KOTONA OLLAAN

Juuri saavuttiin kotiin ja näpyttelin tätä postausta teille lentokoneessa.
Matka sujui paremmin, kuin hyvin ja tosiaan koneemme oli 40min etuajassa Helsingissä (mutta itse lento oli vuorokauden myöhässä). Instagramissa minua seuraavat saattoivat bongata iloisen kuvan minusta altaalla sangrialasi kädessä.. Kuva oli varusteltu muun muassa hashtagein #koneperuttu #lomajatkuu… Meidän tosiaan piti saapua Suomeen eilen, mutta lähtö aamuna puhelimeen kilahti tekstiviesti, että lentomme oli peruttu ja lentoa oli siirretty vuorokaudella. Meitä tämä ei haitannut ja otettiin uutinen varsin iloisesti vastaan. Saimme jäädä samaan hotellihuoneeseemme ja loma sai jatkua vielä yhden päivän. Jatkoimme unia ja herätessämme suuntasimme lähiravintolaan, jossa tutuksi tullut työntekijä nauroi, kun näki meidät vielä uudelleen.
Hän nimittäin oli vielä edeltävänä päivänä sanonut meille, että lentokenttä voisi olla suljettu kovan tuulen takia. Outoa ja mukavaa oli myös se, että itse Funchalissa tai sen läheisyydessä, jossa me majoitumme ei tälläisestä tuulesta ollut tietoakaan. Me siis jatkoimme iloisin mielin extralomapäiväämme altaalla lämmöstä nauttien. Pääsinpä vielä tekemään täsmä iskun läheiseen ostoskeskukseen, josta tein hyviä löytöjä! Mr. Bear nautti sillä välin altaalla kylmästä kaljasta ja auringonotosta.

Ehdottomasti täytyy antaa täydet pisteet matkan järjestä Tjäreborgille, joka hoiti tilanteen todella hyvin. Meille ei tästä lennon perumisesta koitunut mitään harmia, vaan pelkkää iloa. 😀
Uskon, että tämä lentojen peruuntuminen on Madeiralla aika yleistä. Pienen googlettelun jälkeen huomasin, että Madeiran lentokenttä on valittu maailman vaarallisimmaksi lentokentäksi juuri tuon tuulen takia. En viitsinyt katsella youtubesta ennen lentoa videoita lentokoneiden laskeutumisesta Madeiran kentälle. Hyvän käsityksen tuulen tuomasta vaikeuksista antoi silti toisen koneen lennon lähdön katselu omasta lentokoneesta käsin. Koneen siivet huojuivat aika tavalla suuntaan jos toiseenkin. Lisäksi sai oikeasti pitää laukusta ja lentokoneen portaiden kaiteista kiinni, kun kapusimme lentokoneeseen. Itse en ole ikinä ollut lentopelkoinen eikä tästä kokemuksesta jäänyt mitään huonoa sanottavaa. Säälle kun ei kukaan voi mitään ja oli onni onnettomuudessa, että olimme molemmat lomalla ja lennon peruuntuminen ei sotkenut mitään suunnitelmia. Tottakai fiilikset eivät varmaan olisi olleet yhtä hilpeät, jos olisi pitänyt alkaa töihin soittelemaan ja selvittelemään tilannetta.

Tosiaan tuo mainittu tuuli ei vaikuttanut mitenkään lomamatkaamme. Madeira on maastollaan yhtä vuorta, joten tuulet jäivät vuorille. Ilmat olivat koko viikon sellaista 29 astetta ja aurinkoa. Viimeisenä tuona ”extrapäivänä” ilma oli pilvinen, mutta silti yhtä lämmin. Loman alussa seurailimme säätiedotuksia, mitkä enteilivät sadetta ja ukkosta. Lopetimme kuitenkin säätiedotuksen seuraamisen, koska joka päivä oli todella kauniit ilmat. Varmasti toisella puolen saarta ilma saattoikin olla huonompi ja säätiedotukset lähennellä totuutta.

Madeira oli kohteena minulle unelmien täyttymys ja haluan ehdottomasti palata tuolle kauniille paratiisisaarelle uudestaan. Madeiran vehreys yllätti minut täysin! Joka paikassa oikeasti kasvoi toinen toistaan upeampaa puuta tai värikästä kukkaa. Ehdottomasti matkapostauksia ja vinkkejä Madeiraille kasailen omiin postauksiin.
Koko matka meni siis hyvin ja matkaseura oli ihan parasta. <3
Pointsit Mr. Bearille, joka kiltisti kuvasi asukuvia blogia varten. Viimeisenä päivänä tosin kuvaaja aloitti pienen kapinan ja kuvasi muun muuassa omaa karhupärstää ja kaikkea muuta minun sijaan. Otokset ovat niin huvittavia, että ehkä jopa julkaisen tuosta kapinasta kuvan tänne blogiin. Mr. Bearilta terkkuja, vaan kaikille lukijoille. Hän myös on vakasti alkanut harkita oman blogin perustamista… 😀

Ihana olla kotona! Nyt suljen läppärin ja painun omiin lakanoihin, vaikka ei olisi haitannut jos tänäänkin olisi lento ollut peruttu… Oli muuten kuningasidea vaihtaa puhtaat lakanat juuri ennen lähtöä omaan sänkyyn. Tämä kompensoi vähän sitä, kun joka päivä raahautui hotellihuoneeseen, jossa siivoajat olivat käyneet siistimässä huoneen, vaihtamassa lakanat ja petaamassa sängyn.

Kauniita unia, puss <3

6 kommenttia artikkeliin “KOTONA OLLAAN

  1. Vastaan myös huomenna teidän kommentteihin, mitä ootte laitellu toisiin postauksiin matkan aikana. <3

  2. Tuo ei kyllä haittaisi muakaan jos lento olisi peruttu ja loma jatkuisi päivällä:'D Koskaan ei sellaista tilannetta oo vielä tullut vastaan mutta sitä odotellessa;) En malta odottaa kuvia kohteesta, matkakuumekin senkun kasvaa mikä ei siis haittaa pätkän vertaa:D
    Hha munkin miehen nassu löytyy usein kamerasta kun ollaan käyty kuvailemassa, varsin viihdyttävää kun valitsee kuvia sitten postauksiin ja niitä tulee vastaan:D

  3. Vitsi toivottiin, että oltaisiin saatu vielä toinen extrapäivä.. 😀 Matkapostauksia on tulossa, koska rakastuin niin kohteeseen! 🙂 Hahhah joo niin ne onkin viihdyttäviä. Ei voi suuttua. Ihanaa, kun jaksavat kuvailla. 😀

  4. Yksi syy lisää miksi kannattaa vaan matkata sinne Madeiralle. Lentojen peruuntuminen voi olla hyvinkin todennäköistä. 😀

Vastaa

Siirry sivun alkuun