MADEIRAN MERIVESIALTAAT

 
 
Ottakaa kiinni tuolistanne, sillä aikakone lähti nyt käyntiin ja palaa takaisin kesään ja Madeiran matkaamme. Madeira eroaa perinteisistä rantalomakohteistaan aika merkittävällä tavalla sillä, että hiekkarantojen perässä ei sinne kannata lähteä. Madeiralla on hiekkarantoja jossain päin saarta, mutta nekin ovat oikeastaan laavakivirantoja, jossa hiekka on pientä laavakivi mursketta. Madeirasta löytääkin paljon merivesialtaita, joissa niin paikalliset, kuin turistitkin voivat viettää päivää. En ollut aikasemmin kokenut tälläistä merivesiallas konseptia, mutta minusta merivesialtaat olivat ihania. Ja halusinkin tehdä niistä postauksen. Huomaa edellisen lauseen mennyt muoto, sillä tämäkin postaus on majailut luonnoksissani jo aika pitkän aikaa…
 
No en ala soimaamaan itseäni saamattomuudesta, vaan asiaan! Nämä kuvat ovat kunnalliselta merivesialtaalta. Sinne pääsi siis kuka vain 7 euron pääsymaksua vastaa. Tuolla 7 eurolla sai löhöillä, vaikka koko päivän ja nauttia altaista. Merivesialtailla on siis mahdollista pulahtaa suoraan meren tyrskyihin tai mennä uimaan uima altaisiin, jotka ovat täytetty merivedellä.

Ensimmäisessä kuvassa on kuva Madeiran laavakivirannalta. Tästä lähikuvasta näkee kuinka suuria rannan kivet olivat. Oikeasti paksupohjaisilla Niken Air Max :lla oli välillä todella vaikea kävellä näiden kivien päällä. Kävelinkin rannalla vain sen verran, että sain napsittua nämä kuvat.

 
Minusta merivesi altailla oli ihanaa ensin nauttia auringon paahteesta ja sitten käydä pulahtamassa viileään mereen. Merivesiallas alue oli suuri ja itse pystyi valitsemaan halusiko rantatuolille keskellä kaikkea aurinkoisimpaan kohtaan vai hieman syrjempään viettämään päivää. Tottakai parhaat paikat vietiin jo aamupäivästä ja merivesialtailla kävikin melkoinen kuhina koko päivän. Tunnelma oli ihan samanlainen, kuin olisi ollut rannalla. Kauvemmas merelle oli laitettu ponttooneja joihin oli kiva uida ja siellä paistatella päivää hetken ennen kuin ui takaisin rantatuolille rentoutumaan. 
 
Merivesialtailla oli erikseen lapsille tarkoitettuja matalempia altaita liukumäkineen ja lapset oli  minusta huomioitu tosi hyvin. Joka puolella oli paljon uimavalvojia, jotka tosiaankin seurasivat katsellaan jokaista tilannetta. Mikä oli hyvä, sillä merenkäynti oli välillä yllättävän kovaa. Itse olen kokenut uimari, mutta oikeasti välillä aallot olivat suuria ja voimakkaita. Aaltojen kovasta voimasta kertoi myös se, että merivesialtaiden kivisille portaille löi aaltoja niin kovaa, ettei kukaan käyttänyt niitä ja ihmiset menivät mieluummin mereen tikkaita pitkin.
Ylemmässä kuvassa oli alue, joka oli kokonaan otettu pois käytöstä liian voimakkaiden aaltojen takia.   Alue oli aidattu suurin rautaisin ketjuin ja varoitus kyltein. Tämä kuvan alue näytti siltä, että se olisi ollut poissa käytöstä jo jonkin aikaa. 
 
Mikä minulle jäi eniten merivesialtaista mieleen oli ehkä se niiden eksottisuus. En ollut aikaisemmin törmännyt niihin ja ne olivat mukava tapa viettää päivää. Merivesi allas alue muistutti kuin tavallista uima stadioinia. Oli pukuhuoneita, kaappeja, suihkuja, vessoja, kahviloita ja baareja. Kaikki tulivatkin sinne iästä tai sukupuolesta riippumatta viettämään päivää. Oli niin lapsiperheitä, nuoria, kuin vanhuksiakin. Otimme aina mukaan vesipulloja, hedelmiä, musiikkia ja lukemista ja niin se päivä vain hujahti nopeasti ohi. 
Näihin maisemiin on vielä ehdottomasti palattava uudelleen 🙂

4 kommenttia artikkeliin “MADEIRAN MERIVESIALTAAT

  1. Oih merivesialtaat ♥ Mä olen kerran käynyt Kanarialla merivesialtailla, se oli joskus ihan pienenä:D Pitäis joskus päästä jossain käymään uudelleen nyt kun on vanhempi 8)

  2. Ihanan näköistä! 🙂 Ehdottomasti jos Madeiralle joskus menen niin on käytävä noissa merivesialtaissa 🙂 Lämpimissä maissa ja kaupungeissa on ihana päästä uimaan!

Vastaa

Siirry sivun alkuun