MATKAKOHTEENA MADEIRA

*kuvat lainattu Googlesta Me lähdetään Madeiralle Mr. Bearin kanssa! Kahden viikon päästä oikein kunnon loma starttaa ja hypätään lentokoneeseen lentokoneen nokka kohti Madeiraa. Annoin Mr. Bearille vapaat tassut valita seuraava yhteinen matkakohteemme, koska hän on vienyt minua aikaisemminkin, mitä ihastuttavimpiin paikkoihin. Minulla oli vain yksi toive ja se oli ranta tai uima-allas. Toiveeni toteutui ja pääsen molemmille! En olisi osannut arvata seuraavaa matkakohdettamme. Olin aika varma, että olisimme lähdössä Kreikkaan tai Kroatiaan. Aloin kotona kiljumaan, kun kuulin, että lähdemme Madeiralle ja aloin heti googlettelemaan Madeiran nähtävyyksiä. Minulla on aina ollut joku fiksaatio Portugaliin. Mikä johtuu varmasti siitä, että olessani pieni äitini toi sieltä kauniin suuren sydämen muotoisen rasian. Rasian sisällä oli erilaisia rannalta kerättyjä simpukoita. Varmasti kaunein ja rakkain lahjani ikinä. <3 

Madeira on saari joka kuuluu Portugalille ja sisäinen Niiskuneitini uskoo löytävän yhtä kauniita näkinkenkiä Madeiran rannoilta, kuin Äiti aikoinaan Portugalin rannoilta. Madeira on kaunis vehreä saari, joka on tunnettu erityisesti kauniista luonnostaan. Miksi minua etenkin kiinnostaa Madeiran saari Portugalia enemmän liittyy saaren kokoon ja väkilukuun. Saarella on noin 200 000 tuhatta ihmistä Portugalin huiman 10 miljoonaan verrattuna. Kaipaan niin nyt vain lomaa ja laatuaikaa Mr. Bearin kanssa. Viikon löhöloma pienellä saarella kuullostaa aivan mahtavalta ja jotenkin paljon rentouttavammalta, kuin viikko suuressa ihmisvilinässä Portugalissa. Nyt kaikki mitä haluan on lähellä eli se ranta, uima-allas ja Mr. Bear. Matkakohteena Madeira on meillä molemmille uusi ja on ihana mennä kokonaan uuteen paikkaan. Vähän olenkin jo tutustunut, mitä kaikkea Madeiralla voi tehdä ja tässä pientä listaa…   Aion Madeiralla:

Kahlata pikkukivi- ja laavahiekkarannoissa simpukoita etsien. Porto Santossa sijaitsee kahdeksan kilometrin ranta ja hiekkarannan vulkaaniseen hiekkaan kaivautumisen sanotaan tuovan parannusta kehon vaivoihin.   

– Syödä paljon mereneläviä. Madeiran ruokapöytään kuuluu kuulemma kaksi sanaa espada ja espetada. Espada on syvyyksissä asuva pelottavan näköinen kala (googlatkaapa niin näette, mistä puhun..), joka tarjoillaan usein paistettuna tai leivitettynä. Luin myös, että sitä tarjotaan usein paistetun banaanin kera, joka ei ole perinne ruoka, vaan kehitetty turistien makuun. Onneksi voin hyvänä turistina tilata oman Espadani banaanin kera, koska jotenkin se kuullostaa korvissani hyvältä. Espetada on taas valtaisa lihavarras. Luulenpa, että minä popsin matkalla Espadaa ja muita mereneläviä ja Mr. Bear elää viikon Espetadalla.   

– Juoda ponchaa. Madeiran omaa juomaerikoisuutta, jossa on sokerinruokoviinaa, sitruunan mehua ja hunajaa. Ja jos lentokoneessa iskee vilustuminen niin Poncha kuullostaa aineksiensa puolesta varmasti hyvälle ja tehokkaalle flunssalääkkeelle.  

– Käydä Madeiran yöelämässä. Ettei ihan mummouduta viikon aikana niin luin, että Madeirassa pääkaupungin vieressä on Camara de Lobos, jossa on kuulemma poikkeuksellisen paljon baareja. Baarien erikoisuus on paikallisissa baareissa kehitetty virkistävä drinkki Nikita, johon tulee valkoviiniä, olutta, vaniljajäätelöä ja ananasta. En ole eläessäni ollut oluen ystävä. Ehkä tälläisenä sekoituksena se olutkin alkaa maistumaan. ;D  

– Mennä patikoimaan Madeiran korkeille vuorille ja vaeltaa sumuisissa laakerimetsissä, jotka on julistettu Unescon maailmanperintökohteeksi.  

– Toivoa, että yksi suurista haaveistani toteutuu ja pääsen näkemään valaita. Madeirasta tehdään paljon valasretkiä, mutta jopa Madeiran pääkaupunkin Funchalin edessä voi nähdä valaita. Lapsesta asti olen ollut erittäin kiinnostunut merestä. Avaran luonnon vedenalaiset koralliriutoista ja valaista kertovat dokumentit ovat olleet ikuisia kestosuosikkeja. Mereen vaan liittyy jotenkin niin paljon mystisyyttä ja meri on elementtinä kaunein. Valaat ovat aina kiehtoneet minua ja herättäneet suurta kunnioitusta. Olisi mieletöntä päästä näkemään valaita luonnossa!  

4 kommenttia artikkeliin “MATKAKOHTEENA MADEIRA

  1. Vautsi, tuonne haluan joskus itsekin suunnata 8) Enpä malta odottaa sit matkapostauksiasi;) Hauskoja juttuja oot myös listannut mitä aiot siellä sitten tehdä, tällaisia ulkomaan matkan bucket list tyylisiä juttuja on aina hauska lukea!

  2. Mies osas taas yllättää. Toivottavasti pääsen veneretkelle näkemään valaita ja juuri, sillä retkellä niitä sitten näkyy. Sitähän ei tarkkaan tiedä missä valaskaverit milloinkin uiskentelee. 🙂

  3. Matkapostauksia on tulossa. Tykkään lukea niitä itsekin ja varsinkin vinkkejä tekemisistä matkakohteessa, hinta-tasosta yms. Joka maassa on kuitenkin omat pikku juttunsa ja erilaisuutensa. Joten sellaista ihan varmasti tulossa. 🙂

Vastaa

Siirry sivun alkuun