USKO ITSEESI

Jos nyt pitäisi luovuttaa joku elämänohje jälkipolvelle tai saisi päättää, mitä sanoa 16-vuotiaalle hieman eksyksissä olleelle Siirille. Ohje olisi lyhyt ja ytimekäs, mutta kultaakin kallisarvoisempi jos ohjeen sisästäisi samantien. Ohje olisi: usko itseesi.
Olen aina ollut aika itsenäinen ja itsevarma tyyppi. Olen seurannut omia tavoitteitani, vaikka niitä olisi ystävät, vanhemmat ja läheiset epäilleet.  Välillä olen tehnyt nopeita ratkaisuja, joiden lopputulosta en ole osannut ennustaa. Tehnyt ratkaisuja ja päätöksia, joista on pitänyt kantapään kautta oppia. Seurannut omaa sydäntä ja järkeä. Kaikki nuo ratkaisut ja päätökset ovat kuitenkin muovanneet minusta minut.
Välillä minulle tulee suuria epäilyksiä tulevaisuuden ja tavoitteiden suhteen. Tulee päiviä, jolloin kyseenalaistan omaa älyäni, ulkonäköäni, taitojani ja tavoitteideni realistisuutta. Mitä enemmän kuitenkin vuosia kertyy huomaan, että jokainen päätös ja jokainen riski, jonka olen päättänyt ottaa uskomalla itseeni on aina jollain tavalla kantanut hedelmää. Hain lukion jälkeen hullunkiilto silmissä Valtiotieteelliseen. En tullut valituksi, mutta olen niin tyytyväinen, että hain. Minä uskoin itseeni. Tankkasin kokopäivätyön ohella järkälemäistä pääsykoekirjaa ja tein muistiinpanoja, kuin viimeistä päivää.

Uskoin, että pääsen sisään. Luotin itseeni.

En hakenut enää toista kertaa Valtiotieteellisen, koska se ei kuitenkaan tuntunut minulle sopivalta koululta. Olen silti onnellinen, että hain. Nyt vuosia myöhemmin voin muistella omaa tarmoani ja päättäväisyyttäni asian suhteen. Valaa uskoa uudelleen itseeni, kun haen seuraavan kerran kouluun.

 

On tärkeää uskoa itseensä. Uskon, että uskomalla itseensä ei välttämättä tappiokaan maistu niin karvaalta. Jos tietää oikeasti antaneensa itsestään 110% tavoitteensa eteen niin, vaikka sitä ei saavuttaisikaan niin varmasti on ainakin oppinut jotain. Monesti ne kovimmat tappiot kasvattavat kaikista eniten.  Sinä olet aina läsnä itsesi kanssa.
Jos perheesi tai puolisosi eivät tue sinua tai epäilevät ratkaisujasi, et tarvitse heidän uskoa, sinulla on itsesi. Esimerkiksi perheen tuki on tärkeää ja korvaamatonta, mutta sitä ei välttämättä aina ole kaikilla. Voit pärjätä sitä ilmankin, kuhan uskot itseesi. Minusta tuntuu monesti, että olen seilannut ristiaallokossa omien halujeni ja vanhempieni halujen ja odotusten kanssa. Ja näin myöhemmin ajatellen onneksi olen tehnyt asioita omien tavoitteiden mukaisesti ja uskonut itseeni. Jokaisesta virheestä olen oppinut jotain. Jokainen pettymys on kasvattanut ja opettanut minua. Jokainen oikeaksi osoittatunut valinta, jossa olen luottanut itseeni on tuottanut paljon uutta uskoa itseeni.

Vahva usko omaan omaan osaamiseen ja taitoihin on myös vahvistanut itsetuntoani. Omista kauneusvirheistä on alkanut pitämään tai niiden kanssa on oppinut elämään. Teininä halusin olla paljon pidempi ja hoikempi. Nyt rakastan kehoani. On minullakin päiviä, jolloin peilistä katsoo ”läski” tyyppi. Uskomalla omiin tavoitteisiin ja itseensä on minun helpompi ajatella myös noissa tilanteissa järjellä ja sanoa itselle ”en ole läski ja vitsi näytän hyvältä”.
Päivinä jolloin mietin missä olen tulevaisuudessa ja mitä haluan tehdä vastaan aina itselleni ”usko itseesi niin kaikki asiat kyllä varmasti menevät hyvin”.
Uskon, että kun luottaa omiin kykyihin ja itseensä niin oikeasti on paljon paremmat mahdollisuudet tavoittaa unelmia. Kaikkea ei voi saada, mutta ainakin, kun tavoittelee unelmia 110% :sti niin tietää eläneensä ja yrittäneensä. Olen aina ajatellut, että varmasti silloin saavuttaa edes suurimman osan tavoitteista. Se mitä ei saavuta on varmasti ollut opettavainen matka.

Usko ja luota itseesi, koska olet sen arvoinen <3

6 kommenttia artikkeliin “USKO ITSEESI

  1. Kiitos. Nyt kun kevät taas tulee ja koulujutut on tapetilla niin tulee pohdittua vähän syvällisempiä sen innoittamana. 😀

  2. Voi kiitos.<3 En ookkaan, mutta välillä tulee niitä huonoja päiviä, kun tuntee, että voisi olla sitä ja tätä ja tota. U know 🙂

Vastaa

Siirry sivun alkuun