemmälle ja palata takaisin normaaliin salirytmiini.

Painan tällähetkellä 54kg ja pituutta on sellaiset noin 160cm. Tosiaan muutama kevennysviikko on jo takana, jonka aikana painoa on pudonnut noin 3kg. Tämä kolme kiloa koostuu varmasti lähinnä nesteistä, mutta olo on kevyempi ja kyllä tuolla vaa´an lukemalla on ainakin itselle suuri psykologinen vaikutus.
Minun on helppo puhua painostani ja painoni ei ole mikään salaisuus. Ymmärrän kuitenkin, että monet eivät halua omaan painoaan paljastaa ja minusta toisen painon utelu on aika tökeröä.
Olen asettanut itselleni tavoitepainoksi 50-51kg. Eli 3-4 kiloa olisi vielä tavoitteena sulattaa tästä varresta pois. Painoni on vaihdellut 51kg-58kg välillä ja nyt olisi tarkoitus päästä ärsyttävästä jojoilusta eroon. Onneksi kuitenkin yleensä se paino sahannut siellä 54-56kg välillä. Korkeimmillaan olen painanut 61kg lukioaikoina, kiitos tanssin lopettamisen ja alkoholin löytämisen myötä. En ole onneksi silloinkaan kokenut olevani lihava, vaikka vanhoista kuvista näen kyllä paljon pyöreämmän tytön. Lukiossa en edes muista kokeneeni mitään ulkonäköpaineita, sillä jos nyt aamulla puntari näyttäisi yhtäkkiä edes 59kg niin varmasti salille lähdettäisiin välittömästi oven karmit kaulassa.

Lähinnä tavoitteena olisi kiinteytyä, lopettaa jojoilu painon kanssa ja päästä omaan tavoitepainoon. En tiedä miksi se on juuri jossain siinä 50- 51kg välillä. Se vaan tuntuu minulle hyvältä lukemalta. Pidän omista muodoistani ja en halua langan laihaksi. Oma ihanne kroppani on treenattu ja muodokas vartalo. En tavoittele mitään huikeaa kireystasoa ja haluan säilyttää kavereiden kutsuman ghettobootyni.

Lupaan poistaa kuluneen punaisen kynsilakan viimeistään maanantaina pois! 😀

Minulle stressi kerryttää kiloja. Jos stressaan niin unohdan syödä, nälkä katoaa ja sitten illalla syödään senkin edestä. Tämä on huono ja petollinen tapa, josta olen yrittänyt päästä irti jo pidemmän aikaa. Tämä on vaatinut itseltä kyllä kovaa tahtoa, mutta muutamalla keinolla olen päässyt siitä pikku hiljaa eroon.
Esimerkiksi teen suuren erän ruokaa ja purkitan siitä valmiiksi töihin monelle päivälle eväät ja otan hedelmiä välipalaksi. Kun ruoka on valmiina purkeissa se on helppo ottaa töihin. Syötyäni aamulla ja päivällä niin ei myöskään illalla sitten nälkä yllätä. Olen tavallaan sopinut itseni kanssa, etten syö mitään suurta enää kahdeksan jälkeen. Kevyen iltapalan esimerkiksi hedelmän.
Monesti olen töistä kotona vasta seitsemän aikaan ja syöminen venyy myöhälle niin sitten jätän iltapalan syömättä. Tämän teen en kaloreiden takia, vaan ihan sentakia, että sitten aamulla minulla on taas nälkä ja aamupala maistuu. Jos aamulla ei ole nälkä niin koitan syödä edes jotain, jotain mielekästä ja herkullista. Rakastan smoothieta ja minulla löytää aina jääkaapista mansikkaa, banaania, maitorahkaa ja appelsiinimehua. Silloin, kun aamulla ei ole nälkä ja puuro ei maistu niin hurautan nopeasti smoothien, minkä saan helposti alas.

