3 X TERVEELLINEN AAMUPALA

Olen usein kertonut, että olen aamu ihminen. Vapaapäivänä tykkään nousta aamulla aikaisin ja nauttia yksin hiljaisuudesta. On ihanaa laittaa kaikessa rauhassa hyvä ja terveellinen aamupala. Asetella se kauniisti lautaselle, napata siitä kuva ja sitten nauttia kokonaisuus kaikessa rauhassa.
Arki aamuina harvoin on aikaa napata sen kummemmin kuvia tai nautiskella aamupalaa rauhassa. Kiireen keskellä on silti yksi asia, mistä haluan aina pitää kiinni ja se on terveellisyys. Monta vuotta arki aamujen aamupalana toimi kaurapuuro. Löytäessäni tuorepuuron niin se on pitkälti toimittanut aamupalan virkaa. Vaihtelu kuitenkin virkistää ja halusin jakaa kolme terveellistä ja maittavaa aamupalavinkkiä.

Iki ihanat ja monessa blogissa hypetetyt banaani pannarit, jotka kuuluvat minun herkku aamupalahetkiin. Näitä en ole hirveästi arkena kokkailut ja ihan vaan siitä syystä, että turhautti aina, kun letun käänsi ja se hajosi kahteen pannulle. Ennen tein banaanilettuja ohjeella yksi muna ja yksi banaani sekaisin. Kuitenkin liian monta kertaa letut hajosivat pannulle ja muutin ohjetta. Nykyään teen lettuja joko välipalana ohjeella puolikas banaani ja yksi kananmuna. Aamupalana haluan kuitenkin syödä tuhdimmin ja teen banaaniletut yhdellä kananmunalla, yhdellä valkuaisella ja kokonaisella banaanilla. Kummallakin ohjeella letut pysyvät paremmin kasassa ja säilyvät yhtenä kappaleena. Paistan banaaniletut kookosöljyssä ja päälle ripottelen mustikoita, mangoa ja hieman hunajaa. Nam.

Toisena hieman perinteisempi, mutta varmasti monella unohduksissa oleva ruispuuro. Ruispuuroa ei kannata arki aamuna alkaa keittelemään ruispuuron pitkästä keitto ajasta johtuen. Ruispuuro on kuitenkin yksinkertainen valmistaa, vaikka edellisenä iltana. Puuroa voi kerralla keittää isomman satsin ja siitä annostella muutamaksi aamuksi puuroa purkkeihin valmiiksi. Purkissa oleva puuro on nopea aamulla lämmittää mikrossa tai napata töihin mukaan.

Ainekset:

3dl ruisjauhoja 
1 litra vettä
1tl suolaa

Valmistus:

Kiehauta vesi kattilassa. Vatkaa ruisjauhot kiehuvaan veteen samalla sekoittaen. Anna hautua kattilassa välillä puuroa sekoittaen noin tunnin. Mausta lopuksi suolalla.

Viimeisinä vinkkinä ruisleipä avokadolla. Mmm tähän meitsi on ihan koukussa. Vaasan tumma herkku ruisleipä avokadolla ja päällä hieman merisuolaa ja sitruunapippuria. Ihan parasta. Laitan yleensä päälle myös kalkkunaleikettä, mikä toimii tosi hyvin. Täytyy tunnustaa, etten kuvan takia halunnut leikelettä laittaa. Avocadon vihreä väri on vaan liian kaunis peitettäväksi. 😉

Vastaa

Siirry sivun alkuun