THROUGH MY PHONE

 

Joulutorttuja.
Kurikassa mumman luona kaukana kaupoista alkoi taas tehdä mieli jotain mussutettavaa.
Ei muuta kun kaappeja ja pakkasta kaivelemaan. Löytäjä etsii ja löysinkin pakastimen ja kaappien kätköstä paketin torttutaikinaa ja luumuhilloa. Torttutaikina oli gluteenitonta ja se ei kohoa samalla tavalla, kuin tavallinen vehnäjauhoista tehty torttutaikina. Ja toisena huomiona sitä on tosi vaikea polttaa uunissa, sillä unohdin toisen erän joulutorttuja uuniin… Ne eivät palaneet taikina vain kuivahti hieman. Hyviä joulutortuista kuitenkin tuli ja omaan makuun ehkä jopa parempia, kuin tavallisista joulutortuista. Mumman kanssa syötiin muutamassa päivässä kaksi pientä pellillistä joulutorttuja kahteen pekkaan.
Onneksi mummalle maistui myös, sillä hän oli laihtunut hurjasti viime näkemästä ja hän oli silloinkin  laihtunut. Mumma joutuikin kanssani lihotuskuurille, jota äiti meni jälkeeni jatkamaan mummalle.

Aurinkoisen päivän selfie.
Aurinko paistoi niin kauniisti kotiimme, että vaikka telkkarista ei näkynyt melkein mitään auringon paisteen takia ei yksinkertaisesti vain malttanut sulkea verhoja.
Kerrankin, kun paistaa niin pitäähän siitä nyt nauttia. Skippasin päivän salinkin ja korvasin sen pitkällä lenkillä auringon paisteessa ja pienellä kotivatsalihastreenillä.
Kuvassa on huulilla Nyx :n huulikiiltoa. En ole pitkään aikaan käyttänyt muuta, kuin väritöntä huulikiiltoa päivittäin ja, jos olen oikein halunnut räväyttää niin kirkasta huulipunaa. Nämä Nyx :n huulituotteet ovat olleet ihan lottovoitto itselleni. Arkisia, mutta näkyviä sävyjä. Erittäin kestäviä ja pienellä korjailulla kestävät tunti tolkulla menossa mukana. Kivaa vaihtelua ja tuovat ilmettä muuten hyvin luonnolliseen päivämeikkiini. Kuvassa on myös yleisin kampaukseni eli puolet hiuksista kiinni.

Blini ja lettupäivä.
Tein itselleni vapaapäivän kunniaksi blinejä. Itselleni vain, koska Mr. Brear ei niistä liiemmin perusta. Hänen ”blininsä” nautittiin mansikkahillon ja kermavaahdon kanssa ja joku voisi käyttää niistä kuvaavampana nimitystä lettu. 😉 Minusta tällaiset pitsireunaiset letut ovat super sympaattisia ja niin kesäisiä, että oli pakko uhmata karmaa ja napsia letusta pitsimäiset sohvatyynyt takana pari kuvaa. Ja en muuten onneksi sotkenut tyynyjä.
Poikkesin samana päivänä myös Indiskaan ja ei vitsi siellä oli, vaikka ja mitä. Aloin heti haaveilemaan näille sohvatyynyille kavereita sohvalle ja uusia verhoja sängyn eteen. Nyt aion kyllä silti pitää kiinni visusti aloittamastani tavarattomasta helmikuusta ja niiden hankita siirtyy myöhemmäksi.

Leipä ihastus.
Uusin koukutus Expressohousen ciabatta leipä vuohenjuustolla ja viikunahillolla. Ei terve, kuinka hyvää. Leipä on onneksi niin iso, että siitä jää aina puolet kotiin iltapalaksi tai seuraavan päivän aamupalaksi. Leivässä parasta on ehdottomasti sisälle laitetut saksan pähkinät ja tuoreet herneen versot. Kaikki maut: vuohenjuusto, viikunahillo, saksanpähkinä ja herneenversot sopivat vaan niin erinomaisesti yhteen. Vuohenjuusto oli vielä puolisen vuotta sitten ihan ehdoton NO NOU, mutta nykyään se on alkanut maistua. Vielä en uskaltaisi vuohenjuustoa itse kotiin ostaa yhdisteltäväksi, mutta valmiissa kahvila- ja ravintola-annoksissa se on alkanut maistua vähitellen enemmän ja enemmän…

Ihanaa perjantai on täällä!
Tää viikko on mennyt super nopeasti. Tänään olis vielä viimeinen rutistus töissä ennen kuin viikonloppu alkaa. Alankin laittautua töihin, kun olen saanut tämän postauksen näpyteltyä niin suuntaan töihin. Eilen kirjoittelin teille ostolakko postausta ja se on viime silausta vailla valmis. Viikonlopun ohjelmistossa on tänään treffipäivä Mr. Brear :n kanssa. Mennään syömään yhdessä ja loppu ilta vietetään kotisohvalla yhdessä olosta nauttien.
Huomenna on parhaan ystäväni syntymäpäivä juhlat, joidenka konsepti on vielä itselle hieman epäselvä. En panisi pahakseni baarin tanssilattialla pyörähtämistä ja pientä arjesta irtiottoa.
Sunnuntai on pyhitetty pitkälle lenkille ja voisi mennä ystävän kanssa, vaikka kaupungille pyörimään. Eli rento ja kiva viikonloppu tulossa.

Ihanaa viikonloppua kaikille! 🙂

Vastaa

Siirry sivun alkuun