Nyt elämässäni moni stressaava asia on selkiytynyt ja tuntui sopivalta ajankohdalta aloittaa painon pudottaminen. En aio ottaa siitä mitään stressiä ja edetä kehoni omaa vauhtia kohti kevyempää minua. Tottakai tulokset kannustavat minua eteenpäin, mutta olen jo nyt varsin tyytyväinen nykytilanteeseen. Olen ottanut ennen ja jälkeen kuvia, mutta olen niissä täysin alasti, aamupörröisenä, suu auki, ilman meikkiä ja suihkuun menossa, joten niitä tuskin tulen julkaisemaan. Vaikka ne varmasti jopa kriittisen paikkojen sensuroimana olisivatkin suurta viihdettä. 😀

Miellän aina saliselffieiden ottamisen noloksi, mutta jos sali on tyhjä niin käytän tilaisuuden nopeasti hyväksi.
Jonkun pitäisi alkaa tallentaa vielä nolompia ilmeitäni, kun joku muu saapuu paikalle ja leikin, ettei näin tapahtunut. 😀

Olen jättänyt herkut vähemmälle, lisännyt liikuntaa ja alkanut seuraamaan kaloreita. Alkoholin käyttöä olen rajoittanut, mutta täytyy rehellisyyden nimissä tunnustaa.., että kirjoitan tätä postausta lauantai iltana ja tämä päivä on mennyt kyllä niin krapulan kourissa ku vaan olla ja voi. Juhlimme Mr. Brearin synttäreitä perjantaina. -Ja toinen rehellisyyden nimissä tehny tunnustus tähän väliin, joo kyllä hänellä oli synttärit, joita hän juhli äijä porukalla. Minä ja paras ystäväni aka vaimoni vietimme hyvin kostean tyttöjen illan, joka päättyi siihen, että myös heräsin vaimoni vierestä ja Mr. Brear sai nukkua yön sohvalla. Puolustan kyllä nyt ratkaisuamme, sillä että ystäväni puhelin meni rikki (aiemmin päivällä) ja hänen olisi ollut hyvin vaikea päästä kotiin ilman reittiopasta.
Tämän päivän ruokavalio on mm. koostunut paahtoleivästä ja jacky makupalasta, jotka nautimme ystäväni kanssa sängystä käsin Sinkkuelämä leffaa katsoen. Olipahan hauska ilta ja oli kiva olla pitkästä aikaa ulkona!

Tänään sunnuntaina jatkoin postauksen kirjoittamista ja aamulenkilläkin on tullut jo käytyä ja puuroa kauhittu lautaselta. Nyt on kiva palata arkeen (minulla on tänään työpäivä) ja rutiineihin. Yksi ratkeamus tänään on kyllä edessä, sillä myöhemmin menemme Mr. Brearin äidin luokse juhlimaan synttäreitä ja mansikkakermakakkua on varmasti tarjolla.

Tässä kuitenkin omat parhaat vinkit laihduttamiseen !

– Laske kaloreita. Se on erittäin helppoa esim Lifesum apin avulla. Lifesumin ilmaisversiota olen itse käyttänyt ja ainakin minua tämä appi on motivoinut minua tosi hyvin. Voit asettaa sinne omat tietosi paino, pituus, ikä, tavoitteesi yms. ja appi laskee suoraan kuinka monta kaloria voit syödä päivän aikana laihtuaksesi ja voit itse valita, mikä on sinulle oikea tahti pudottaa painoa.

– Laihtuminen on pääasiassa matematiikkaa ja yksi kilo rasvaa on noin 7000 kcl. Voit laskea netistä erilaisten kalorilaskureiden avulla päivittäisen kalorin kulutuksesi. Esimerkiksi tästä. Osaat suurinpiirtein ajatella kuinka paljon sinun tulee liikkua ja vähentää päivittäistä kalorinkulutustasi jp pelkästään yhden kilon laihduttamiseen.

– Itse syön dieetillä noin 1200 kaloria päivässä. Älä syö liian vähän! Keho voi mennä säästöliekille ja, silloin kaikki mitä syöt tarttuu sinuun kuin purkka kenkään. Aineenvaihdunnan ja terveyden kanssa ei tulisi pelleillä. Ja kyllä itsekin on tullut pelleiltyä ja oltu ihme 248 dieeteillä.

Tältä näyttää kyseinen Lifesum appi

Merkkaan kaikki päivän syömiset ja liikkumiset tänne.

– Säännöllinen liikunta. Taas on salin juoksumatto ja crosstrainer alkanut kulumaan ja painojakin on tullut nosteltua.

– Karsi herkut pois, mutta älä kiellä herkkuja itseltäsi kokonaan. Näin niistä tulee suurempi kiusaus. Olen muutamana päivänä palkinnut itseni kahdella keksillä teen kanssa. Toki on parempi jos pystyt välttelemään niitä kokonaan, mutta itse en ole valmis totaalikieltäytyjäksi.

