AINA EI OMA PEILIKUVA MIELLYTÄ

 
Viime aikoina peili on ollut mun vihollinen. Oma peilikuva ei nimittäin ole miellyttänyt. Ei sitten yhtään. Iho on näyttänyt kalpealta ja samealta. Silmät väsyneeltä. Silmäpussit ovat pilkistelleet harvase aamu. Vatsa tuntunut liian pehmeältä. Hiuksista puhumattakaan, jotka tarvitsivat nyt kipeästi kampaajan kesyttämistä. 
 
Ei ole tehnyt mieli kuvata asuja blogiin tai muutenkaan olla kameran edessä. Nämä kuvat on tältä päivältä. Näiden ottoon käytettiin puoli minuuttia, koska ei huvittanut olla kameran edessä. Katsoin kuvat nopeasti oton jälkeen läpi ja sanoin ihan sama. Ei huvittanut ottaa niitä uudestaan, vaikka valo tulikin huonosti kuviin. Ei kerta kaikkiaan tehnyt mieli olla kuvattavana enää sekunttiakaan. Itseasiassa ajattelin poistaa näistä kuvista joka ainoan.
 
 

Miksi sitten päätin julkaista nämä kuvatblogiin, jos minusta ensin tuntui tuolta ? 

Ensimmäiseksi muistutuksena itselleni, että ei kannata turhaa murehtia liikaa peilikuvaa. Joskus on, vain niitä päiviä, että olo vain tuntuu rumalta tai jotenkin huonolta. Uskon, että näitä tuntemuksia käyvät läpi jokainen joskus. Joskus näitä päiviä voi tulla useampi peräkkäin. Olla jopa koko viikko sellainen olo, ettei se oma peilikuva miellytä. Aina ei vaan voi miellyttää, ei edes itseään. Mitä olen oppinut itsestäni, että silloin, kun peilistä tuntuu katsovan joku muu (”ruma, läski”) ei kannata turhaa antaa peilikuvan vaikuttaa päivään. Kyllä se minullakin vähän vaikuttaa, mutta kannattaa omien huonojen puolien suitsemisen sijaan kannattaa keskittyä niihin omiin hyviin puoliin. Niihin, jotka tekevät juuri sinusta kauniin ja uniikin. 

Toinen painava syy kuvien julkaisemiseen oli se, että minusta oli kiva julkaista asukuvia, jotka olivat juuri päällä ja ovat aitoja. Olivatpa kuvat sitten huonompi laatuisia tai oma lookkini vähän suttuisempi. Tältä mun elämässä kuitenkin näyttää. Usein tukka hapsottaa ja välillä väsyttääkin, mutta onko se huono asia? Ei ole, sehän on vain elämää. Minusta on tärkeää vähän raapaista tätä blogien usein kultaakin kiiltävämpää pintaan. Minusta on ihanaa ja inspiroivaa lukea ja katsella toinen toistaan upeampia muotiblogien kuvia. Välillä kuitenkin se saattaa sekoittaa todellisuuden tunnetta. Oma ulkonäkö voi tuntua niinä päivinä, kun peilikuva ei miellytä entistä huonommalta, jos joka paikasta esiin pulpahtelee täydellisiä lookkeja. Itsekriittisyys voi vaan kasvaa ja kaikki tuollainen itsensä toisiin vertailu vaan kasvattaa sitä. Halusin julkaista nämä kuvat korostaakseni sitä, että kaikilla on  päiviä, jolloin oma peilikuva ei miellytä. Kaikki eivät vain sano tai näytä sitä. 
 
 
 
 
Ja kokeilkaa oikeasti tuota, että keskitytte niihin omiin hyviin puoliin, silloin, kun se oma peilikuva ei miellytä! Koska illalla katsoessani peiliin olin paljon tyytyväisempi näkemään, kuin aamulla. Näistä kuvistakin, mitkä olin jo päivällä poistamassa hetkellisen oman kehon ja naaman ärsytyksen summana löysin nyt piirteitä, joita rakastan omassa kehossani.
 
Takki – BikBok
Toppi – Mango
Housut – Zara
Nilkkurit – Mango

8 kommenttia artikkeliin “AINA EI OMA PEILIKUVA MIELLYTÄ

 1. Kiva kirjoitus. Mun silmiin sulla on täydellinen kroppa, mutta kieltämättä kiva tietää, että sullakin on itsetunto ongelmia tai noita "huonoja peilikuvapäiviä" niinkuin mullakin.

 2. Voin samaistua noihin fiiliksiin ja veikkaan että jokainen meistä voi. Välillä on niitä huonoja päiviä:) Ihana pörrötakki, itse meinasin ostaa tuollaisen valkoisen mutta mulla oli jo vähä sen tyylinen niin en raaskinut vaikka kaupassa oli vähän paremman näköinen kuin se mun kulahtanut yksilö, sitten meinasin ostaa mustan mutta ei ollut kokoja!:D

 3. Täällä voidaan kans täysin samaistua! Fiilis itsestä menee kyllä sellaista vuoristorataa, että huomattavasti vähempikin riittäisi. Välillä tunne on tosi hyvä ja itsevarma, ja välillä tekisi mieli pudottaa peili seinältä ja kärrätä se roskiin. Mutta, hyvä että näistäkin asioista kirjoitetaan, muistuttaa taas hyvin, etten ole yksin ja ainoa tunteideni kanssa 🙂
  Ja muista, sä olet aivan upea, juuri tuollaisena! Sulla on mm. mieletön kroppa, ja ihana hymy! ♥

  http://www.hennam.fi

 4. Kaikilla niitä on. Ja mulla niitä tulee tosi vaihtelevina aaltoina. Välillä enemmän, välillä vähemmän ja joskus ei ollenkaan, mutta sitten taas samat aallot uudelleen. 😀

 5. Netistä pystyy myös tilata, jos edelleen pörrötakki kutsuu. 😉 Arvoin tosi pitkään mustan ja harmaan välillä. Ehkä vähän jopa harmittaa, että turvauduin taas turvalliseen mustaan..

 6. Et varmasti ole. Vuoristorata on kyllä todella kuvaava ilmaisu, koska sitähän se on. Ja juuri sentakia halusinkin asiasta kirjoittaa, koska moni nainen ja mieskin painii näiden asioiden kanssa päivittäin.

  Voi kiitos ihana, sait hymyn mun huulille. :)<3

 7. Mun mielestä oot tosi kaunis ja persoonallinen! <3 Monesti sitä ajattelee, että ei kauniilla ja hoikilla ole itsetunto-ongelmia, mutta totuus on että meillä kaikilla on niitä joskus! Pitää vaa ajatella, että on kaunis ja hyvä ihminen juuri sellainen kuin on! Jos taas joku ei miellytä niin voi lähteä muutamaan sitä jollakin tavalla 🙂

 8. Voi kiitos niin paljon<3 Nimenomaan niitä on aivan kaikilla ja monesti olen huomannut, että esimerkiksi tosi hoikalla ja kauniilla naisella saattaa olla järkyttäviä paineita pysyä kauniita ja hoikkana. Sellaisia "en voi syödä tätä kakkupalaa, kun lihon ajattelua" ja "pakko pysyä kauniita, kun mitä sitten porukka musta rumana ajattelisi".
  Ja nimenomaan sitten muutosta kehiin jos ei ole sinut itsensä kanssa ja ei oma peilikuva kerta kaikkiaan mielytä. Itse kuitenkin siihen eniten pystyy vaikuttamaan eniten. 🙂

Vastaa

Siirry sivun alkuun