OPISKELUVINKKEJÄ

 
 

Koulu on alkanut ja on ollut tosi outoa olla koulussa pitkästä aikaa. Aika monella muullakin on koulu alkanut nyt. Halusin jakaa omat opiskeluvinkkini, miten tehdä opiskelusta mieluisampaa ja koulun käynnistä sujumpaa!

Ensimmäinen vinkkini onkin opiskeluun liittyen on: ole tarkkana! Nyt, kun ne opiskelut alkavat voit tehdä aina muutoksen omaan opiskelutyyliisi. Minä olen aina aikaisemmin ollut se luokan riehuja ja pelle. Nyt olen se, joka haluaa hyvät arvosanat ja keskittyä kouluun.
Ikinä muutos ei ole liian myöhäistä ja voit tehdä millaisen muutoksen haluat. Ehkä olet aikaisemmin ollut se ujo oppilas joka on piiloutunut hupparin taakse. Varsinkin jos menet uuteen kouluun niin muutos on helppo. Ei voi olla niin, että koko koulu tuntee sinut etukäteen. Ole se rohkeampi oppilas, joka on kaikkien kaveri, jota ei ujoksi voisi sanoakaan!
Jos aikaisempi koulumenestyksesi on ollut heikkoa tai, et ole saanut haluamiasi arvosanoja ole ahkerampi nyt. Muutos ei ole ikinä myöhäistä ja usein miten se ahkeruus aina palkitaan!

Toiset vinkkini tulevat tässä!

Kalenteri

Hyvä kalenteri auttaa pysymään aikataulussa kiinni ja estää yllätyksien tulemista. Ei tule koeviikko yllätyksenä, kun tiedät koko ajan missä mennään. Olenkin jäänyt totaalisen koukkuun kalenterihin. Vertaile kaupassa, mikä kalenteri on sinulle parhain. Itse olen monta vuotta käyttänyt kalenteria, jossa kalenterin aukeama näytti viikon kerralla. Tänä vuonna sorruin erilaiseen kalenteriin, jossa yhdellä sivulla näkyy yksi päivä ja aukeamalla yhteensä kaksi päivää. Tasan kaksi viikkoa jaksoin uutta kalenteriani, kunnes eilen hain vanhan hyväksi havaitsemani kalenterin. Se vain toimii minulla!

Vesipullo ja eväät

Mikään ei ole ärsyttävämpää, jos kesken tunnin alkaa yskittämään tai suuta kuivamaan. Mikään ei ole ärsyttävämpää, kuin keskiittymistä vaativan tunnin aikana pitää lähteä juomaan. Palatessasi tunnille olet jo jäänyt jälkeen käsitellyistä asioista ja luokkakaveritkin kiittävät, kun on yksi ihminen vähemmän hälisemässä. Muutenkin runsas vedenjuonti on ainoastaan vain hyvä asia.
Kannan myös koulussa mukana hätävarana proteiini tai raakapatukkaa. Jos pahin nälkä yllättää voi patukan kaivaa, vaikka hienovaraisesti tunnilla esiin ja katkaista siitä palan suuhun. Minulla ainakin keskittyminen on täysin menetetty, jos nälkä iskee. Tämän hetkinen suosikki patukka alla.

Pukeudu mukavasti

Pukeudu sellaisella varustuksella kouluun, jossa sinun hyvä olla. Itse rakastan pukeutumista, joten minulle verkkarit ja huppari eivät tarkoita mukavuutta koulun penkillä. Toki joskus on ihana, vaikka pukeutua salivaatteisiin kouluun, mutta yleensä olo on minulla mukavimmillani asussa, jossa tunnen oloni voimakkaaksi. Tyylikäs kokonaisuus, joka kuvastaa persoonaani ja tyylitajuani. Joskus se tarkoittaa korsettivyötä kauluspaidan päällä ja korkeita korkkareita. Joskus niitä salikamoja. Pääasia, että asu tyydyttää minua ja minun ei tarvitse tuhlata koulussa aikaa stressaamalla siitä, mitä minulla on päällä.

