MADEIRA

 
 

Madeira ah mä voisin lähteä sinne ihan, koska vain uudestaan!
Halusinkin tulla kirjoittelemaan vähän syvemmin meidän lomamatkasta Madeiralla.
Madeira osoittautui meille aivan täydelliseksi matkakohteeksi ja saimme juuri sitä, mitä me lomalta kaipasimme. Nimittäin rentoutumista, hyvää ruokaa, yhteistä aikaa ja mielettömän kauniit puitteet lomalle. Minähän en matkakohdettamme valinnut, vaan Mr. Bear ja sain tietää kohteemme pari viikkoa ennen lähtöä. Ennen matkaa olin tehnyt pientä taustatutkimusta siitä, millainen kohde Madeira olisi. Minulla ei ollut mitään hirveän suuria odotuksia matkaltamme ja en oikeastaan ikinä suunnittele reissuja etukäteen valmiiksi.

Pienempiä juttuja olin matkalla päättänyt tekeväni ja ennen matkaa haaveilin maistavani paikallista ruokaa eli paikallista kalaa banaanilla. Sitä söinkin useaan otteeseen ja olen ikävissäni alkanut miettiä korvike reseptiä päässäni tuolle herkulle. Joten älkää ihmetelkö jos tänne putkahtaa joku siikaa banaanilla resepti. ;D
Mitään sen suurempia aktiviteetteja en tosiaan ollut meille suunnitellut, koska en tykkää suunnitella matkaa etukäteen. Haluan mennä fiiliksen mukaan. Ainoat suuremmat aktiviteetit olivat veneretken tekeminen siinä samalla valaiden bongailu ja levado kävely. Emme tehneet noista kumpaakaan. 😀

Kävi ilmi, että itse valaiden bongailu onkin harvinaisempaa ja veneretkillä yleensä bongataan vain delfiinejä. Olisihan niitä delfiinejäkin ollut siistiä mennä näkemään, mutta ne eivät koukuta minua samalla tavalla kuin valaat.
Lisäksi, kun kuulin, että veneretkillä on mahdollisuus (lisämaksusta) uida delfiinien kanssa niin se vei minulta vähän fiiliksiä sen suhteen. En ole ikinä ollut mikään eläinten suojelija numero yksi ja ostan kaupasta lihaa sen suuremmin pakkauksia lukematta tai eettisyyttä ajattelematta. Jotenkin silti minussa heräsi pieni inho retkiä kohtaan. Eihän niille delfiineille mitään käy, kun niiden kanssa ui. Ovathan ne kookkaita nisäkkäitä. Silti jotenkin ajatus siitä, että delfiinit houkutellaan laivojen läheisyyteen ihmisten seuraan ja samalla tavalla delfiinien metsästäjät toimivat ja sitten teurastavat nuo älykkäät eläimet. No, jotta tämä postaus ei olisi vain eettisiä mietteitä jokainen tehköön omat valintansa delfiiniretkistä. Menin fiiliksien mukaan ja fiilikseni silloin, että ei.

 
 

Levadot eli käsintehdyt sadevesikanavat, joita on ympäri saarta. Lisäksi levado kävelyillä on mahdollista mennä katsomaan yhtä Unescon maailmanperintökohdetta eli laakeripuu metsää. Levadoille tehtiin eri hintaisia retkiä tai oppaat suosittelivat myös itse alueeseen tutustumista. Tänne olisin oikeasti halunnut mennä ja varmasti, kun palaan Madeiralle sen toteutan.
Madeiralla oli todella kauniin vihreää joka paikassa, joten Levadot ovat varmasti ihan huikea kokemus!

No miksi me ei menty retkille?

