MITÄ LÖYTYY MUN JÄÄKAAPISTA

En tiedä mikä mua vaivaa, mutta toisten ihmisten jääkaapin sisältö on aina ollut mielenkiintoinen asia. Itse olen niin kaavoihin kangistunut, että ostan aina suurinpiirtein samoja juttuja. Kaverin jääkaappi on yleensä hyvä paikka löytää jotain uutta testiin ja kaverin kanssa kokkailu tuo usein omaan ruuan laittoon kivoja uusia niksejä.
No itse asiaan miltä näyttää mun jääkaapissa?

Tältä näyttää mun jääkaapin sisältö. Aloitetaan vaikka juomapuolesta.
Jääkaapissani on aina pakko olla maitoa, sillä Mr. Brear ja minä juomme molemmat ruokajuomana maitoa. Minä rasvatonta ja Mr. Brear kevyt maitoa. Molemmille siis täytyy olla omat maitotölkit.
Meiltä löytyy usein mehua. Voisin juoda mehua päivittäin, mutta tämä mehu ei ole juomista varteen tavallaan, koska laitan sitä smoothien joukkoon. Olen taistellut mehu riippuvuuttani vastaan, koska loppupeleissä tällaiset kaupan valmismehut ovat aika epäterveellisiä ja sisältävät hurjasti piilosokeria.  Vältän sen juomista sellaisenaan, mutta smoothieen sallin itseni lorauttaa vähän mehua makeuttamaan sitä.
Lisäksi toinen negatiivinen juoma mitä meiltä usein löytyy on light Coca cola. Siitäkin olen yrittänyt päästä eroon, mutta silti harmittavan usein sitä tulee silti kotiin ostettua.
Nämä kuvat on otettu viikko sitten ja äsken, kun kävin jääkaapilla niin siellähän taas se pahainen Coca cola pullo majaili. Well baby steps…

Juomien yläpuolella perus elintarvikkeita, ruokakermaa, ketsuppia ja soijakastiketta. Eipä niissä mitään erikoista, mutta tämän hyllyn elinehto tuote on ehdottomasti mansikkahillo. Aina jos tekee mieli makeaa tai en keksi mitään aamupalaa, teen kaurapuuroa maitoon ja laitan mansikkahilloa päälle. Nam nam niin hyvää. Kananmunia on myös oltava aina, ne mukautuvat niin moneksi eri ruuaksi. Ja ikinä ei voi olla nälkä kotona, koska vaikka kuinka tyhjältä kaapit näyttäisivät on aina jääkaapissa munia.

Minulla on aina tapana tehdä töihin omat eväät. Näissä purkeissa oli edellispäivän jauhelihakastiketta ja toisessa papukastiketta.
Hedelmiä meiltä löytyy aina. Vesimeloni palloja tulee varmasti kerran viikossa kaupasta mukaan. Suosikki hedelmiäni on ehdottomasti vesimeloni, kiivi, banaani ja mango. Marjoja meillä on aina. Pakkasessa mansikoita, joita laitan aina smoothieen ja pensasmustikoita, joita syön aina tuorepuuron kanssa. Mustikat ovat tähän aikaan vuodesta ihan mielettömän kalliita, mutta en koe niistä huonoa omaa tuntoa. En polta tai käytä hirveästi alkoholia, joten olkoon tämä minun paheeni.

Rahkaa meiltä löytyy aina. Minulla kesti monta vuotta ennenkuin aloin pitämään maitorahkasta. Muistan aina, kun maistoin sitä sellaisenaan ensimmäisen kerran. En edes sano, mitä maku toi mieleeni. 😀 Myöhemmin, kun innostuin smoothiesta aloin aina laittamaan maitorahkaa niiden joukkoon. Silloin se oli aina Lidlin Milbonan maitorahkaa (rasvaa 4.2%), joka jostain kumman syystä maistui paremmalta kuin muut maitorahkat. Nykyään maitorahka kuin maitorahka menee, mutta Valion maitorahkaa tulee eniten ostettua. Rahkaa en usein silti syö sellaisenaan ja saisi olla aika iso nälkä, että alkaisin pelkkää maitorahkaa ääntä kohden lappaamaan. Maitorahkaa meillä, silti kuluu paljon, koska teen siitä tuorepuuroja, smoothieta ja syön sitä hedelmien kanssa.

