TERVEELLINEN OMENAPIIRAKKA

Kenelle syksy tarkoittaa lisääntyneitä omenapiirakkahimoja, mutta samalla olisi kiva keventää ulkomuotoa kesän herkkujen jäljiltä? Jos vastasit edes molempiin kohtiin kyllä tai olet muuten vain omenapiirakan ystävä niin tässä tulisi terveellisen omenapiirakan resepti! Lupaan, että et tunne oloasi huijatuksi, kun maistat tätä herkku omenapiirakkaa.

 

Piirakkaan tarvitset:
 
2 scooppia (60g) vaniljan makuista heraproteiinia
2,5 dl kaurahiutaleita
1 reilu teelusikka kanelia
1 tl leivinjauhetta
1tl kanelia
1/4 tl suolaa
 
4 kananmunan valkuaista
2 kpl banaania
1/2 dl vettä
1/2 dl maitorahkaa
 
ja päälle 3-4 omenaa omenien koosta riippuen
 
Laita uuni päälle 175 asteeseen. Muussaa banaanit ja sekoita siihen sekoitetut märät aineet keskeään. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään ja lisää märkien aineiden kansssa ja sekoita kaikki keskenään. Paista lohkottuja omena paljona tilkassa öljyä pannulla niin, että ne saavat vähän väriä pintaa. Kaada taikinaseos vadille ja asettele paloitellut omenat päälle.  Paista piirakkaa puolisen tuntia uunissa. Ripottele valmiin piirakan päälle kanelia ja halutessasi sokeria.
 
Yhdessä 1/10 piirakan palassa on noin 95 kaloria, joten tätä piirakkaa voi hyvällä omalla tunnolla syödä useamman palan tai lorauttaa päälle vaniljakastiketta!
 
 
Omena piirakan kuva on ensimmäisestä versiostani tätä piirakkaa joskus pari vuotta sitten. Ohjeen olen saanut joskus hyvältä ystävältäni. Tein omenapiirakkaa pari päivää sitten, mutta unohdin paistaa omenat pannulla. Ohje onnistuu niinkin, mutta piirakka on paljon mehevämpi ja kauniimpi, kun omenat käyttää pannulla. Lopputulos ei ole niin kuivan näköinen, vaikka maistui piirakka taivaalliselta silti. Nopeaan makean himoon voi kyllä omena lohkohkojen paisto vaiheen ohittaa…

4 kommenttia artikkeliin “TERVEELLINEN OMENAPIIRAKKA

  1. Hhaa justtoissa päivänä ajattelin että tekisinkö omppupiirakan!:D Tosin ihan normaalin enkä mitään terveysjuttua:D Varmaan pitää pyöräyttää tuo syksyn herkku itsekin 8)

  2. Herkullisen näköinen piirakka! 🙂 Näin syksyisin tulee aina tehtyä omenapiirakkaa, tälläistä terveellisempääkin olisi joskus kiva kokeilla!

  3. Nyt on omppupiirakan aika! 😀 mut täytyy kyllä tunnustaa ettei omenapiirakka oo mitään ilman vaniljakastiketta. ; D

  4. Kannattaa kokeilla tätä. Ensimmäisen kerran maistoin tätä piirakkaa ystäväni tekemänä ja suhtauduin siihen hyvin skeptisesti, mutta tämä maistuu ihan tavalliselta omenapiirakalta! 🙂

Vastaa

Siirry sivun alkuun