14 x PAKKAUSVINKIT LOMALLE

Halusin kasata pienen matkapakkaamisen vinkkilistan, joka helpottaa pakkamaan juuri ne oikeat asiat matkalle mukaan!

Itse arvostan pakkaamisessa järjestelmällisyyttä, koska en halua kanniskella koko vaate -ja purnukka varastoa mukani maasta toiseen. Yritän pakata matkalle mukaan minimit, mutta kuitenkin varustautua hyvin esimerkiksi erilaisiin säätiloihin. Mikään ei ole turhauttavampaa, kuin huomaat matkakohteessa, että jotain tärkeää on jäänyt kotiin.

Mun pakkausvinkit:
 
Vinkki numero yksi: Suunnittele hyvin. Kirjoita lista, mitä kaikkea tarvitset matkalle mukaan ja vedä listasta jutut sitä mukaa yli, kun olet pakannut asian matkalaukkuusi.
 
Mieti etukäteen matkalla käytettäviä asukokonaisuuksia. Ota vaatteita, jotka sopivat keskenään yhteen. Kun kaikki/suurin osa vaatteista sopivat yhteen niin sinulla on jo kasa erilaisia asukokonaisuuksia ilman, että matkalaukku painaa tonnin.
 
Älä raahaa viikon aurinkolomalle kymmeniä erilaisia bikineitä. Monet vuodet raahasin koko uima-asuvaraston mukaan asenteella: ”No kun Suomessa ei ole niin montaa rantapäivää”, ”Mitä jos käytänkin juuri tätä yläosaa siellä”. No en ole vielä kertaakaan käyttänyt joka päivä rannalla eri bikineitä. Ainoastaan niitä paria suosikki bikiniä (vanhaa luotto tai juuri sinä kesänä ostettuja). 
 
Suosi matkapakkauksia.  Itse aina säästän pienet purkit, mitkä tyhjenevät ja täytän ne matkalle mukaan. Toinen on, että jos tiedän matkan lähestyvän ja minulla on shampoo menossa loppuun. Alan käyttää uutta purkkia ja otan jämäpurkin matkalle mukaan. Matkalla sen voi dumpata lopullisesti eikä  tarvitse tuoda edes purkkia takaisin. Lehtien välissä olevat pikku testerit ovat myös käteviä mukaan.
 
Ota aina kevyt takki tai kunnon pitkähihainen mukaan, vaikka päivällä olisi kuuma niin illat voivat yllättää viileydellään. Sitäpaitsi lentokoneessa on aina aika vilpoista.

 

Katso aina kohteen säätila! Tosi monet pakettimatkoja myyvät kohteita ”ei ole näkynyt pilven hattaraakaan seitsemään vuoteeen heinäkuussa.” Onko tosiaan vaan huonoa tuuria vai toitko pilvet mukanasi Suomesta, kun huomaat matkakohteessa olevankin parina päivänä pilvistä? Eikä muutama pilvi tai pieni sadekuuro lomaa pilaa, mutta yhtäkkiä voi tulla yllättävänkin kylmä, kun elimistö on jo ehtinyt tottua lämpimämpään säähän. 

 
Pakkaa mukaan hyvät kävelykengät. Jos haluat ottaa tuliterät lenkkari mukaan niin koeaja ne ennen matkaa. Mikään ei ole inhottavampaa, kuin rakko jalassa.
 
Pakkaa mukaan pieniä perus juttuja. Esimerkiksi, pari särkylääkettä, rakkolaastareita, huulirasva, topsipuikkoja, mitä ikinä usein olet joutunut aikaisemmalla matkalla tarvitsemaan. Äitini ottaa aina matkalle mukaan pari tuikkua, koska niitä on kiva polttaa parvekkeella ja nauttia tunnelma valosta jos omassa huoneessa istuu iltaa. 
 
Silitä ja rullaa vaatteet matkalaukkuun. Suosin myös matkalla vaatteissa materiaaleja, jotka eivät rypisty helposti.
 
Pakkaa korut ja muu sälä topsipuikot, puhdistuslaput yms. pieniin pakastepusseihin. Läpinäkyvistä pusseista erottaa nopeasti, mikä on missäkin ja ne säästävät tilaa. Pakkaan yleensä meikitkin minigrip pusseihin matkalle mukaan.
 
