MIESTEN JA NAISTEN TYÖT + VINKKI VALKOISEN NAHKASOHVAN OMISTAJALLE

Halusin tulla kirjoittamaan niinkin tylsästä ja arkisesta asiasta, kuin valkoisen nahkasohvan puhtaana pidosta. Olen nyt kokenut sellaisen ahaa elämyksen, että oli pakko tulla jakamaan tämä vinkki vitonen kanssanne. Meillä viikonloppu aamut joko lauantai tai sunnuntai aamupäivä on usein siivouspäivä, koska olemme molemmat usein yhtä aikaa kotona ja siivous hoituu nopeasti yhdessä.
Jostain kumman syystä kyllä Mr. Brearille monesti iskee välttämättömiä kiireitä juuri siivouspäivänä esim. auton huolto, kaverin auttaminen tai, että olo tuntuu kuumeiselta yms.. No ei, kyllähän auttaa, mutta kyllä noita miehiä (en halua yleistää ja sorrun nyt siihen, mutta en voi puhua kaikista miehistä 🙂 joutuu aina välillä patistamaan siivouksen aloittamiseen.

Minä en periaatteestakaan halua olla se, joka yksin siivoaa kotona. Minä siivoan enemmän kotona, kuin hän, mutta se on ihan loogistakin. En jaksa nalkuttaa lasipöydällä olevista vesilasien jättämistä renkaista tai mikron oven peilipintaan jäävistä sormen jäljistä. Itse olen nämä epäkäytännölliset, mutta kauniit ratkaisut halunnut kotiimme, joten on luonnollista, että minä niitä enimmäkseen pyyhin. Imurointi, pyykinpesu, tiskaus, pölyjen pyyhkiminen yms. ovat molempien vastuulla.
Yhdessä asutaan niin yhdessä siivotaan niin se vaan minusta menee!
Varsinkin kun meistä kumpikin käy töissä. Jos olisin vain kotona ja olisin esimerkiksi työtön niin tottakai silloin hoitaisin siivouksen, koska varmasti hän maksaisi enemmän menoja ja kustannuksia, koska minulla ei olisi tuloja.
Minusta on todella epäreilua, kuin monessa suhteessa vain toinen hoitaa kotityöt. Jos toinen sitten, vaikka laittaa ruokaa ja toinen siivoaa niin se on taas eri asia.
Moni nainen alistuu tekemään kaikki asiat kotona, koska ei jakseta sanoa siitä toiselle. Tai on sanottu, mutta sillä ei ole vaikutusta. Sitten pitäisi sanoa uudestaan ja niin monta kertaa, että viesti menee perille. Minusta on toisen kunnioittamista parisuhteessa, kun kotityöt on jaettu kummallekin.
Minä vaikka nostan kytkintä, jos viesti ei mene perille.
Meillä on kotityöt jaettu tai siivouspäivänä jaetaan tehtävät ja siivotaan yhdessä. Molemmat siivoavat, käyvät kaupassa, laittavat ruokaa ja pesevät pyykkiä. Ei ole naisten tai miesten töitä. Viimeksi minä jopa avasin viemärinkin. Mr. Bear ei ole kuollut pyykätessään minun naistenvaatteita ja hän osaa katsoa pesulapuista, missä asteessa ne pitää pestä, vaikka ei silkkipaitaa omistaisikaan.

Nyt taas poikettiin varsinaisesta asiasta eli valkoisen nahkasohvan puhtaana pidosta!
Meillä on suurehko kuuden hengen istuttava Italialainen Natuzzi merkin nahkasohva. Halusin ehdottomasti valkoisen sohvan ja mieheni nahkasohvan, joten päädyimme valkoiseen nahkasohvaan. Nahkasohva on ihana, mutta koska siinä ei ole erillisiä päällisiä, mitä voisi heittää pesukoneeseen on sen säännöllinen huolto ja puhtaana pito on tärkeää. Itse haluan säilyttää sohvamme mahdollisimman kirkkaan valkoisena ja putsaan sitä säännöllisesti.
Sain sohvan mukana erillisen huoltopaketin (kuva alla) ja olen sen avulla huoltanut sohvaa. Kuvasin paketin sisällön siitä kiinnostuneille, paketilla on hintaa noin 50€. Turha paketti tämä ei ole, vain kova töinen. Paketissa löytyy kolme eri sohvan hoitoainetta, sieni ja liinoja. Näillä on ollut ihan ok hoitaa sohvaa. Miinus puolena on, että huollossa kestää todella kauan ja liinat ovat tosi huonoa materiaalia ja menevät yhden käyttö kerran jälkeen pilalle.