Meille loman tarkoitus oli viettää laatuaikaa toistemme kanssa ilman stressiä tai mitään muita häiriötekijöitä. Katsoimme retkiä, mutta päätimme mennä ihan fiilis pohjan mukaan. Meidän lomamme oli niin huoleton, että muutaman ensimmäisen päivän jälkeen emme edes jaksaneet nousta hotellin aamiaiselle. Vietimme päivät merivesialtailla tai hotellin uima-altaalla, tutustumalla kävellen lähi alueeseen, syöden hyvin kivoissa ravintoloissa ja kahviloissa, viettäen iltaa myöhään ulkona ja nauttien toistemme seurasta.
Mikä minua Madeirassa erityisesti jäi viehättämäänkin oli paikka itsessään. Joka paikassa oli niin kaunista ja paljon nähtävää. Ei tarvinnut sen suurempia aktiviteetteja ja olisin viihtynyt siellä pidempäänkin. Kun sain tietää, että lentomme oli peruttu suuntasin samantien l0 minuutin kävelymatkan päässä olevaan pieneen ostoskeskukseen. Olimme käyneet siellä ensimmäisenä päivänä nopeasti hakemassa Mr. Bearille uimahousut ja tarkoitukseni oli mennä sinne uudelleen shoppailemaan. En ikinä kuitenkaan ehtinyt mennä sinne kunnolla ajan kanssa, koska koko ajan meillä oli kaikkea muuta tekemistä.
Meidän päivien odotetuimpia hetkiä olikin…

Syöminen & ruoka

Ah jo pelkästään seuraavien kuvien alkupalojen takia voisin lähteä Madeiralla ihan, koska vain. Oli niin ihana etsiä uusia ravintoloita ja tutkailla niiden toinen toistaan herkullisempia menyita. Madeiralla syöminen oli edullista ja kahden henkilön ruokailut sisältäen alkuruuat, pääruuat, jälkkärit, viinit,  kahvin ja konjakin maksoivat sellaiset pyöristettynä 60 euroa. Hyviä ravintoloita oli joka paikassa piti vain kiertää pahimmat turistirysät, mitkä tunnisti 35 eri kielen, 600 ruokalajin menysta kuvien kera. 😀

Hotellin aamupala. Tarjolla oli, vaikka mitä. Kuva ei tuo oikeutta, koska en tykkää laittaa monia juttuja samalla lautaselle…

 
 

Me majoituimme Alto Lido hotelliin, joka sijaitsi Madeiran keskustasta Funchalista noin 4-5 kilometrin päässä. Voin suositella hotellia lämpimästi, sillä kaikki hotellissa toimi oikein hyvin. Hotelli oli viihtyisä ja allas alue mieluisa. Meillä oli tosi kiva suuri huone parvekkeella ja se oli ihana. Huone siivottiin jokapäivä ja jokapäivä sai hypätä puhtaisiin lakanoihin. Parvekkeella tuli istuttua iltaa ja ihailtua maisemia. Huoneessamme oli kunnon keittiö, mitä emme käyttäneet. Noin kolmen minuutin matkan päässä hotelillta sijaitsi ruokakauppa, kahviloita, pikku puoteja ja ravintoloita. Kävimme kahdessa lähiravintolassa, joista toinen oli pettymys ja ruoka oli lähinnä ylihintaista laatuunsa nähden. Toinen ravintola oli taas niin kiva ja lähellä, että siitä muodostui monen päivän lounaspaikka (lue aamupalapaikka). Juuri tämän ravintolan tarjoilija ennusti meidän lennon peruuntuvan. 😀

 
 
 
 

Hotellissamme ei näkynyt lapsia, mikä oli suuri plussa. Uima altaalla saattoi rauhassa siemailla sangriaa ja nauttia päivästä. Hotellin henkilökunta oli oikein mukavaa ja jaksoi aina hymyillä, vaikka mekin välillä saavuimme varsin iloisin mielin keskellä yötä hotellille.
Alto Lidon sijainti oli ihan mahtava, koska rannalle oli 10 minuutin kävelymatka, läheiseen Forum ostoskeskukseen 10min kävelymatka ja keskustaan oli 4-5 kilometrin matka.

