SIEMENPUURO

 

Haluan jakaa uuden puuro ihastukseni nimittäin siemenpuuron!
Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä jos kaipaa vaihtelua perinteiselle kaurapuurolle.
Omaan siemenpuuroni laitan vaihtelevasti siemeniä, taateleita ja marjoja, mitä kaapista sattuu löytymään. Taateli ja kuivatut hedelmät tuovat kivaa makeutta puuroon. Tämä puuro on hyvä juuri sellaisenaan eikä se kaipaa enää lisää makeutta. Kannattaa ostaa kaupasta isommat siemenpussit kerralla niin säästää paljon rahassa, kuin ostamalla monta kertaa pienempiä pusseja.

Omaan siemenpuuroni laitoin:
 
leikattua kauraa
taatelia
murskattua hasselpähkinää
murskattua cashewpähkinää
ruishiutaleita
chiansiemeniä
pellavansiemeniä
kurpitsansiemeniä
 
Kaada ainekset kulhoon, kuumaa vettä 2,5dl päälle ja sekoita. Puuro tekeytyy viidessä minuutissa itsekseen. Mittaa aineksia niin, että niistä tulee yhteensä suurinpiirtein 60-70grammaa. Siinä on sopiva yhden puuron annos. Leikattu kaura ja ruishiutaleet toimivat puuron pohjana ja niitä on annoksesta yli puolet. Siemeniä, taatelia ja kuivattuja hedelmiä voit laittaa maun mukaan. Itse en kaipaa annokseen suolaa, mutta voit laittaa ripauksen suolaa joukkoon. 

 

Ihastuin tuorepuuroon alunperin, kun salilta nappasin mukaan puuropussin. En löytänyt kaupoista samaa tuotetta ja päätin kokeilla ja kehitellä oman siemenpuuroni. 
Annostelen raaka-aineet valmiiksi pieniin minigrip pusseihin. Kiireisenä aamuna minulla on valmis omatekoinen puuropussi valmiina aamupalaksi tai voin napata sen mukaan töihin. 
 

Vinkki: kuivattu tai tuore banaani sopii puuron päälle erinomaisesti!

 
 
 

6 kommenttia artikkeliin “SIEMENPUURO

  1. Pitää kokeilla tätä ! Toi tuorepuuro resepti on mahtava 🙂

Vastaa

Siirry sivun alkuun