NAISEN PAINO

Naisen paino. Asia, jota ei saa kysyä, mutta asia, josta puhutaan kokoajan. On tavoitepainoa, ylipainoa, alipainoa ja ihannepainoa. Painoja joka suuntaan.
Miksi aloin ajattelemaan painoa?
Koska meinasin jättää viimeisen kuvan julkaisematta, koska siinä vatsan kohdalle kertyy ”makkara”. Tämäkin makkara on kasa paitaa ja, vaikka se olisikin ihan vatsaa niin mitä sitten? Eikö ole ihan luonnollista jos istuu, että vatsan kohdalle tulee ”makkara”. Voin rehellisesti sanoa, että tuntuu hieman epämukavalta julkaista tuo kuva, mikä tuntuu hassulta, koska esimerkiksi minusta omasta painosta puhuminen on helppoa. Silti minulle tulee kuvasta olo, että näytän painavalta. 

Oletko lukenut muista blogeista niitä ”70 kiloa” tai ”miltä näyttää 60 kiloinen nainen” postauksia? Minusta niitä on ollut äärinmäisen mielenkiintoinen lukea.
Itse koen itseni painavemmaksi, mitä olen. Hassua, että päässäni on kuva esimerkiksi siitä, miltä tietyn kiloinen ihminen näyttää. Kuitenkin painon arvioiminen on todella vaikeaa. Eikä se paino kerro lopulta, kuin sen painon määrän. Ei, mistä se paino koostuu.

Halusin julkaista kuvan, koska minusta tälläisestä överi painon vatvomisesta on hyvä päästä eroon. En huutele, että heitän nyt vaakani ikkunasta ja, että en punnitse itseäni enää koskaan. Vaan, että sitä painoa ei tulisi miettiä muuna, kuin lukuna. Keskittyä enemmän siihen, mistä se paino koostuu ja miellyttääkö se oma peilikuva? Ei aloittaa aamua käymällä vaa´ alla ja antaa sen lukeman muodostaa oman kuvan mielipidettä. Tai jonkun huonosta kuvakulmasta otetun kuvan tai vatsalle kertyneen paidan aiheuttaa pään sisällä kriisiä, minkä painoinen on.

Itse asuun. Oisko tämä tämän kesän ihka oikea kunnon kesä asu?
Farkkushortsit, toppi, kesäiset kiilakorot ja aurinkolasit. Taustalla aurinko paistaa ja luonto on vihreä.  Vielä kun nuo koivet olisivat kauniin päivettyneet… Pitää taas kaivaa Doven päivettävä voide esiin. Jos etsit edullista ja hyvää edullista päivettäjää, checkkaa tämä.

Itse asuun. Jalassa Zaran aleista löydetyt farkkushortsit ja toppi. Kyllä taas lause alkaa ”Zaran aleista”.. Ei huolta Mr. Bear on jo lähettänyt viestiä Zaraan päin, että antakaa muijalle sinne porttikielto, kun hukutaan himassa rätteihin… Kengätkin on muuten Zarasta, mutta viime vuonna ostetut. 😀

 Älä anna vaakalukeman sanella, miten päiväsi alkaa! 🙂

15 kommenttia artikkeliin “NAISEN PAINO

 1. Rauhoittavaa kuulla, että joku muukin miettii noita samoja juttuja. Löysin sun blogiin sattumalta, mut selailin heti sun blogin muistakin postauksia. Vaikutat tosi järkevältä tyypiltä ja sun blogi on ihana<3

 2. Entisenä anorektikkona sun postaus kolahti. Vaa an numero määritti päivän kulun..

  EI ONNEKSI ENÄÄ!

 3. kiva tietää, että tollasilla hoikilla prinsessoilla on myös itsetunnonkaa ongelmia.

 4. Sun kommentista tuli tosi hyvä mieli, kiitos siitä <3 Joo vaaka oli pitkään mun oman pään sisäinen pikku piru.

 5. Sun kommentista tuli tosi hyvä mieli, kiitos siitä <3 Joo vaaka oli pitkään mun oman pään sisäinen pikku piru.

 6. Hyvä sinä, kun pääsit anoreksiasta eroon.<3 Se varmasti vaati paljon. Joo vaa´an on ihan turha antaa hallita elämää! 🙂

 7. Oli pakko tulla kommentoimaan ja vielä anonyymista.. Tää vaaka asia on mulle tosi arka asia ja seuraan päivittäin mun painoa. Eka aloin laihduttaa ja sit se jäi elämään. Ahdistavin on kun mun paino jojoilee niin se vaakaa näyttää satavarmasti eri lukemaa, joka päivä. Välillä illalla on syönyt paljon ja tietää, että se paino on aamulla enemmän kuin yleensä. Kuitenkin on pakko päästä katsomaan se paino. Tää kaikki tarkkailu lähti joskus siitä, kun mun silloinen ihastus joskus nosti mut ilmaan ja kommentoi "oho ootpa painava". Koko juttu oli vitsi, mutta muistan ton ja siitä laihdutus alkoi…

 8. Ihania kesäkuvia Siiri, harmi ettei ainakaan täällä oo useasti nyt lämpöisiä säitä ollut että ois voinut shortsit heittää jalkaan:D Paino, se tosiaan on asia mitä miettii varmasti jokainen nainen edes jossain vaiheessa elämäänsä. Mä en ole käynyt vaa'alla moneen vuoteen, pitäs varmaan kävästä tsekkaa joku päivä mitä on tapahtunut:D

 9. Voi ei, halaus sinne.<3. Koita vaikka vähentää vaa`an käyttöä niin, että sovit itsesi kanssa, että saa käydä vain joka toinen päivä vaa`alla. Sitten jos tiedät, että oot syöny paljon niin älä turhaan rankaise itseäsi käymällä vaa`alla. Tiedän, että se on aluksi vaikeaa. Sinä kuitenkin voit päästä tuosta tavasta eroon! <3

 10. Joo ei oo. No ehkä ne lämpimät kelit vielä tulee.. 😀 Just hyvä, että et ole käynyt vaa`alla. Koska jos on tyytyväinen omaan ulkonäköön niin, mitä sitä turhia vaa`alle pitäisi hypätäkkään. Mulle se on jotenki jäänyt tavaksi, että kuitenkin aina esimerkiksi muutaman kerran kuussa käyn vaa`alla. Mutta rrrr rakastan numeroita ja seurata esimerksi tilin saldoa niin se johtuu osittain tästä tarpeesta kirjata kaikki ylös. 😀

 11. Hei! Eksyin blogiisi, ja tärkeästä aiheesta olet kirjoittanut. Sulla on tosi kaunis asu ja rakastuin tuohon paitaan! =D
  Liityin lukijaksi!

  emmasiniblog.blogspot.fi

 12. Voi kiitos. <3 Aihe on lähellä sydäntä ja haluan avata siitä ajatuksia, jotka toivottavasti helpottavat niitä, jotka sen painon tarkkailun kanssa kamppailevat. 🙂

Vastaa

Siirry sivun alkuun