Liikkuminen oli Madeiralla helppoa. Taksit ja bussit tunnisti keltaisesta väristä. Emme käyttäneet bussia kertaakaan, mutta ne olivat kuulemma noin 2 euron hintaisia ja niitä meni 10-15 minuutin välein. Liikuimme taksilla, koska se oli edullista ja helppoa. Taksimatkat vaihtelivat 5-8 euroon hotelilta Funchalin keskustaan.

 
 
 

Eniten minuun kuitenkin teki vaikutuksen meri ja sen läsnäolo kaikkialla. Ihan sama minne menitkin niin korkeus erojen takia se meri pilkotti aina jostain. Meri yhdistettynä todella eksoottiseen ja värikkääseen ympäristöön. Madeiralla tuntui kotoisalta, koska oli niin vihreää, vaikka maisemat eivät olletkaan yhtään kotimaisen näköiset. Banaanipuut kahisivat havupuiden sijaan.

Olen tehnyt vielä erikseen postauksen syistä miksi rakastuin Madeiraan, koska muuten tämä postaus (tapani mukaisesti) venähtäisi tosi pitkäksi, mutta tässä kuitenkin tuli vähän kertomusta lomastamme. Lisäksi on tulossa muita Madeira aiheisia postauksia ja tottakai niitä asukuvia.

 
Madeira, take me back!

8 kommenttia artikkeliin “MADEIRA

 1. Olet ylistänyt sen verran Madeiraa, että tonne on pakko päästä! 🙂

 2. Mun mielestä ei kyllä kuulosta ruoka erityisen halvalta. Thaimaassa syö muutamalla eurolla, se on halpaa !

 3. Et varmasti tule pettymään, pakkaa mukaan kunnon lenkkarit niin saat tuosta saaresta paljon irti ! 🙂

 4. En tainnut halpa sanaa postauksessa käyttääkään, vaan edullista. Tottakai tuo on halpaa, mutta eipä taida lennot Thaimaaseen kovin halvalla irrota. 😀 No mutta pointtini oli, että edullista verrattuna Suomeen. 🙂

 5. Ihanaa, mä en kestä mun matkakuume yltyy, kaksi puoli viikkoa ja lähtö!:D Haluan silti nauttia Suomessa loppukesästä ja pariin viikoon on suunitelmissa kaikkea mukavaa, mutta ei sitä vaan voi mitään että ootan ulkomaille pääsyä:'D

  Mä tykkään luoda muutamia suunnitelmia tai pikemminkin tavoitteita reissuun. Multa onkin tulossa itse asiassa reissun bucket list pian blogiin!:) Mutta tosiaan en sitten ala stressaamaan niistä vaan reissun päätteeksi katson mitkä on onnistunut ja reissunpäällä nimenomaan päätetään fiiliksen mukaan mitä ja minne.:)

  Mä haluaisin kovasti uida delfiinien kanssa, mutta pelkään todella paljon haita ja nehän on tosiaan siis samanlaisia – isoja kaloja – joten en tiedä tuntisinko oloni epämukavaksi kun evät vilkkuu vedestä ja alla näkyy iso varjo ym!:')

 6. Hahah ajattelin sua ku kirjoitin tätä, ku oot potenu niin vahvaa matkakuumetta. 😀

  Uu kuullostaa mielenkiintoiselta. Tää matka oli vaan niin jotenkin sellainen parisuhdeloma, etten tarvinu siltä lomalta muuta kuin matkan sinne toiseen maahan ja miehen seuran. Ennen tota lomaa on ollu niin kiireistä, että se yhteinen aika oli jääny ihan minimiin niin oli vaan ihana olla ilman pläänejä. 🙂

  Jos meet uimaan delfiinien kanssa niin kirjoita siitä jotain ja kumoa noi mun eettiset ajatukset siitä, koska valaiden ja delfiinien näkeminen on aina ollu mun yks unelma. Ehkä se sit tulee joskus myöhemmin toteutettua, kun kuulee siitä myönteisiä kokemuksia. Mun suuri haave on ollu aina matkustaa Islantiin ja mennä siellä bongailee valaita. 🙂

Vastaa

Siirry sivun alkuun