TÄYDELLINEN KOTI

 
 
Kuinka montaa kertaa oon blogissani maininnut, että oma koti on mulle tärkeä asia. Varmaan  joka kymmenennessä postauksessa. Koti saa elämässäni paljon paino arvoa. Olen rakentanut sen itse, minun on mukava olla siellä, se on minulle mieleinen ja koen oloni siellä turvalliseksi. Minusta on aina ihana mennä kotiin. Palasin sitten kotiin tyylikkäästä hotellihuoneesta tai oikeastaan ihan mistä vain. Koti on minulle koti. Kotia ei voita mikään. Minun kotini on täydellinen koti juuri minulle.
 
Kun elämä potkii päähän, töissä väsyttää, ihmissuhteissa kuohuu on koti minulle se yksi tukipilari, josta saan voimaa uuteen päivään. Koti on minulle turvapaikka. Mikä siteen tekee kodista täydellisen? Jokaisella on siihen varmasti omia mielipiteitä, mutta minulle oikeasti tärkein asia on siisteys ja tunnelma. Minulle eivät arvokkaat tavarat tee kotia. Tavaroiden täytyy olla minun näköisiäni. Tärkeintä minulle on kuitenkin siisteys. Sotkuiseen kotiin on inhottava palata oli päivä sitten mennyt miten tahansa. 
 
Postauksen kuvakin on aika paljas, moni voi mieltää sen turhan paljaaksi, mutta kotona hengailen usein vähissä vaatteissa. Tämän kuvan vain nappasin yksi päivä, kun fiilistelin uusia farkkujani ja juuri siivottua kotia. Lisäksi ei olisi uusi näky bongata minua kotoa farkuissa ja rintsikoissa. Ei mikään tarkoin harkittu koti asu tai mukavinkaan sellainen, vaan yleensä vaan unohdun järjestelmään ja tekemään pikasiivousta, kun aikeissa oli juuri vaihtaa ne kotivaatteet päälle. Eikä tämä kuva nyt kauheasti bikinikuvista eroa paljastavuudellaan, mikäli tämä kuva jotain järkyttää.

 

Mutta, jottei postaus lipsuisi ihan sillisalaatiksi halusin tulla jakamaan oman oivallukseni omasta elämästä. Kotiin on aina hyvä panostaa oli se sitten kirjaimellisesti oma koti tai vuokrattu koti. Itse myöskin päätät mihin haluat kodissasi panostaa ja mikä tekee siitä sinulle kotoisan. Toiselle täydellinen koti voi tarkoittaa harmonista oman näköistä sisustusta ja toiselle, vaikkapa täyttä jääkaappia. Koti voi olla ihan järjettömän suuri voimavara ja hyvä koti voi antaa niin paljon takaisin. Minulla on ollut elämässäni hetkiä milloin olen kokenut olevani eksyksissä ja varmasti niitä hetkiä voi tulla tulevaisuudessakin. Koti ja ihana sellainen on hyvä paikka kasata niitä omia ajatuksia, kun elämä tuntuu hankalalta. Kodista voi yrittää tehdä täydellisen kodin, josta voi ammentaa itse voimaa vaikeina hetkinä
 
Omaa kotia ei myöskään saisi verrata muiden koteihin. Omasta kodista voi olla ylpeä, sen ei tarvitse olla se kadun suurin lukaali ollaakseen hyvä koti, korjaan ollakseen täydellinen koti. Minusta on enemmän kuin totta, että koti kertoo  sen asukkaasta hyvin paljon. Minun kotini on suhteellisen pieni, vaalea, siisti ja järjestelmällinen, mutta kuitenkin osa tavaroista laittoman sekaisin (vaatekaappi.) 
Kotini ei ole täydellinen, mutta se tuntuu siltä. Kotini tuntuu kodilta, minun kodilta.

 

Eikä kotonani ole aina siistiä, joskus tiskipino on niin suuri, että haluan vain sulkea keittiön oven, vaatteita on joka puolella ja tavarat muutenkin hujan hajan. Minäkään en ole täydellinen, ulkoisesti yritän näyttää hyvältä ja sisältä saatan välillä olla sekaisin. Silloin, kun sisällä kuohuu voin kuitenkin aina turvautua kotiini. Pieneen minulle täydelliseen kotiini.

6 kommenttia artikkeliin “TÄYDELLINEN KOTI

  1. Mun mielestä toi on tosi kaunis kuva. Kuvasta välittyy intiimi tunnelma 🙂

  2. Yhdyn ensimmäiseen kommentoijaan: kaunis kuva! Ja, vaikka tässä on paljasta pintaa niin kauniilla tavalla ja ei ylitä mauttomuuden rajoja

  3. Mulle koti on maailman paras paikka <3 Ja mä/me oon/ollaan ainakin tehnyt meidän uudesta kodista juuri sellainen, että täällä viihtyy ja on mukava olla. Ennen en oikein ymmärtänyt enkä välittänyt niin sisustamisesta, nykyään se on mun uusin intohimo. Ja haluan panostaa kotiin niin paljon kuin mahdollista. Pitää vaan koittaa olla kärsivällinen ettei kaikkea saa heti 😀 Hyvä postaus! 🙂

  4. Niin mullekin <3 Kuullostaa ihanalta. Mulla on sama ongelma on kärsivällisyyden kanssa. Kaikki kivat kodin jutut olis aina ihana saada just heti … 😀

Vastaa

Siirry sivun alkuun