PARISUHDEKRIISEILYÄ JA VIIKONLOPUN VIETTOA

Niinkuin ystäväni hyvin kommentoi ”Foliomuija”. Foliomuija lookilla mentiin läpi viikonlopun. 😀

Viime viikko meni multa täysin ohi. Parisuhde osaa teettää välillä kivoja aktiviteetteja.
Sellaisia, ettei oikein mikään kiinnosta, kun rintaa puristaa ja pää on täynnä kysymysmerkkejä. Varmaan kaikille parisuhteessa oleville tuttu ja turha harrastus? Sellaista se suhteessa oleminen välillä on.
En halua avata sitä, mistä täällä on keskusteltu ja tapeltu viime viikot. Kyllä tiedän, että on ärsyttävää ensin kertoa jotain ja sitten jättää kertomatta paremmin asia. Haluan silti pitää blogin rehellisenä paikkana ja tämä on minulle, kuin päiväkirja. Aina ei mene hyvin. Miksi en voisi kirjoittaa sitä?
Kaikkea minun ei myöskään tarvitse jakaa täällä. Minulla on oikeus pitää kiinni yksityisyydestäni ja myöskin kunnioittaa parisuhdettani. Olen jo pitkään luonnostellut postausta parisuhderiidoista, minkä ihan varmasti tulen julkaisemaan, mutta näitä yksittäisiä tapauksia en vain halua avata sen enempää. Lisäksi se varmasti tekisi kipeääkin ja olisi jotenkin omille silmille liian totuuden mukaista tekstiä.
Nyt kuitenkin on kaikki taas hyvin ja riidat käsitelty ja sovittu. Tästä toivottavasti mennään vain eteenpäin. Viime viikko oli kuitenkin sen verran kuluttava, että tuli nukuttua joka yö tosi pitkiä yöunia.

Huomasin muuten, että kehoni on valmistanut uuden suoja mekanismin parisuhderiitoihin. Ennen en saanut mitenkään nukuttua, kun oli asioita niin sanotusti käsiteltävänä. Nyt kun riita on päällä nukun paljon, osaan rauhoittua illalla ja mennä nukkumaan. Arki sujuu ongelmitta, töissä en mieti mitään koti asioita, salille menen normaalisti. Ahdistus tulee vasta koti-ovella, jos riita on selvittämättä. Moni voi pitää tätä karuna ja kylmänä, mutta itse olen tyytyväinen muutoksesta. Töissä et voi muuttaa asiaa ja töissä pitääkin minusta keskittyä vain töihin. Se, että suuntaat salille ei muuta riitaanne. Saan ainakin itse vain energiaa ja voimaa salilta. Monesti ahdistuneena minulle ei ruoka maistu niin kova treeni pitää myös huolta siitä, että nälkä tulee ja syömisrytmi pysyy normaalina. Myöskin, kun on nukkunut ja syönyt hyvin niin olo ei ole niin turhautunut ja ei tule lisää riitaa ihan pienimmästäkin asiasta.

 

Kaikkien viime viikon ja viikonlopun kriisien lisäksi on tullut syötyä hyvin. Kaikki salaatit, kalat ja keitot ovat kutsuneet. Olenkin koko viikon puputtanut salaattia erilaisina variaatioina menemään.
Ja ei me koko viikonloppua onneksi kriiseilty. Eilen käytiin ulkona ja ollaankin alettu suunnittelemaan pientä keittiön ilmeen muutosta. Jep nyt kuulostaakin vähän räjähdysherkältä parisuhdetekemiseltä kriiseilyn jälkeen. Lekaa ja vasaroita käteen niin katsotaan miten ensi viikko menee… No ei. 😀 Mies on kokenut remonttimies niin siitä ei saada lisää kipinää aikaan. Vaan oma natinani vähenee, sillä minun on jo vähän aikaa tehnyt mieli aloittaa muutosprojekti keittiöön.

