10 X SYKSYN TAVOITETTA

 
Mainitsin teille hieman syksyn bucket listastani. Bucket listani oikeastaan koostuu erilaisista tavoitteistani, joita haluaisin tehdä tai aloittaa ennen Joulua. Uusi blogin ulkoasu oli tosiaan yksi näistä pienistä itselleni asettamistani tavoitteista. Halusin tulla jakamaan teille loputkin kymmenestä tavoitteestani, koska joidenkin näiden kohdalla on aikaan saamisen aloitus ollut todella tahmeaa…
Palataan talven tullessa takaisin tavoitteideni pariin ja katsotaan miten on mennyt.
 
Tässä tuli minun 10 x syksyn tavoitetta:
 
 
– Koulu. Mun koulutiestähän on jo aikaa ja nyt koulun penkin kulutus palasi normaali rytmiini. Oon aina ollu ihan suht tunnollinen opiskelija. Tehnyt kaikki tehtävät oli aihe kiinnostava tai ei. Nyt oon löytänyt itsestäni ihan uudenlaista kunnianhimoa ja kiinnostusta koulua kohtaa. Vuosia sitten hankala kouluaine suoritettiin kyllä läpi, mutta asenteella ”kuhan menee läpi”. Nyt minua oikeasti kiinnostaa uudet aineet, jopa ne minullekin vaikeat. Tavoitteenani onkin, että haluan osa myös niistä vaikeat asiat mahdollisimman hyvin enkä vain saada niistä arvosanaa. Ja ylipäänsä suoriutua hyvin, eikä jättää itseäni pulaan tehtävien palautusten kanssa.
 
– Liikunta. Liikunnat jäi kesältä aika minimiin. Käveltyä ja lenkkeiltyä tuli paljon, mutta rehellinen salitreeni jäi tosi minimiin. Niinpä tavoitteenani onkin palata kunnolla salille ja muuttaa säännöllisen epäsäännöllinen treenailu taas säännölliseksi. Liikunnan avulla nimittäin tämä mimmi saa parhaiten jaksotettua arjen. Ja liikunnasta saan vaan niin paljon energiaa, mitä syksyn pimeydessä ei voi olla ikinä liikaa. Muutama kesällä tarttunut kilokin voisi pudota tässä Joulua odotellessa.
 
– Ruokavalio. Kesä romutti täysin säännöllisen ruokavalioni. Lisäksi herkut ja alkoholin käyttö lisääntyivät kesällä ja pakko myöntää, että vieläkin on edetty/eletty todella rennolla otteella. Nyt olisi aika fiksata ruokavalio kuntoon ja jättää kissanristiäisiä väliin. Lisääntyvät treenimäärätkin kaipaavat oikeanlaista ja riittävää ravintoa.
 
 
 
– Säästäminen. Haluan jatkaa säästämistä. Kesällä säästöön kertyi heikommin rahaa. Nyt säästäminen tekee hankalammaksi koko päiväinen opiskelu ja siitä syystä pienentyneet tulot. Olen aina ollut varsin säästäväinen ja tiedän, että silti pystyn pihistämään pienentyneistä tuloistani säästöön enemmän.
 
– Nauttia opiskelija elämästä! Ihmiset usein saavat minusta, kunnon bilehile käsityksen. Tykkään käydä ulkona, mutta jätän paljon kekkereitä väliin, koska en vain jaksa lähteä ulos tai haluan viettää koti-illan. Opiskeluajan uskon kuitenkin menevän nopeasti ohi niin haluan nauttia tästä. Niin jaksamalla panostaa nyt koulussa, vaikka välillä ei aina matikan tuntia jaksaisikaan. Kuin menemällä erilaisiin opiskelijarientoihin ennakkoluuloitta ja tutustumalla uusiin ihmisiin!
 
– Käydä mumman luona mahdollisimman monta kertaa. Esimerkiksi tekemällä lyhyitä päivän reissuja hänen luokseen. Tuntuu ehkä monesta turhalta, mutta ne tuovat niin paljon iloa ja vaihteluvuutta hänen arkeensa.
 
– Nauttia syksystä. Syksy on mun lempi vuoden aika, vaikka se onkin monien inhokki. Tänä vuonna kesä olisi voinut olla vähän uskottavampi ja pidempi, mutta silti rakastan syksyä! Syksy pukeutuminen on parasta. Voi kerrostautua ihaniin vaatteisiin ja ilman, että talvitakki painaa harteita ja, että ulkona jäätyy pystyyn! Syksyn illat ovat ihanan tunnelmallisia ja kynttilöitä voi taas alkaa polttaa.
 
– Petrata englannin kieltäni. Puhun hyvää englantia, mutta oikein kirjoitus ja muutamat kielioppisäännöt tuottavat vaikeuksia. Rakastan kuitenkin englannin kieltä ja minusta on ihana puhua englantia paremmin. Tuoda sellaista varmuutta siihen.
 
-Valokuvaus. Haluan kehittyä enemmän valokuvauksessa ja hankkia oman kunnon kameran. 
 
– Blogi. Haluan ajan kanssa fiksata blogin ulkoasua paremmin toimivaksi. Olen pyöritellyt mielessäni esimerkiksi oman domainin hankkimista. Blogi tavoitteiden osalta olen nyt puolivälissä.
 
Onko sinulla tavoitteita syksylle?  🙂

4 kommenttia artikkeliin “10 X SYKSYN TAVOITETTA

  1. Sulla on kyllä hyviä tavotteita syksyksi! 🙂 Monet näistä kohdista sopisivat kyllä myös ihan koko elämän tavotteiksi itselleni haha 😀 Syksy on niin kaunista aikaa, nytkin oon jo nähnyt värikkäitä lehtiä siellä täällä 🙂

Vastaa

Siirry sivun alkuun