PAREMPI VANUKAS

 

Kirjoitin postauksen jääkaappini sisällöstä ja mainitsin, että meidän taloudessa kuluu aika paljon vanukkaita.
Ne ovat Mr. Brearin suurinta herkkua ja jälkiruokaa. Itsekin olen jäänyt niin petollisesti koukkuun. Eikä esimerkiksi yhden vanukas purkin syöminen tunnu niin suurelta synniltä, kuin esimerkiksi puoli levyä suklaata. Jokatapauksessa terveellisiä ne eivät siltikään ole ja nyt olenkin löytänyt vähän paremman vaihtoehdon niille iän ikuisille Jacky vanukkaille.

Olen tosi epäluuloinen kokeilemaan tällaisia proteiini maitotuotteita. En tiedä, mistä minulle on tullut, mutta koen ne tosi teollisena ja epäilyttävänä. Hintansa puolesta ne ovat kalliimpia, kuin tavalliset tuotteet niin ehkä sekin on osasyytä, miksi en ole niitä rohkeammin kokeillut.
Tässä taas huomaa, kuinka oma mieli tekee tepposet. Karkkiosaston uusi hedelmäkarkkipussi pussi lähtee sen suurempia kyseenalaistuksia suoraan mukaan tai ainakin jää mieleen seuravaa herkkuhetkeä varten. Karkithan eivät ole yhtään teollisia ja sisällä, mitä kummallisempiä väri -ja lisäaineita…

Jokatapauksessa kaverini tuli kylään ja hän oli ostanut kaupasta Pro pud caramel vanukkaan vanukkaan. Maistoin tätä suurin ennakkoluuloin, mutta se maistuikin ihan tavalliselta vanukkaalta ja hyvältä!

Orginaali legenda! Kenelle pöllähti juuri miljoona lapsuus ja päiväkotimuistoa mieleen?

Pro Pud suklaa ja Jacky kaakao vanukas ovat, kuin kaksi marjaa. Maku ja koostumus samanalaiset.
Kuvassa Jacky kaakao vanukas avattuna ja alla olevassa kuvasssa  Pro Pud vanukas.

Maistoin tosiaan ensiksi tuota Caramel makuista proteiinivanukasta ja se toi mieleeni, heti Jacky makupalojen kinuskivanukas version!
Koostumus eroaa paljonkin, mutta maku on erehdyttävän sama. Seuraava päivänä oli pakko mennä salin jälkeen kauppaan ja ostaa ihan oma purkki kotiin. Ostin suklaan makuista Pro pud vanukasta ja se maistuu kyllä aivan samalta, kuin Jackyn kaakao vanukas! Ja koostumus on tässä sama, kuin Jacky kaakao vanukkaassa. Sellainen lohkeava.
Uusi terveellisempi tapa herkutella, jei. Mikä parasta tämä Pro Pud proteiinivanukas purkki on vielä isompi, kuin Jackyn vanukaspurkki, joten makunautinto kestää pidempään. Tälläisen suuremman purkin jälkeen ainakin oma makeannälkä on kerta heitolla tyydytetty.
Parastahan tässä on, että Pro Pud sisältää enemmän proteiinia ja vähemmän sokeria, kuin Jacky makupala. Ja vaikka purkki on huomattavasti suurempi kuin Jacky vanukas niin kaloreita silti kertyy saman verran!

Minähän en omassa ruokavaliossani ole mikään totaalikieltäytyjä ja en usko, että tavallinenkaan Jacky vanukaspurkki kaataa kenenkään ruokavaliota, jos muuten syö monipuolisesti ja terveellisesti. Ja, vaikka kuinka maukasta Pro pud vanukas onkin on, sillä minusta varsin suolainen noin 2€ purkkihinta.
Eniten minua innosti tässä se, että tämä on helppo pieni välipala napata kaupasta mukaan, koska purkissa tulee lusikkakin mukana. Mieluummin tällaisen vanukkaan nappaa kaupasta makeannälkään, kuin sen suklaapatukan.

Mr. Brearille tämä terveellisempi vanukas ei varmasti tule menemään läpi, koska hänen ruokafilosofiiaansa kuuluu ”vanukas vanukkaana.” Tämä on kyllä varsin ok, koska jos hän näihin hurahtaisi niin alkaisi kauppalaskumme hinnat rankkaan nousuun. Pitää kuitenkin muistaa, että yhden tällaisen hinnalla saa kaupasta neljä Jacky makupalaa. Ja karhulla on aina karhun nälkä. ;D

 
 

Vastaa

Siirry sivun alkuun