AUTIOTALO

Olen aina viehättynyt autiosta taloista ja joskus eräs entinen rakkauteni kertoi kavereiden kanssa Baltian maissa matkustaessaan livahtaneen hylättyyn Huvipuistoon. Olin tästä niin katkera, koska minäkin olisin halunnut olla kuvaamassa vanhaa tuulessa natisevaa maailmanpyörää ja karusellin kauhuleffalta näyttäviä poneja, joidenka naamat olivat vuosien saatoissa venähtäneen iloisesta pelottaviksi. En tiedä mikä autiotaloissa niin paljon kiehtoo? Ehkä se on kaikki se vanha ja kaikki kysymykset, mitä talo herättää. Kuka talossa on asunut? Miksi talo on tyhjillään?

Maaseudulla on aika paljon hylättyjä taloja tai niin sanottuja unohdettuja taloja. 
Kukaan ei enää oikein jaksa kunnostaa niitä, koska kunnostus varmaan imisi rahaa, kuin sieni tai talot ovat muuten syystä tai toisesta jääneet unholaan.
Minunkin lenkkipolkuni varrella on monta sellaista taloa, jossa on tehnyt mieli pistäytyä. Nyt aurinkoisena päivänä päätin pistäytyä yhteen niistä. 
Taloon, joka paloi vuosia sitten. Talon rippeisiin, joka on täysin unohdettu ja kasvillisuus ottaa talon rippeistä vuosi vuodelta enemmän valtaa.
 

Viimeisessä kuvassa talon vanhat pönttöuunit näkyvät ja, vaikka puskaa oli edessä niin oli pakko päästä puskan läpi sisälle kuvaamaan. Kun olin päässyt sisälle ja olin ottamassa kuvaa niin kännykkäni, (jossa oli vielä akkua jäljellä) simahti täysin. Siinä alkoi kyllä vähän mielikuvitus laukkamaan ja autiotalon kuvailu jäi siihen. Mielestäni ehdin ottaa yhden kuvan talon sisältä ennen akun sammumista, mutta siitä kuvasta ei ollut jälkeäkään. Kaikki muut kuvat kyllä löytyivät puhelimesta. En usko kummituksiin, mutta eipä silti ole kovin suuri hinku mennä takaisin tuonne kuvailemaan. 😀

Vastaa

Siirry sivun alkuun