COUNTRY GIRL

 

Nämä kuvat on napattu Pääsiäisenä Kurikasta ja päivää ennen kuin sankka lumisade tippui maahan. Asussa ja taustassa on mielestäni kunnon country girl henkeä. On heinää, tiiltä, rentoa farkkua ja ruutupaitaa. Viimeisestä kuvasta tarkka silmäiset voivat bongata tuulimyllyjä. Mutkaton vapaapäivän asu vapaapäivän viettoon.

Kuvien takki on oikeastaan vanha hylätty takki, joka pääsee enää päälle vain talvella mumman luona ulkoiluun tai pihatöihin. En erityisesti pidä tästä takista ja onhan se parhaat päivät nähnytkin. Kuitenkin kuvatessa tuli kylmä niin heitin sen päälle ja tiiliseinää vasten ei se nyt hullunmalta näytä.

Näitä kuvia ottaessani mietin paljon kuvien taustaa ja halusin rähjäiset auton renkaat kuviin. Tausta kyllä vaikuttaa tosi paljon kuviin. Pidän kuvissa selkeistä taustoista tai ettei siellä taustalla vilise kovin montaa aihetta kerrallaan. Esimerkiksi alimpien kuvien tausta, missä puita törröttää sekalaisesti, näkyy paljon maata ja samalla horisonttia, kivijalkaa yms tekee minusta heti hallaa koko kuvalle, jossa on tarkoitus kuvata asua tai selkeää kohdetta.

Kaunein tausta kuvalle kuin kuvalle on mielestäni meri tai meren ranta. Aika klassisen ja tylsä valinta? Meri vaan kiehtoo minua monella tavalla. Meri voi myös muuntautua monenlaiseksi taustaksi. Se on samalla hyvin rauhoittava ja iloinen tausta, mutta tuulisella ja pilvisellä säällä meri voi muuntautua synkäksi ja pelottavaksikin taustaksi.

Rakastan blogi ja muotikuvia, jossa on kaunis kaupunkitausta. Inspiroidun niistä itse tosi paljon. Aina kuitenkin kaunista kaupunkitaustaa ei ole tarjolla ja itsekin Espoossa asuessani törmään ongelmaan, että kauniita tai mielenkiintoisia kuvauspaikkoja joutuu välillä oikeasti metsästämään. Älkää käsittäkö väärin Espoossa on paljon upeita kuvauspaikkoja, mutta arkena, kun valon määräkin on rajallinen se rajaa paikkoja aika paljon. Ja Espoossa ei ole samanlaista kaupunkiarkkitehtuuria, kuin Helsingissä.
Kuitenkin minusta kaikista mieleenpainuvimmat kuvat ovat juuri sellaisia kuvia joiden tausta on ristiriitainen ja tosi erilainen kuvattavan kohteen kanssa. Muistan aina selkeästi mielessäni muotilehden kuvat, jossa malli poseerasi tylli unelmassa keskellä tehdasaluetta. Niin ristiriitaista, rumaa ja kaunista samaan aikaan.

Minkälainen kuvaustausta on eniten sinun mieleesi? 🙂

3 kommenttia artikkeliin “COUNTRY GIRL

  1. Meri on kyllä ihana tausta. Kuva ei voi vaan epäonnistua jos takana on auringonlasku ja meri takana! ^-^

  2. Tosi kivat kuvat! Oon sun kanssa samaa mieltä! Varsinkin asukuvissa tausta tekee tosi paljon. Kuvista tulee paljon mielenkiintoisempia jos asut käy kuvaamassa jossain kivassa miljöössä kuin että nopeasti nappaisi pari kuvaa peilin kautta tai omalla pihalla. 🙂

Vastaa

Siirry sivun alkuun