– Koita välttää syömistä illalla. Itse yritän olla syömättä, mitään raskaampaa seitsemän jälkeen, mutta kun työpäivä venyy myöhäiseksi niin sitten on tottakai syötävä kunnolla kotona kelloa katsomatta.

– Nuku riittävästi. Kunnon hyvät yöunet auttavat jaksamaan ja lisäävät puhtia salille.

– Ole kärsivällinen ja pitkäjänteinen. Et ole yhdessä yössä lihonut ylimääräisiä kiloja ja yhdessä yössä ne eivät myöskään lähde pois. Jos sorrut viinilasilliseen, viinipullolliseen tai jäätelöön niin ei silloin tarvitse heittää koko tekemääsi työtä hukkaan, vaan jatka vaan siitä eteenpäin.

– Ole armollinen, jos syöt 80% terveellisesti ja monipuolisesti voit välillä palkita itsesi jollain herkulla. Itse ajattelen näin, että mieluummin etenen rauhassa kohti tavoitteitani, kuin hirveällä kiireellä ja vauhdilla, joka saattaa purkautua sitten siihen, että ostan koko kaupan tyhjäksi kerta heitolla.

– Juo paljon vettä. Näin pidät aineenvaihduntasi vilkkaana. Aamulla aloitan päiväni juomalla suuren vesilasillisen vettä. Minulla on aina vesipullo töissä, jota täyttelen pitkin päivää. Kotona yöpöydällä on vesipullo mistä hörpin kotona ollessani vettä.

– Älä tee dieetistä tylsää. Ei se tarkoita pelkkää paljasta kanaa ja parsakaalia. Syö monipuolisesti, jotta et tylsisty syömisiisi. Käytä sinulle tuntemattomia mausteita, osta tuoreita yrttejä ja, vaikka niitä yli kalliita tuoreita mustikoita kaupasta. Mieluummin syöt mustikoita rasian, kuin suklaapatukan.

– Älä juo kaloreita. Itse en nyt juo muutenkaan kahvia ja tavallisessa kahvissa ei käsittääkseni päätä huimaavia summia kaloreita olekaan. Tarkoitan nyt lähinnä kaiken maailman maku lattejen välttämistä, koska niissä saattaakin piileä oikea kaloripommi. Luin jostain, että olisiko nyt ollut jossain Starbucksin latessa olisi ollut reilut 500 kaloria. HUHHUH. Kahvit eivät missään muodossa kuulu omalle wanted listalle, mutta mehut ja limut sitäkin enemmän. Nyt olen yrittänyt jättää ne ihan minimiin. Lukuunottamatta appelsiinimehua, mitä kuluu pieni loraus smoothien teossa.

Hyvältä näyttää, mutta mehun olisi voinut jättää pois.

– Painoa voi pudottaa ilman saliakin ja kotonakin voi treenata. Jos salille lähtö ennen töitä tuntuu kamalalta idealta niin tee kotona pieni kotitreeni jumppamaton ja lempi musiikkisi kanssa tai käy lyhellä 30min aamulenkillä.

– Älä anna muiden lannistaa sinua! Olen huomannut, että monesti jos kertoo olevansa dieetillä niin siihen saatetaan suhtautua hyvinkin vähättelevästi ”et sä yhteen munkkiin kuole”, ”alkoiko taas parempi elämä”. Anna ihmisten puhua! Tällainen johtuu yleensä siitä, että poetaan huonoa omatuntoa, kun ei ole itse jaksettu tehdä muutosta. Pidä kiinni omista päätöksistäsi! 🙂

Tb kuva kesältä, juuri salille lähdössä.

Lisäksi olen aikaisemmin kirjoittanut erilaisista hyvinvointikirjoista, joista itse olen saanut paljon inspiraatiota ja motivaatiota niin treeniin kuin ruokavalioon. Postaukset löytyvät tästä ja tästä.
Tälläisillä jutuilla tänään ja osuvasti postaus ajoittuu nyt sunnuntaille niin maanantaina voi aloittaa sen paremman elämän. Voin muuten kertoa, että sen voi aloittaa jo sunnuntainakin.
Jos teille heräsi kysymyksiä niin laittakaa kommenttiboksiin rohkeasti viestiä.

Mitkä on sun parhaat vinkit laihduttamiseen? Ihanaa sunnuntaita kaikille!
– S <3

Vastaa

Siirry sivun alkuun