OMA AIKA

Onpas hiljaista. Perjantai ilta. Olen yksin aivan yksin. Milloin olen viettänyt perjantaita yksin? En edes muista. Milloin olen viettänyt mitään päivää yksin? En edes muista.
Nyt mies on matkoilla. Puhelin on äänettömällä, vaikka sen vilkkuvat valot vihjaavatkin tulevista viesteistä. Käännän puhelimen näytön alaspäin ja kääriydyn tiukemmin sohvalla peittoon. Tänään en tarvitse mitään muuta, kuin rauhallisuutta ja television kaukosäätimen.
Viime perjantai iltana alkoi oma aikani. En ollut edes käsittänyt kuinka oman ajan tarpeessa olin, kuin lauantai aamuna heräsin astetta kevyemmällä ololla. Takana oli ollut täydellinen perjantai. Vain minä, sohva ja Netflix. Juuri sitä mitä minä tarvitsin. Omaa aikaa, täysin omaa aikaa. Hiljaisuutta.
Tarvitsen hiljaisuutta harvoin. Olen sosiaalinen yksilö. Niin sosiaalinen, että pitkän asiakaspalvelu lähtöisen työpäivän jälkeen minulla riittää siltikin asiaa. Välillä oikein täytyy pinnistellä, että en kertoisi koko päivän sisältöäni ja kaikkia mieleen juolahtavia mielipiteitäni miehelleni. Hän kaipaa hiljaisuutta ja rauhallisuutta pitkien työpäivien. Minä voisin jatkaa puhumista unissanikin, mutta nyt en halua puhua kenellekään. Haluan olla vain hiljaa omien mietteideni kanssa.
Oma aika oon äärettömän tärkeä voimavara. Aika jona voit tehdä ihan mitä haluaa tai olla tekemättä yhtään mitään. Olin unohtanut oman ajan tärkeyden ennenkuin huomasin, mitä olin vailla. Nyt mieli on kirkas, kaikki ärsytykset kadonneet ja ajatukset soljuvat päässäni järjestyksessä.
No mitä minä tein tuona kullan kalliina omana aikanani?
Oikeastaan en hirveästi yhtään mitään. Katoin Netflixiä, siivosin kaappeja ja tein hyvää ruokaa, kävin pitkillä lenkeillä ja salilla. Ja tottakai kuuntelin vanhoja rakkausballadeja ja biisejä. Fiilistelin ja pohdin elämää.
Blogistakin tuli tahaton tauko. Tauon piti kestää päivän, se tauko venyi melkein viikoksi. Inspiraatiosta ei ole ollut puutetta. Omasta ajasta oli. Täällä ollaan takaisin ruudun toisella puolella ja olo on tosi levännyt.
Tänään keskiviikkona heräsin jo puoli seitsemän. Painan kohta julkaise kohtaa ja lähden lenkille. Tänään minulla on vapaapäivä. Ajattelin käyttää sen urheilen, blogia kirjoittaen, läksyjä tehden ja nauttien… omasta ajasta.

6 kommenttia artikkeliin “OMA AIKA

  1. Oma aika on oikeasti todella tärkeää ja sitä kannattaa antaa itselleen vaikka kuinka sosiaalinen olisi. Itse olen samanlainen, sosiaalinen ja juttua riittää asiakaspalvelutyöpäivänkin jälkeen kauhesti. Itsellä on vuorotyö ja miehellä ei, joten sitä omaa aikaa saa väkisin kun on iltavuoro eikä jaksa lähteä kotoa mihinkään:D Nautin ♥

  2. Wohoo vihdoin uusi postaus! Ei saa tehdä katoamistemppuja! Sun blogi on ihana!! :D<3

  3. Oma aika on parasta. Mä välillä melkein työnnän miehen lätkä harkkoihin, että saisin sen oman ajan. Sitten vain naistenlehti esiin ja lukulasit päähän.

  4. Mulla on yleensä omaa aikaa iltaisin paljonkin, mutta jotenkin automaattisesti täytän sen kavereiden näkemisellä ja erilaisilla aktiviteeteilla. Ja loppu aika omasta ajasta meneekin usein siivoten tai miehelle ruokaa laittaen.. Pitää alkaa enemmän ottamaan omaa aikaa ja rauhoittumaan, kun sitä on. Aina ei tarvitse juosta salille tai keksiä kotona ylimääräistä puuhaa, kun sitä on. 😀

  5. Oi kuullostaa täydelliseltä omalta ajalta. Naisten lehdet on kyllä parasta kevyttä luettavaa! 🙂

Vastaa

Siirry sivun alkuun