Pakkaa käsimatkatavaroihin kaikki tärkeä. Puhelimen laturi, lääkkeet, hammasharja tai purkkaa ja ainakin yksi vaihtovaate kerta. Nämä pelastavat sinut, jos laukkusi katoaa. Kokemusta: Kreikan roadtripillä neljän hengen mimmiporukka oli kolme päivää ilman matkalaukkua (siitä oli muuten leikki kaukana, mutta selvittiin!:D). Minä ja ystäväni olimme pakanneet kaiken oleellisen käsimatkatavaroihin ja laukkujen katoaminen ei vaikuttanut juurikaan matkaamme. Onneksi silti saimme lopulta laukkumme! 😀
 
Ota mukaan pieni reppu. Lomalla tulee käveltyä yllättävän paljon ja reppu on kätevä. Oma ensimmäisessä kuvassani näkyvä reppuni on löytö Zaran lasten puolelta!
 
Pakkaa mukaan yksi iso puuvillainen t-paita. Tai rehellisyyden nimissä luotan, että voin lainata sellaisen Mr.Bearin matkalaukusta. Paita on kullan arvoinen, jos sattuu iho palamaan liikaa ja se toimii samalla myös mukavana yöasuna.
 
Ja viimeinen vinkkini, mikä juolahtaa mieleeni. Hommaa matkalaukun punnitsija. Maksaa noin 10 euroa ja palvelee monta reissua. Silloin ei sinun tarvitse ikinä kuumotella joudutko maksamaan matkalaukun ylimääräisistä kiloista. On myös kätevää matkustaa ainakin takaisin tullessa painavimmat vaatteet päällä niin säästät matkalaukusta ”kiloja”.
 
 

Ja vieläpä sellainen fakta omasta pakkaamisestani. Pakkaan aina mukaan matkalle treenivaatteet. En sentakia, että matkalla välttämättä tulisi hirveästi treenailtua (en muista milloin olisin, kävelyä en laske), mutta treenivaatteet toimivat yllättävän monessa tilanteessa.
Tykkään käydä aamulenkillä uusissa matkohteissa, koska kävellen minusta tutustuu parhaiten uuteen ympäristöön, luonnollisesti silloin treenivaatteille tulee käyttöä. Mutta on niistä muutenkin hyötyä. Useissa matkakohteissa on paljon reissuja erilaisiin luontokohteisiin ja nähtävyyksiin. Mukavempi on esimerkiksi kipitellä kansallispuistossa treenishortsit jalassa, kuin kireissä farkkushortseissa.
Monesti treenivaatteet ovat olleet juuri suunnittelemattoman patikointiretken pelastus. Ja voihan niitäkin yhdistää normaaliin pukeutumiseen.
Lisäksi treenivaatteet on yleensä valmistettu mukavista kankaista, jotka ovat miellyttäviä päällä ja hengittävät lämpimässä ilmastossa. Ne ovat myöskin varsin kevyitä, joten ei eivät paljoa matkalaukussa paina.

Tässä näkyy paremmin Tukholman ostokseni. Uimapuku – River Island

Wohoo perjantai! Ystäväni tulee illalla luokseni ja ohjelmistossa kokkailua ja kilistelemistä. Kilistelyn aiheena se, että myös hänkin pääsi kouluun! 🙂

6 kommenttia artikkeliin “14 x PAKKAUSVINKIT LOMALLE

  1. Tosi hyviä pakkausvinkkejä! Mulla on ollut suunnitelmissa ostaa juurikin pieni reppu loman vuoksi, kun lähtee pidemmälle kävelemään niin olisi hyvä jos kamera, juomapullo ym mahtuisi mukaan – pieniin laukkuihin nuo ei oikein mene:')

  2. Reput on mun ihan suosikki juttu matkalla. Niin käteviä! 🙂 Olis kiva bongailla joku uus cool reppu matkalta..

  3. Hyviä vinkkejä pakkaamiseen! 🙂 Nykyään en tarvitse listaa, ennen se oli ihan pakollinen juttu 😀 Onneksi matkoilta voi ostaa jos jotain unohtuu ja monesti käytän reissussa sieltä ostettuja vaatteita 🙂 Kosmetiikassa kuten shamppoossa on hyvä ottaa se jämäpakkaus mukaan 😀

  4. Mun on pakko listata, koska muuten jotain tosi oleellista voi jäädä. T. Kerran aurinkolomalla ja kaikki bikinit kotona 😀

Vastaa

Siirry sivun alkuun