TÄYDELLINEN PIILOPAIKKA

Vanhan navetan sivuseinässä sijaitsi lapsena täydellinen piilopaikka kuurupiilossa.
Piilopaikka, josta ei kuka tahansa tiennyt etsiä. Piilopaikka johon aina piilouduimme lapsuuden ystävämme kanssa naapurin poikia. Piilopaikka, joka oli niin hyvä, että usein vain piilouduimme sinne joksikin aikaa ja sitten vaihdoimme paikkaa, koska emme halunneet piilopaikkamme selviän muille.
Tämä piilopaikka peittosi kaikki karviaispuskissa makoilut ja sentakia pitihän näin hyvää piilopaikkaa suojella.
Mutta niinkuin sanotaan ahneella on paskainen loppu ja niin oli meilläkin. Jäimme piilopaikastamme kiinni kesken piilopaikan vaihdon. Meiltä tivattiin kauan, missä olimme olleet koko aja piilossa, kun yhtäkkiä olimme tupsahtaneen keskelle tietä. Lopulta kerroimme ja näytimme tämän salaisen piilopaikkamme muille.
Piilopaikkamme oli niin hyvä, että saimme rangaistuksen, ettei sinne saanut enää mennä piiloon. Kaikki kuitenkin rikkoivat sääntöä ja piilopaikasta tuli yleisin piilopaikka, josta etsijä aina aloitti muiden etsimisen.

Mikä tämä piilopaikka sitten oli?
Salainen ovi navetan seinässä? No sehän oli vanha pois käytöstä oleva ulkohyysi.
Olen aina lapsesta asti kokenut ulkohyysit jotenkin pelottaviksi. Ne sijaitsevat aina jossain mökin syrjässä ja ovat usein pimeitä ja kolkkoja. Meidän vanhan ulkohyyssin on mumma koristellut joskus aikoja sitten kuvilla ja vanhoilla Etelä-Pohjanmaalaisilla lehdistä leikatuilla sananlaskuilla. Seinät ovat iloisen retron vihreät ja lattiassa on ollut sama ennen kirjava räsymatto.
Se ei ollut lapsena ollenkaan pelottava paikka. Päinvastoin, jotenkin kiva oma salainen maailma muuten tylsässä punaisessa ulkorakennuksessa.
Ulkohyysi ei enää tuolloin ollut käytössä, mutta minusta on siltikin huvittavaa, että pihahyysiin liittyy näin paljon iloisia muistoja. Sen ovesta on miljoona kertaa kurkittu sydän pamppailen näkyykö etsijää ja voiko jo vaihtaa piilopaikkaa. Ja ajan kuluksi katsottu seinälle kirkkaan värisillä nastoilla laitettuja sarjakuvia. Voi lapsuus.

Vanha Mic Mac :n mainos. 80-luvun kuuminta hottia! 😀

Vastaa

Siirry sivun alkuun