TERVEELLISET KEKSIT

3.4.2017

Rakastan keksejä ja pullaa. Juon päivittäin teetä. Iltapäiväteen kanssa on ihana nauttia jotain makeaa keksi tai pari. Herkkulakon innoittamana päätin kehitellä terveellisemmän keksireseptin. Nämä keksit sisältävätkin, vain terveellisiä ainesosia ja näitä voi mutustella hyvällä omalla tunnolla. Keksit ovat myös loistava nopea aamu- tai välipala, koska ne on nopea kääriä paperiin ja pakata mukaan.
Näitä keksejä varten ei tarvitse ostaa koko kauppaa tyhjäksi ja resepti on hyvin muokkailtavissa omaan makuun sopivaksi. Ohje on myös sokeriton ja maidoton.

Keksejä varten tarvitset:

banaanin
1dl kaurahiutaleita
pieni kourallinen cashew pähkinöitä
 iso teelusikallinen raakakaakaonibsejä
ruokalusikallinen hunajaa

Valmistus:

Muussaa banaani haarukalla kulhossa ja pilko cashew pähkinät. Yhdistä ainekset ja viimeiseksi hunaja. Sekoita aineet keskenään massaksi. Muotoile taikinasta keksejä leivinparin päälle haarukkaa apuna käyttäen. Paista keksit uunissa 180 asteessa noin 12min ajan. 

Ohjetta voi helposti muokata oman maun mukaan lisäämällä hunajaa, erilaisia pähkinöitä tai kuivattuja marjoja. Vielä terveellisemmän ohjeesta saat jättämällä hunajan pois.
Vinkki: Mitä kypsempää banaania käytät sitä vähemmän makeutta taikinamassa tarvitsee tai voit jopa kokeilla hunajan pois jättämistä..

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille! <3

3 kommenttia

  1. Nam lähtee kokeiluun! :)

    VastaaPoista
  2. Suosittelen lämpimästi! :)

    VastaaPoista
  3. Hei näitä pitääkin kokeilla! Kaakaonibseistä en välitä, enkä myöskään hunajasta, mutta kaipa ne voi korvata sokerilla ja esim. kuivatulla karpalolla. En tosin tiedä ovatko nämä enää sitten terveyskeksejä :-)

    VastaaPoista

Latest Instagrams

© SIIRI KIVIHARJU. Design by FCD.
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.example\.com$ RewriteRule ^/?$ "http\:\/\/example\.com\/" [R=301,L]