HARRASTUS MISTÄ ON VAIKEA PUHUA PARISUHTEESSA

Parisuhteessa huomaan seksin olevan monelle hieman ahdistava aihe ja siihen voi liittyä paljon pelkoja.
Mitä jos seksistä tulee kumppanin kanssa rutiininomaista? Mitä jos seksin määrä vähenee? Mikä on hyvä määrä harrastaa seksiä? Pitääkö kumppani sinua kerta toisensa jälkeen haluttavana?
Ja niin edelleen.

Oikeita vastauksia ei ole. Vastauksia on varmaan yhtä monta, kuin on ihmistäkin. Pitäisi aina muistaa, että jokainen on erilainen. Pitäisi toimia aina niin, kuin itse hyvältä tuntuu.
Oikeasti ei kannata vertailla omia seksimääriä tai kokemuksia muiden omiin. Vain sinä tiedät, mikä tuntuu sinusta hyvältä ja mikä on sinulle hyvä määrä seksiä. Ja vertailulla en tarkoita kaverin kanssa mehukkaiden seksipaljasteluiden pois jättämistä, vaan sitä minkälaisen fiiliksen ne keskustelut sinulle jättävät. Täyttyykö pääsi vertailulla ja sellaisilla ajatuksilla että, kyllä minunkin pitää jos hänkin?

Parisuhteessa ollessa välillä tulee niitä laimeampia kausia.
Joskus ei aina vaan jaksa tai haluta ja aina ei ole pakko halutakkaan. Tärkeintä on kunnioittaa toisen haluja ja haluamattomuutta. Toista ei saa painostaa seksiin, mutta parisuhteessa minusta pitää pystyä myös keskustelemaan siitä miksi ei haluta ja onko asialle jotain tehtävissä. Ne eivät ole helppoja keskusteluja. Niillä keskusteluilla osoitetaan kuitenkin toiselle, että halutaan toista ja halutaan olla toisen kanssa, vaikka ei fyysisesti juuri sillä hetkellä tekisikään mieli. Ja jos sitten ne halut eivät tarpeeksi kohtaa niin siinä vaiheessa ainakin itse laittaisin suhteen jatkon kysymysmerkin alle. En tarkoita tällä, että seksi on suhteen pääasia tai se mikä pitää suhteen kasassa. On silti seksi parisuhteessa tärkeä asia ja kyllä voin rehellisesti sanoa, että se minulle merkitsee paljon. Tässäkin on eroja, toisille se merkitsee enemmän, kuin toisille.

Minulle seksi on yhteistä tekemistä toisen kanssa, hauskanpitoa ja yhdessäoloa. Se luo paljon tärkeitä muistoja suhteessa. Ensimmäinen yhteinen kerta, ensimmäinen yhteinen mieletön kerta, hauska seksikerta, erikoinen seksipaikka, sovintoseksi, kun toiseen on palanut totaalisesti hermot, mutta häntä haluaa silti joka solulla… Ja ihan tavallinen arkiseksi. Ne ovat kaikki tärkeitä hetkiä. Yhteisiä hetkiä, jotka on vietetty yhdessä toisen kanssa.

Minusta yhteisestä seksielämästä tulisi pitää kiinni, sitä tulisi kunnioittaa ja tehdä sille aikaa.
Ei antaa sen rapistua. Haluan, että kumppanini tietää, että haluan häntä. Ja kyllähän hän tietää sen kertomattakin, mutta eikö itsestäkin ole ihana kuulla ”olet seksikäs” tai ”haluan sua.”
Välillä tulee niitä laimeampi kausia, mutta mitä sitten, se on vain ihan normaalia. Aina ei haluta, myöskään ei aina pitäisi ajatella, että miehen tulisi aina haluta.
Minusta on myös erittäin tärkeää kunnioittaa parisuhteessa toisen osapuolen seksuaalisuutta.
Sitä, että hän ehkä haluaa myös pitää ”omaa kivaa”. Eikä se ole loukkaus sinua kohtaan tai sinulta pois.
Tai jos itseäsi ei haluta on minusta todella väärin kieltää kumppania haluamasta, silloin harvoinkaan päästään makuuhuone ongelmien yli. Anna toisen haluta.

Mitä sitten niihin pelkoihin tulee?
Mitään kultaista neuvoa minulla ei ole, mutta itse ajattelen, että varmasti kumppanisi voi ajatella samoin. Pelot kannattaa unohtaa ja elää hetkessä. Ikinä ei voi tietää, miten asiat ovat tulevaisuudessa. Minusta pääsee pitkälle jo sillä, ettei pidä toista itsestään selvyytenä ja muistaa myös miellyttää vain häntä.

Mitäs ajatuksia teille heräsi aiheesta?

5 kommenttia artikkeliin “HARRASTUS MISTÄ ON VAIKEA PUHUA PARISUHTEESSA

  1. Mun äijä alkaa mököttää jos en oo sillä tuulella. Ärsyttävää!

  2. Oon seurustellut pitkään ja välillä tulee olo, että pitäisi mennä, kun muutkin. Kuitenkin sitä osaa arvostaa omaa parisuhdetta sen verran että järki tulee päähän!

  3. Ymmärrän täysin, mutta sit oot varmasti oikeassa suhteessa, kun ajattelet noin. Ja siitä vasta ihana olo tuleekin. 🙂

Vastaa

Siirry sivun alkuun