HELPOT BLINIT

 

Tässä tulisi maailman yksinkertaisin blinien teko ohje.
Tautatietona  voin kertoa, että minähän en ole kummoinen kokki, koska a) mua ei vaan kiinnosta, b) arkena ei vaan jaksa ja c) ruuanlaitto ei oo mun juttu.
Luen aika paljon blogeja ja itsekin olin aloittamassa tätä postausta suurin piirtein näin: ”en ole hyvä kokki, mutta jaan nyt tämän helpon reseptin teille, koska tää on pommin varma juttu ja ei voi epäonnistua…” Tänä päivänä blogeja on niin paljon ja kaiken halutaan olevan täydellistä ja liittyy varmaan myös suomalaiseen epävarmuuteenkin, ettei uskalleta jakaa jotain perus pullataikinan ohjetta blogissa. Tätä on blogeissa tosi paljon ja ymmärrän kyllä mistä se johtuu.
Jos oma smoothie ohje sisältää mansikkaa ja banaania eikä mitään ihmeellistä, kuten siitepölypalloja pidetään sitä jotenkin nolona edes julkaista jotain niin yksinkertaista.

Ruuanlaittajia on monenlaisia. On niitä, joidenka päivän paras hetki on ruuan valmistaminen ja he keksivät omasta päästä, vaikka mitä herkullisia ravintolatason reseptejä. On heitä, jotka osaavat laittaa ruokaa, mutta eivät aina jaksa arkena kikkailla sen kummemmin. Ja sitten on tyyppejä niinkuin minä, vaikka aikaa ja rahaa ruuanlaittoon olisi rajattomat määräät ei se silti minua kiinnostaisi yhtään sen enempää. Kaipaan arkeeni helppoja, nopeita ja maistuvia reseptejä.
En ole varmastikaan ainoa, joka ei liiemmin ole innostunut ruuanlaitosta, mutta silti haluaa maistuvia reseptejä. Tässä tulisi yksi sellainen. Nimittäin jaan nyt oman Blini reseptini teille.
Keksin tämän ohjeen päästäni pikku mutkien kautta, sillä yksi päivä kävelin nälkäisenä salin jälkeen ravintolan kyltin mikä mainosti blinejä. Nehän sitten jäivät samantien pakkomielteeksi päähäni ja jos ei olisi ollut junaan kiire niin olisin mennyt samantien kauppaan hakemaan aineksia blineihin.

 
 

Eilen vapaapäivän kunniaksi päätin, että nyt teen blinejä. En ole itse tehnyt blinejä aikaisemmin ja aloinkin googlettelemaan erilaisia ohjeita. Erilaisia ohjeita oli, vaikka millä mitalla. Ei ollut kuitenkaan hyvää ohjetta minulle. Halusin blinejä heti, joten en olisi millään malttanut odottaa blini taikinan käymistä. Toiseksi salimatkan varrella on Lidl ja epäilin tattarijauhoja tuskin löytyvän sieltä niin oli pakko soveltaa oma taikina. Minun blini taikina on siis sekoitus kaikkia lukaisemiani ohjeita plus lisäsin siihen oman pienen jipon! 😉

HELPOT BLINIT
 
3 ruokalusikallista (kukkurallinen) vehnäjauhoja
 
2 kananmunaa
 
suolaa 
 
2 dl maitoa
 
100 grammaa kermaviiliä
 
0,5dl kivennäisvettä
 
 
Kaikki ainekset sekaisin. Itse sekoitin urheilujuoma sheikkerissä (nopein ja siistein tapa, koska siivilä rikkoo jauhopaakut tehokkaasti). Lisää suolaa maltillisesti. Koe paista yksi lettu ja lisää suolaa tarpeen mukaan. Paista blinitaikinasta pieniä blinejä voissa pienellä pannulla. 
Jippo tässä ohjeessa on kivennäisvedessä! Ohjeessa ei käytetä hiivaa laisinkaan niin kivennäisvesi on juuri se, joka tekee blineistä paksuja ja taikinasta kuohkeaa!
 
Tarjoile blinit smetanan, punasipulin ja mädin kanssa. Itse halusin kokeilla jotain uutta ja muussasin avokadoa, mihin lisäsin mustapippuria ja hieman sitruunan mehua. Toimi loistavasti blinien kaverina. Kannattaa kokeilla!

 

 

Nam nam!

Vastaa

Siirry sivun alkuun