KOTIPOSTAUS

 
 

Vihdoin kotipostausta kehiin. Yksi ilta aloin kirjoittamaan postausta ensi asunnon ostamisesta ja ajattelin, että ennen sitä olisi kiva esitellä oma pikku kotimme.

Asumme tosiaan Mr. Bear :n kanssa 32 neliöisessä yksiössä ja, vaikka kyse on yksiöstä olemme ainakin toistaiseksi mahtuneet tänne juuri hyvin. Minä olen tottunut asumaan pienissä kodeissa. Aikaisemmin Töölössä 37neliön kaksiossa jonka jaoimme kaverini kanssa ja sen jälkeen muutaman kuukauden Kalliossa solussa, josta minulla oli 20 neliön huone.
Minä muutin asuntoomme heti sen ostettuani ja Mr. Bear virallisesti pari kuukautta myöhemmin. Oikeasti meillä ei ole ollut tilanpuutetta ja olemme mahtuneet tänne oikein hyvin. Me molemmat olemme aikalailla minimalisteja ja mitä vähemmän tavaraa niin sen parempi.
Meillä on myös aika erilaiset työajat, joten kumpikin saa sopivasti omaa tilaa ja sitä omaa aikaa kotona, mikä on kuitenkin suhteessa hyvin tärkeää.
Ainoa asia mitä oikeasti tarvitsisin (huom. minä tarvitsen) on lisää tilaa kenkien säilytykseen…
Saan kyllä tässäkin asiassa katsoa peiliin (niitähän, muuten meillä riittää), koska juuri ostin Tallinnasta neljä paria kenkiä.. Puollustuksena kerron, että ne kaikki olivat alennuksessa. Palaan vielä omassa postauksessa tarkemmin Tallinan reissuuni.

Tässä kuitenkin tulisi esittelyä kodistamme, jossa olemme nyt vuoden asuneet. Ja ihana sanoa, mutta asuntomme tosiaan tuntuu kodilta. <3 Rakastan valkoista ja selkeyttä. Tavarat ja koriste esineet ovat aika minimissä. Silmääni miellyttää, kun pöydillä ja tasoilla ei ole mitään ylimääräistä. Kuvissa näkyvä ikkunan paperinen joulutähtikin on nyt heivattu koristelaatikkoon. Tähtihän ei ole edes kovin jouluinen, mutta minusta ikkunamme alkoi tuntua jotenkin täydeltä…

Aloitetaan pienestä eteisestämme.
Hankimme toiselle eteisen seinälle peili-ovisen vaatekaapin. Eteisessä meillä on molemmilla seinillä peili-oviset vaatekaapit, josta valkoreunaiset kaapit ovat asunnon entisen asukkaan laittamat Kirenan sisäänrakennetut liukuovelliset kaapit. Toisella puolella meillä on K-raudasta hankittu peiliovinen vaatekaappi. En ottanut siitä erikseen kuvaa, koska olisin näkynyt väkisin kuvassa, koska peilit ovat seinän molemmin puolin. Peiliovikaappi on tällainen.
Aluksi meillä ei ollut erillistä kenkäkaappia, mutta koska niitä kenkiä kuitenkin on niin halusimme (lue: minä halusin) hankkia mahdollisimman siron valkoisen kenkäkaapin, joka mahtuisi vessan oven ja olohuoneen välisen seinäkaistaleeseen. Löysimme Ikeasta omamme ja olen ollut siihen kyllä tosi tyytyväinen!

Kenkäkaapin päällä on yleensä kukkia tai huonetuoksu ja tämä kristallikulho, mistä nappaan aina aamulla avaimet ja kuulokkeet. Yleensä tästä kulhosta löytyy vielä paremman puoliskon ei niin esteettiset Al Caponen sikariaski, sytkäri ja auton avaimet. Nyt kun hän oli työmatkalla sain viikon nauttia tästä esteettisemmästä kulhon sisällöstä.
Minusta on ihana tulla kotiin jos heti eteisessä on kukkia tai hyvältä tuoksuva huonetuoksu. Pieni asia, mutta suuri vaikutus omasta mielestäni kodin ilmapiiriin.

Eteisestä aukeaa näkymä olohuoneeseen. Suoraan edessä on tanko, johon ihme ja kumma ei kukaan ole vieläkään törmännyt. Ikkunan vastakkaisella seinällä on syvennys, jonne mahtuu kivasti sänky.
Televisio on huoneemme keskellä niin, että sitä näkee katsoa sohvalta ja sängystä.
Aluksi meillä oli järjestys eritavalla ja sohva ikäänkuin jakoi huoneen kahteen tilaan ja tv oli ikkunan alla. Sekin oli ihan kiva järjestys, mutta tämä tuntuu paljon tilavammalta ja toimivammalta ratkaisulta.

Bonsai puumme on saanut pikkuisen ystävän vierelleen. Pakko myöntää nämä ovat edelleenkin ainoat huonekasvit, jotka meidän taloudessa selviävät hengissä. Pian on kyllä aika uhrata jonkun kasviparan henki, sillä kaipaan jotakin vihreää tänne.
Rakastan leikkokukkia ja ostan niitä usein siivouspäivän tai vapaapäivän kunniaksi. Leikkokukat eivät saa olla rauhassa olohuoneen pöydällä usein kovinkaan kauan, sillä Mr. Bear siirtää ne pois tv:n edestä lipaston päälle. Kukkia sitten pyöritellään edes takaisin pöydän ja lipaston välillä. Jokatapauksessa olivatpa kukat missä tahansa asuntoa ne piristävät niin paljon.

 

Hyvä esimerkki omasta järjestely innokkuudestani ja pakkomielteisyydestäni. Tv-tason kirjat on aina oltava järjestyksessä ja suorassa, jos ne on jostain syystä esimerkiksi painuneet hyllyn sisälle on minun laitettava ne heti suoraan. Säilytän usein läppäriä kirjojen päällä.

 
Sängyn vieressä oleva peili tuo syvyyttä ja avartaa huonetta. Sängyn vieressä on korkea lipasto, joka toimittaa samalla yöpöydän virkaa. Sängyn alla on ikeasta ostettu vuodevaatelaatikko, jossa säilytän alaosia ja neuleita. Tässä on yksi ratkaisu, millä saa lisää säilytystilaa pienempään asuntoon. 
Verhot sängyn edessä ovat suloiset, mutta myös yllättävän käytännölliset. 
Esimerkiksi jos toinen menee aikaisemmin nukkumaan ja toinen jää sohvalle telkkaria katsomaan niin verhot voi vetää sängyn eteen ja telkkarin valo ei häikäise. Saa ikäänkuin oman rauhan, vaikka eivät verhot ääniä estäkään. Ja joskus jostain syystä aina välillä tykkään vetää verhot kiinni nukkumaan mennessäni. 
 

Siinä oli meidän koti tai oikeastaan osa kodistamme. Voisin myöhemmin tehdä erikseen keittiöstä postausta. Ja kylpyhuoneesta sitten, kun olemme saaneet aikaiseksi oven yläpuolella olevaan kohtaan vaihdettua lasin. Nyt siinä on vaneri levy niinkuin usein asunnoissa on, mutta haluan siihen ehdottomasti lasin tilalle, josta kylpyhuoneeseen pääsee lisää valoa läpi ja onhan se kauniimpikin ratkaisu.
Kivaa alkanutta viikkoa! 🙂 -S

Vastaa

Siirry sivun alkuun