No niin nyt tullaan itse vinkkiin ja tämän avulla peset sohvasi miljoona kertaa nopeammin. Nimittäin Vanish Oxi Action. 😀
Huomasin tämän sattumalta, kun hinkkasin tahraa sohvatyynystä ja laskin liinan, jossa oli Vanishia sohvalle. Kun nostin liinan ylös huomasin sohvassa kirkkaan valkoisen kohdan ja se oli tullut siihen muutaman sekunnin jälkeen. Käsittelin koko sohvan liinalla, johon suihkutin Vanishia. Toiseen puhtaaseen liinaan kostutin vettä ja pyyhin sillä uudestaan samat kohdat ja lika tosiaan vain liukui sohvasta pois.
Liinoina käytän lakanasta revittyjä paloja ja ne ovat paljon parempia ja kestävämpiä, kuin paketin mukana tulleet liinat. Ostimme väärän kokoisen aluslakanan sänkyymme ja, koska kenelläkään ei ollut sille tarvetta niin revin koko lakanasta 15cm x 15cm kokoisia liinoja. Näitä liinoja olen käyttänyt erilaisissa siivoustöissä, mutta erityisesti sohvan huollossa ne ovat olleet korvaamattomia.
Vanish sisältää vahvoja kemikaaleja niin suosittelen käyttämään kumihanskoja tässä työssä. Käsittelyn jälkeen käytän sohvapaketin Leather Barrieria, joka antaa paremman suojan sohvalle ja kosteuttaa nahkaa. On tärkeää käyttää jotain suojaa tai rasvaa Vanishin jälkeen nahan pintaan, koska näin nahka ei pääse kuivumaan ja pysyy kauniimpana pitkään.

 

Ja lopuksi ennen ja jälkeen kuva erosta! Vasemmalla puolella käsittelemätön puoli ja oikealla Vanishilla käsitelty puoli. Ja tosiaan käsittelyssä menee kolme kertaa vähemmän aikaa, kun koko paketin kanssa. Kannattaa kokeilla, jos sinulla on valkoinen nahkasohva ja se on päässyt tummumaan.

Siivoushullu aka valkoisen kodin vanki kiittää ja kuittaa. 😀  Kivaa viikonloppua! -S

 
 
 
 
 
 

4 kommenttia artikkeliin “MIESTEN JA NAISTEN TYÖT + VINKKI VALKOISEN NAHKASOHVAN OMISTAJALLE

 1. Moi
  Joo noi on hyviä hoitoaineita sohvalle.Millaisia kumihanskoja käytit sohvan pesussa

 2. Moi.
  Sun kommentti muistutti mua tästä sohvan putsaus projektista, mitä oon viime aikoina siirtänyt jo tovin ja mikä olisi nyt hyvin ajankohtaista… 😀

  Olen ostanut ihan tavallisia läpinäkyviä kertakäyttö kumihanskoja. En muista tarkalleen merkkiä, mutta ostin ne Prismasta ja kannatan aina edullisia tuotemerkkejä, joten varmasti Rainbow tai Eldorado merkkisiä ovat olleet.
  Tosi hyviä kuitenkin ja isosta paketista riittää muihinkin kotitöihin kumihanskoja. 🙂

 3. Tuotteen kuvauksen mukaan ei ei sovellu nahalle, joten en ainakaan itse Vanishia sohvalleni käyttäisi.

 4. Hei Tiina ja kiitos kommentista. Mä oon käyttänyt nyt monta vuotta ja sohva edelleen valkoinen ja nahka hyvässä kunnossa. Varmaan käytän sitä niin nopeasti nahan pinnassa ettei se ole päässyt sohvaa tuhoamaan. Myöskin käytän nahalle kosteuttavaa tuotetta ja olisiko se auttanut sohvan nahan säilymisessä. En tosiaankaan ole siivous expertti, mutta hyvänä on ainakin oma sohva pysynyt. 🙂

Vastaa

Siirry sivun alkuun