Valmis salaattipusseihin olen jäänyt koukkuun, koska ne ovat niin hyviä ja helppoja. Niillä saa helposti perus salaatista maukkaamman. Ovathan ne hieman hintavampia, kuin tavallinen ruukkujäävuori salaatti, mutta mitä sitten. Ostan kaupasta aina valikoiman mukaan molempia.

Syömme aivan liian vähän tuoreita kasviksia, mutta kurkkua ja paprikaa meillä onneksi kuluu paljon. Avokadoa ostan usein, mutta en ikinä suurta pussia kerralla. Avokadoja tulee silloin omalle käytölle liikaa ja kyllästyn niiden syömiseen.

En pidä leikkeleistä tai erityisemmin juustoista. Ehkä 3 kertaa vuodessa ostan meetvursti paketin kaupasta, mutta Saarioisten kultakalkkunaa en voisi elää ilman. Sitä laitan paprikan kanssa leivän päälle. Ainoa levite leivän päälle on tässä talossa Oivariini ja, siitä ei ole onneksi tarvinut kiistellä. Jätän usein leivän syömättä, jos päälle ei ole Oivariinia tai voita. Nirso mikä nirso.
Tässä asiassa voin myös todeta, että vaikka mikä muu tahansa levite todettaisiin vaikka hiuksia kasvattavaksi vaihtoehdoksi niin silti laittaisin Oivariinia leivän päälle. 😀

Normaalisti jääkaapistamme löytyy vielä paljon leikkeleitä, kanaa, jauhelihaa ja vanukkaita. Vanukkaista puheen ollen, jaan teille hyvän vinkin terveellisempään vanukkaaseen, joka on oikeasti hyvää. Uskallan jopa sanoa, että yhtä hyvää, kuin legenda Jacky makupalat!

Tämän postauksen tarkoitukseni ei ollut jeesustella omista valinnoista eikä tehdä mitään fitness ruokavalio postausta. Minä en noudata mitään ruokavaliota, vaan syön tavallista kotiruokaa ja herkuttelen satunnaisesti. Tein tämän postauksen puhtaasti, siitä syystä, että se pulpahti mieleeni.
Lisäksi olin juuri pessyt jääkaapin ja mies oli lähtenyt työmatkalle niin jääkaapista oikeasti sattui löytymään aikalailla vain minun juttujani ja, näin ollen, mitä minä syön.
Oli myös mielenkiintoista huomata, että viikko näiden kuvien ottamiseen jälkeen, kun kurkkasin jääkaappiin niin sieltä löytyi kaikkia samoja elementtejä mustikat, maitoa, maitorahkaa, ruokaa purkitettuna yms.
Vitsi jos vielä muistaisi, mitä löytyi 18-vuotiaan Siirin jääkaapista.. Somersby :ta, ainekset makaroonilaatikkoon, mokkapaloja ja mozzarellaa, mitä syötiin nuudelin sekoitettuna.

Ja, ettei tule liian ruusuista kuvaa… Kyllä tässä talossakin syödään herkkuja. Joulusuklaat kurkkivat kaapista ja niitä on mussutettu rivi kerrallaan ja pikkusiskolta saadusta keksirasiasta pohja näkyy jo.

Nyt olisikin hauska tietää, mitä muiden jääkaapista löytyy? Ja mitkä ovat omat ”en voi elää ilman” tuotteesi? ;D – S

Vastaa

Siirry sivun alkuun