CHIAPUURO

Chiapuuroa on minun pitänyt kokeilla jo pitkään aikaan. Olen lukenut niin paljon pelkkää hyvää chia siementen terveysvaikutuksista, että ne vaikuttavat oikeilta superfoodien aateleilta. Ne ovat todella hyvä luonnon oma proteeinilähde, jotka sisältävät paljon kalsiumia, mangaania ja fosforia. Chia siementen on tutkittu tasapainottavat korkeaa verenpainetta ja ne ovat täysin kolesterolimattomia. Tässä oli vain muutama chia siementen hyvä puoli listattuna. Olen vannoutunut aamupuuron syöjä ja olen hurahtanut täysin tuorepuuroon. Chia siemenistä saa tehtyä loistavaa tuorepuuroa ja muokkailinkin omasta tuorepuuro reseptistä reseptin chia siemen puurolle. Resepti on lyhyt ja yksinkertainen ja tässä se tulee:

CHIA SIEMEN PUURO
 
1 rkl (reilu) chia siemeniä
 
0,5 dl kaurahiutaleita
 
1,5dl nestettä (rasvaton maito, mantelimaito…)
 
Sekoita kaikki ainekset ja anna seoksen muhia jääkaapissa yön yli.
 
 
Tuliko muuten pääsiäisenä paljon herkuteltua? Itsellä jäi pääsiäisenä chia siemen puurot turvoteltua ja  ainoa, mikä turposi oli oma maha. Hah. No onneksi omiin normi rytmeihin palaamalla ja vähän liikuntaa lisäämällä tuo turvotus kyllä lähtee nopeasti pois. Pääsiäisen suosikki herkku eli pupuneidin pääsiäisrakeet jäi kokonaan popsimatta ja, jos niitä vielä kaupassa tulee vastaan aion kyllä ostaa pussin kotiin! Ne on niin hyviä.
 Ihanaa viikkoa! 🙂

4 kommenttia artikkeliin “CHIAPUURO

  1. Mäkin olen vannoutunut aamupuuron syöjä nykyään ja en kyllä taida luopua perus kaurapuurosta ja vaihtaa sitä nyt hirmuisesti hypetettyyn tuorepuuroon, mutta tää chiapuuro vaikuttaisi testaamisen arvoiselta jopa:D Saisinkohan aikaiseksi kokeilla!
    Pakko nyt purkaa tässsä! Pupuneidin hedelmärakeet oli munkin herkkua pääsiäisenä AINA. Viime vuonna vai oliko se jopa toissa vuonna sain kuitenkin pettyä kun kaikki parhaimmat oli otettu pusssista pois ja jäljelle jäänyt vihreet, keltaiset ja violetit. En kehtaa pelkkien violettien takia pussia ostaa, mulla jäi aina näet keltaiset ja vihreet pussiin muutenkin:D Piru vieköön että harmittaa, koska ne oli tosiaan niiiiin hyviä!

  2. Mäkin vannoin ennen tavallisen kaurapuuron nimeen, mutta sitten hurahdin tuorepuuroihin. Mutta onhan se ihan tavallinen ja rehellinen kaurapuuro kyllä niin hyvää, helppoa ja nopeaa.
    Pupuneidin hedelmärakeet on parhautta. <3 Mäkin petyin, kun ne poistettiin. Ei karkkipusseja sais mennä noin vaan muuttelemaan. Voi mennä jonkun lapsuusmuistot ja pääsiäinen osittain pilalle! 😀 Meidän pitäis ostaa yhdessä pupuneidin rakeita, koska mun lemppareita on keltaiset ja vihreät. Mulla jäi nimenomaan liilat aina pussiin pölyttymään. 😀

Vastaa

Siirry sivun alkuun