MISSÄ MENEE KUVIEN MUOKKAAMISEN RAJA?

 

Reissun ekat asukuvat ja rakeiset sellaiset. No halusin julkaista nämä, koska näiden kuvien otto hetkellä fiilis oli super onnellinen. Olimme menossa nälkäisinä syömään ja nappasimme kuvat ravintolan läheltä. Jätin nämä kuvat kokonaan muokkaamatta, koska halusin tulla kirjoittelemaan ajatuksiani kuvien muokaamisesta. Oletko sinä miettinyt, missä sinusta menee kuvien muokkaamisen raja?

Minä muokkaan kuviani. Rajaan kuvia, säädän valon määrää, lisään kontrastia tai käytän muita pieniä kikkoja, jotka tuovat minusta kuvaa paremmin esiin. Nykyään on tosi yleistä muokata kuvia ja monesti kuvan muokkaus viedään aivan liiallisuuksiin. Luin artikkelin siitä, kuin upean huippumalli Gigi Hadid:n luomet oli muokattu kokonaan pois lehden kansikuvasta ja hänen faninsa olivat suivaantuneet asiasta. Taisipa eräs suomalainen julkkispimukin jäädä kiinni reisien siloittamisesta ja kaventamisesta.

Minusta kuvien muokkaamisessa ei ole mitään vikaa.
Itse olen suoraan sanottuna liian laiska siihen, että edes jaksaisin alkaamaan poistamaan luomiani tai omia muhkuroitani kuvista. En halua mennä oman mielenterveyteni takia edes tuohon, koska varmasti nuo asiat minulle muodostuisivat enemmän pakkomielteeksi tai asiaksi johon alkaisin kiinnittämään huomiota. Kirjoitin vähän aikaa sitten postauksen asukuvien aitoudesta ja olen tässäkin asiassa aika samoilla linjoilla. Kirjoitin haluavani blogini olevan mahdollisimman aito ja blogin kuvaavan mahdollisimman hyvin omaa elämääni. En usko, että kuvani olisivat  enää kovinkaan aitoja, jos muokkaisin niissä reisiäni kapeammaksi tai poistaisin niistä omat luomeni? Olisinko enää niissä minä?

Jokainen minusta saa tehdä ja toteuttaa itseään niinkuin haluaa. Minulta ei ole pois, jos joku kuviaan rajummalla kädellä muokkaa. Olisi hyvä vain jokaisen muistaa, että usein täydellisiltä vaikuttavat kuvat ovat usein osittain taitavan muokkauksen tulos.

On puhuttu myös kuvien muokkaamisen liiallisuudesta ja missä juuri menee se kuvien muokkaamisen raja?
No muokatkoon kukin kuviaan miten paljon tahtoo. Minusta on liikaa kaventaa reisiä, poistaa luomia, muokata vyötäröä kapeammaksi. En itse halua itse tehdä sitä. Minusta on jotenkin aika julmaa, että nykypäivä on mennyt siihen, että mikään ei enää riitä. Aina pitää etsiä jotain virhettä, mitä poistaa, suurentaa tai pienentää. En halua itse lähteä tuohon mukaan. Olen minäkin pinnallinen, mutta noin pinnallinen en varmasti ole.
Olen muuten pannut merkille, että yleensä juuri kuvien muokkaamisesta kiinni jääneet ovat mielettömän kauniita mimmejä (varmasti yleisempää naisten keskuudessa, sentakia yleistys) muutenkin! Tämä kertoo vain minusta lisää nykypäivästä. Kovat kauneus paineet, vääristyneet kauneusihanteet ja oman julkisuuden kuvan kiillotus vain vellovat eteenpäin.
Ja kyllä minäkin mieluusti muokkaan Instagram kuviani mahdollisimman edustaviksi ja käytän siihen  aikaa. Tämä taas kertoo myös, että kyllä minullakin nuo samat asiat vaikuttavat taustalla.

Olisin voinut korjata näiden pimeiden iltakuvien valaistusta, mutta päätin nyt kerrankin antaa vain olla. En laiskuuttani. Muokkasin nämä kuvat ensin. Halusin kuitenkin näyttää miltä nämä lomakuvat näyttävät ihan ilman muokkausta.
Nämä kuvat eivät ehkä ole tarkinta laatua, mutta voi vitsi voin kertoa, että olin onnellinen kuvaushetkellä. Kaikissa kuvissa hymyilin vain, kuin Hangon keksimainoksessa.
Ja olen onnellinen juuri nytkin. Reissusta toipuen omalla kotisohvalla bloggailen ja mies rouskuttaa vieressä perunalastuja.

Missä sinusta menee kuvien muokkaamisen raja?

6 kommenttia artikkeliin “MISSÄ MENEE KUVIEN MUOKKAAMISEN RAJA?

  1. Bikinikuvia odotellessa! Oot mega kaunis ja vaikutat lisäksi tosi aidolta tyypiltä! 🙂

  2. Minusta muokkaaminen menee yli kun lähdetään oikeasti muokkaamaan kohdetta. Valotus ja kontrasti on ihan eri asia. Olen kanssasi samaa mieltä.

    – Jaska

  3. Ihan samaa mieltä täällä! Itse pidän kyllä kuvien muokkaamisesta ja haluan saada omiin blogikuviin samaa tyyliä jonka saa muokkauksen avulla. Mutta liika on liikaa. Nykyajan hitti on se hirmuinen ylivalotus kuvissa ja itse en pidä siitä vaikka seurailenkin sellaisia:D Itse haluan mennä mahdollisimman vähällä muokkauksella, mutta hieman haluan sitä kuitenkin joka kuvaan tehdä:) Kauniita kuvia tässä!

  4. Mäkään en pidä, mutta seuraan useita sellaisia bloggareita ja somettajia, jotka sitä käyttää. 😀 Kiitos! 🙂

Vastaa

Siirry sivun alkuun