TESTISSÄ SCHWARZKOPF GLISS SUMMER REPAIR BALSAMSPRAY

Kesä kuluttaa hiuksia ja nyt kun tuleva Madeiran matka lähestyy oli aika miettiä, millä suojaan omat hennot hiukseni matkalla auringolta. Olen aikaisemmin ostanut BC Bonacure Sun protect Spray jätettävää hoitoainesuihketta hiuksilleni, mikä sisältää sen UV-suojan. Tuote on ollut hyvä ja maksanut vähän alle pari kymppiä. Nyt kuitenkin näin pilvisen kesän ollessa en ole halunut satsata noin paljoa hiusten aurinkosuojaan, jos käyttöä kertyisi vain muutaman viikon osalta. Tottakai aurinkosuojasuihketta voi käyttää tavallisen hiuksiin jätettävän hoitoaineen tapaan. Itse kuitenkin tykkään käyttää muuten jotain todella kosteuttavia hoitoainesuihkeita.

Törmäsin tähän Schwarzkopfin hoitoainesuihkeeseen Kurikan Halpahallissa. Kyllä ei pidä olla ennakkoluuloinen. Oman kokemuksen perusteella pikku kylien Tokmanneissa ja Halpahaleissa voi tehdä vaikka mitä löytöjä ja tarjonta on yleensä todella kattava, koska kauppoja ei maalla ole joka nurkalla. Olen käyttänyt aikaisemmin Schwarzkopfin hiuksiin jätettäviä hoitoainesuihkeita ja heidän Gliss sarjan hoitoainesuihke total repair on ollut yksi suosikkini jo pidemmän aikaan. Tuotteessa hinta ja laatukohtaavat (suihkeella hintaa noin 3 euroa). Glissin total repair hoitoainesuihke tekee minusta aivan samat asiat, kuin BC Bonacuren sinisessä purkissa oleva jätettävähoitoaine, joka maksaa monta kertaa enemmän. Ostan näitä kahta tuotetta aina mielen mukaan ja rehellisesti en löydä paljon tuoksua enempää niille eroa.

Kuitenkin itse testi tuotteeseen!
Tämä auringon rasittamille hiuksille tarkoitettu hoitoainesuihke. Hintaa tuotteella oli myös tuo 3 euroa. Schwarzkopf summer repair suihke lupaa lisäksi helposti kammattavat hiukset ja sisältää paljon hiuksia korjaavia ja vahvistavia ainesosia. Takatekstiä lukiessani huomasin, että suihke sisältää UVA -ja UVB suojan. Tässä kohtaa jouduin googlettelemaan, että mitä nuo oikein tarkoittivat, koska olin kaupassa äkkiä vain lukenut sen sisältävän UV-suojan…

Kävi ilmi, että UVA- suoja tarkoittaa ultraviolettisäteilyä ja on lyhenne siitä on UV-suoja. Lyhyesti voi sanoa, että UV säteily on se mikä vanhentaa ihoa ja UBV se mikä polttaa. Ihon aurinkosuojavoiteissa olisi hyvä olla mukana molemmat suojat. En tiedä miten UBV suoja auttaa lisäksi hiuksia paremmin. Hiukset, kun eivät varsinaisesti lämpene samalla tavalla kuin iho. Joku joka tietää voi mieluusti selventää minulle tämän, mutta näin maalaisjärjellä ajateltuna eikö ole parempi kuin tuotteessa on kaksi suojaa yhden sijaan? Blondi logiikka kunniaan. 😀

No viikon testin jälkeen voin todeta, että olipa loisto ostos!
Tuote ei tee hiuksista raskaita edes reilummalla suihkuttelu kädellä. Hiuksista tulee helposti kammattavat ja silkin pehmeät. Mitä tulee itse aurinkosuojaan niin sekin varmasti toimii, sitäkun on vaikea omin silmin testailla tai havannoida heti sen toimivuutta.

Kampaajani joskus kertoi, että on turha ostaa kalliita hiusten aurinkosuojasuihkeita, sillä ne eivät juuri eroa tavallisista hoitoainesuihkeista. Ainoa merkittävä ero on niissä juuri tuo UV-suoja. Useimmat hiustuotteet saattavat sisältää sen ilman mainostusta aurinkosuojana. Esimerkiksi monet lämpösuojat ja juuri jätettävät hoitoaineet sisältävät sen.

Eli summasummarum jos äkkilähtö yllättää tai hiusten aurinkosuoja unohtuu kotiin niin ennenkuin säntäät kauppoihin etsimään aurinkosuojaa kullan arvoisille kutreillesi tarkista ensin sisältääkö joku toinen lomalle otettu hiustuote UV-suojan. Muistutan vielä, että kuitenkin tehokkain suoja aurinkoa vastaan hiuksille on hattu tai muu päähine, joka peittää hiukset.

Kyseessä ei ole maksettu mainos. Tämä tuote auringon kirkkaasti jatkoon! 🙂

3 kommenttia artikkeliin “TESTISSÄ SCHWARZKOPF GLISS SUMMER REPAIR BALSAMSPRAY

  1. BC bonacure turkoosi pullo on paras, mutta tulevalle Dubain matkalle voisin hakee ton ! 🙂

Vastaa

Siirry sivun alkuun