Hifistele ja väline urheile

Osta kiva penaali ja kivan väriset kynät kouluun, jos ne tekevät sinulle opiskelusta mieluisampaa.
Itse ostin Clas ohlsonilta Power Bank laturin. Kännykän akku tuppaa olemaan lopussa päivän päätteeksi ja jotenkin koen noloksi olla etsimässä koko ajan eri luokista laturipisteitä niin koen tämän käteväksi. Ja onhan tämä äärettömän kätevä kantaa opiskelijahaalarin taskussakin.. Tälle Power Bankille oli hintaa 10€. Clasulta löytyi myös isompi versio, jossa oli kaksi latauspaikkaa ja sen hinta oli 20€. Ei kovinkaan suuri sijoitus, mutta helpottaa elämää kummasti.
Myös hyvään kannettavaan tietokoneeseen kannatta sijoittaa. Itse ostin MacBook Airin, joka on palvellut erittäin hyvin. Ja, vaikka hinta ostohetkellä kirpaisikin on tämä ollut niin elämää helpottava sijoitus, että en kadu yhtään.
Jokainen tietenkin punnitsee mihin haluaa satsata ja mikä tuntuu hyvältä. Ei kalliimpi tietokone numeroita tuo, vaan itse opiskelu. Omaa elämääni kuitenkin helpottaa suuresti kevyt läppäri ja Power Bank.

Palkitse itsesi!

Tee itsellesi tavoitteita. ”Jos hoidan viikon läksyt samana päivänä voin ostaa haluamani paidan.” Hyvistä arvosanoista anna itsellesi vapaus ostaa jotain, mitä olet himoinnut jo pitkän aikaa.
Eikä palkinnon tarvitse tosiaankaan olla materiaa. Palkitse itsesi kahvihetkellä kivassa kahvilassa kaverin kanssa. Tai extra lepopäivänä treeneistä!
Itselle mieluisia palkintoja ovat, leffahetkin kaverin kanssa, Subin tai muun herkun osto tai jokin uusi asuste tai vaate. Keksi itsellesi hyvät tavoitteet ja palkinnot. Kirjoita ne ylös kalenteriin ja seuraa omaa edistymistäsi.

Uni

Mun unimäärät on kasvanut niin paljon, vaikka koulua on ollut vasta muutama viikko. Mä olin vielä vuos sitten tosi paha yökukkuja. En ikinä mennyt ennen puolta yötä nukkumaan ja heräsin kuudelta tai viimeistään seitsemältä joka aamu. Silloin, kun olin lukiossa oli unimäärät tuota 6h tuntia per yö. Unimäärät ovat yksilöllisiä ja jokainen tarvitsee eri määrän unta. Omalla kohdallani on vain todettava, että en pärjää kuuden tunnin yöunilla. Opiskelu kuormittaa ihan eri tavalla minua, kuin työ. Mikä on hassua, koska luulisi, että kahdeksan tunnin työpäivästä plus melkein kahden tunnin työmatkoista olisi väsyneempi kuin viiden tunnin koulupäivästä.
Uni myöskin tukee omaa hyvinvointia muutenkin olit sitten koulussa tai työelämässä.

Siisti ja puhdas koti

Pidä kotisi tai huoneesi siistinä. Mikään ei ole houkuttelevampaa, kuin alkaa siivota, silloin kun pitäisi lukea kokeisiin. Itse aina keksin mitä ihmeellisimpiä projekteja, kun pitäisi lukea kokeisiin. Kuulostaako vaatekaapin siivoaminen värijärjestykseen koeviikolla tutulta puuhalta?
Lisäksi opiskelu siistissä ympäristössä on paljon mukavempaa, kuin kaaoksen keskellä. Läksyjen teko tai kokeeseen luku sotkun keskellä tekisi siitä, vain entistä kurjempaa.

Mitä opiskeluvinkkejä sinä tiedät? 
Monella on varmasti vielä se unelmien koulupaikka vielä hakuvaiheessa. 
Kiinnostaisiko teitä lukea omia pääsykoevinkkejäni? 🙂

4 kommenttia artikkeliin “OPISKELUVINKKEJÄ

  1. Kivoja vinkkejä ja joo tee pääsykoevinkit myös. Mulla on haku keväällä AMK :n! 🙂

  2. Todella hyviä vinkkejä! 🙂 Mullakin oli aina koulussa joku eväspatukka mukana sekä vesipullo, ei ilman niitä pärjää 😀 Haluaisin myös jonkun ihanan kalenterin, tällä hetkellä sille ei ole tarvetta, mutta sitten jos pääsisin opiskelemaan olisi se kyllä ihan pakollinen juttu:)

  3. Kiva, että tykkäsit. En pärjää mäkään, varsinkaan jos ei oo sitä vesipulloa! Mä oon aina käyttänyt kalenteria, muuten kaikki mun menot menee sekaisin. Välillä käytän kännykän kalenteria, mutta tykkään enemmän old school kalenterista. 🙂

Vastaa

Siirry sivun alkuun