Keittiön muutos idea lähti kokonaan siitä liikkeelle, kun eilen oltiin askartelemassa betonilevyä miehen kaverin pöytään. Valon lisääntyessä huomaan koko ajan enemmän virheitä kodissani ja keittiön tasot ovat yksi sellainen asia, joka kaipaa muutosta. Tarkoitus olisikin päivittää puiset keittiön tasot uusiin. Lisäksi haluaisin betonista tehdyn tason, joka toimisi extra laskutilana ja samalla toimittaisi keittiön pöydän virkaa. Nyt meillä on sellainen, mutta sekin on puusta tehty. Puutasot ovat kauniit, mutta niiden ylläpitäminen on oma urakkansa. Senkin takia uusien tasojen laittaminen olisi ajankohtaista.
Tällä viikolla onkin tarkoitus suunnata sisutuskaupoille ja alkaa suunnitella tulevaa pikku urakkaa.
Keittiö ja keittiön muutos postausta siis tulossa, kunhan pääsemme projektiin kunnolla kiinni.

Tää viikko on pyhitetty treenille ja auringon valolle. Tuli niin hyvä fiilis, kun katsoin aamulla säätiedotusta tv :stä ja aurinkoa oli luvattu koko viikoksi. Nyt voisi aloittaa taas aamulenkkeilyn!
En ole tehnyt aamulenkkejä aikoihin, kun pimeys ja kylmä ilma ovat ajaneet tämän vilukissan sisätiloihin salille.
Aloitankin tämän viikon lupauksella: kaksi aamulenkkiä per viikko.
Määrä on niin pieni, ettei siitä voi lipsua. Minulle tällaisten tavoitteiden asetttaminen helpottaa niiden toteuttamista. Esimerkiksi ostolakkoni on sujunut mallikkaasti ja en ole ostanut oikeasti yhtään mitään. Eilen jopa mietin, että jatkan sitä toukokuuhun asti. Tai ainakin niin, etten osta uusia vaatteita ja asusteita. Kodin asiat voisin ottaa lakosta pois, koska remontin innoittamana olisi kiva ostaa jotain pientä piristystä keittiöön. Uusia keittiöpyyhkeitä, keittiön matto ja leipälaatikko olisi juttuja, jolle oikeasti olisi käyttöä!
Herkulakon puiminen vaatii ihan oman postauksen, sillä olen kokenut varsinaisia ahaa elämyksiä täällä siihen liittyen. Nyt lähden imuroimaan äidille ja siitä salille ja töihin. Vitsi tuntuu hyvältä kirjoittaa muutaman päivän tauon jälkeen. Toivottavasti teillä oli ihana ja vähemmän draamainen viikonloppu, kun meitsillä.

Ihanaa uuden viikon alkua! <3 – S

4 kommenttia artikkeliin “PARISUHDEKRIISEILYÄ JA VIIKONLOPUN VIETTOA

  1. Jee mun aamu alko täydellisesti, kun bongasin sun uuden kirjoituksen blogit.fi :stä! 😀
    Ikävä kuulla, että teillä on ollu Mr. Bearin kanssa ongelmia. Toivottavasti saatte kaikki selvitettyä. <3
    Sun blogi on ihana ja luen tätä aina aamuisin kahvin kanssa! Kivaa viikkoa myös sulle! :)<3

  2. Kiva, kun olit taas kirjotellu! Juu ja ei kuulosta yhtään mitenkään karulta, että osaa sulkea riidat pois mielestä, vaan päinvastoin: se on varmasti parempi tapa kuin vatvoa jatkuvasti ja sitä kautta ylianalysoida kaikkea. Mää oon just sellanen mietiskelijä ja vatvoja, niin oon ihan kateellinen, kun osaat siirtää ajatukset pois ikävistä asioista! Pitäis itekin opetella, mutta jotenkin mun perusluonne taitaa estää sen. 😀

  3. Mäkin olin ennen ja meni aina kaikki energia niihin riitoihin ja pohtimiseen. Mulle ehkä on tarttunut mieheltä tää taito, koska se ei vatvo riitoja tai ei ainakaan näytä sitä. Oon salaa kahdehtinut sitä, kun hän voi pitää pään niin kylmänä samalla ku ennen ite menin yli kierroksilla miettiessä kaikkea…
    Selvästi tappelusta voi siis oppia jotain… 😀

Vastaa

Siirry sivun alkuun