ESPOOLAINEN KERMAPERSE

Vuosien varrella oon tutustunut moniin ihmisiin. Tiedätte varmasti, kun tapaatte ihmisen ensimmäistä kertaa niin  saatte heti tuosta ihmisestä ensivaikutelman. Myöhemmin saatatte ajatella, et ”Ei hitto kuinka olinkaan väärässä!”. En tiedä, mistä sain päähäni, mutta minusta oli hauska listata teille näitä eri kommentteja, mitä sitten myöhemmin olen saanut kuulla. Niitähän löytyy muuten laidasta laitaan ja suhtautukaa näihin nyt sitten huumorilla! 😀

Espoolainen kermaperse
Tinder match vol.9999 kertoi myöhemmin tapailumme edetessä, että luuli minun ensin olevan se ”stereotyyppinen Espoolainen” eli Espoolainen kermaperse tietysti. Säästin omaan asuntoon, kun tapailimme ja mainitsin oman asunnon hankkimisen yhtenä omana unelmana, kun hän niitä minulta kysyi.  Hän tietenkin otti puheeni tyylillä ”säästää asuntoon eli Pappa betalar”. En tiedä tuliko hänelle karvas pettymys, kun perheelläni ei ollutkaan uima allasta pihalla vai miksi juttumme lopahti. Haahaa! 😀

Hiljainen ja ujo
Tämä oli itseasiassa Mr. Bearin ensivaikutelma minusta. Sain kuulla tästä mielipiteestä aika pian ja naurettiin tälle yhdessä. Minut kuka tahansa tavannut tietää, että olen kaikkea muuta kuin ujo. Mr. Bear nauroikin, että totuus selvisi hänelle kyllä hyvin nopeasti, että en ole yhtään hiljainen tai ujo.

Pelottava ja koulukiusaaja
Olin ylä-asteella se kova ääninen ja luokan pelle, joka tunsi kaikki. Ihminen, joka näin ajatteli (nykyinen sydän ystäväni) tuli eri paikkakunnalta kouluumme ja hän ei tiennyt, että koko luokkamme tunsi toisensa jo ekalta luokalta tai ala-asteelta. Minä olin aina sanavalmis ja tulin hyvin luokan poikienkin kanssa toimeen niin hän ajatteli minun olevan jonkin sortin kovis. Muistan aina, kun kysyin ystävääni ensimmäisen kerran hengailemaan koulun jälkeen. Hänen ilmeensä oli hyvin hämmentynyt ja hän kertoi myöhemmin, että hän luuli, etten pitänyt hänestä. Meistä tuli heti tuon ensi kahden keskisen ajan jälkeen erottamaton parivaljakko! Nykyään ystävyytemme on nähnyt niin teini ajan jaetut sydänsurut, kuin aikuisten kiperät ongelmat ja aina ollaan tuettu toisiamme.

Mega outo
Tapasin heidät rippikoulussa ja rehellisesti sanottuna he pitivät minua outona ja minä pidin heitä varmaan vieläkin oudompana. 😀 Ystävyytemme ei syttynyt rippikoulussa (emme puhuneet siellä varmaan kertaakaan…), vaan se sai alkunsa lukiosta. Lukio oli koulu, jossa en ekaa kertaa tuntenut kuin muutaman ihmisen etukäteen. Lukiosta se sitten lähti! Molemmat ovat vieläkin ystäviäni, vaikka porukkamme (kolmen kopla) onkin lähtenyt erilleen.

AD/HD
Eräässä vanhan vanhassa työssäni työpaikallani oli maine olla töykeitä vartijoille tai heitä ei oikeastaan hirveästi noteerattu. Minusta oli (on yhäkin) mukava jutella uusien ihmisten kanssa ja aina esittäydyin kädestä pitäen ja puhua papatin oli kyseessä kuka tahansa. Eräs vartija myöhemmin paljasti, kun meistä tuli ystäviä, että luuli aluksi minulla olevan AD/HD. En ikinä istunut töissä kun (muut kollegat aina istuivat) ja aina juttelin iloisena uusienkin naamojen kanssa menemään. Hän oli hämmästynyt, kun tunsin kaikki talon putkimiehestä ovimattojen vaihtajaan. Hän ei käsittänyt miksi olin niin rohkea ja sosiaalinen, vaikka olinkin tuolloin vasta 19-vuotias. Hän oli ihan varma, että minulla oli AD/HD, koska kontrasti paljon vanhempiin työntekijöihin, jotka olivat no… tympeitä oli niin suuri.

Ihan hirveä
Yksi vanhimmista ystävistäni inhosi minua (olimme ekalla luokalla :D) ja hänen äitinsä pakotti hänet kutsumaan myös minut hänen syntymäpäivilleen vieraaksi. Aloitin myöhemmin kuvataidekoulun, jota ystävänikin kävi ja siitä meidän yhteinen taival alkoikin. Ystävä, jota nykyään näen liian harvoin (ikävä sua muruli, valmistu nopeasti ja tuu takas Suomeen<3).  Nykyään hän on ystävä, jonka takia piti pari kyyneltäkin vuodattaa, kun lähti toiseen maahan opiskelemaan.

Onnenonkija
Hyvä uudempi ystäväni piti minua uhkana ja jotenkin ylimielisenä ennenkuin tutustuimme. Hän oli luullut, että olen joku tyhjäpää blondi, joka vie kaikkien miehet. Hän sanoi, että kuuli myöhemmin yhteiseltä ystävältämme, että seurustelen ja sai siitä rohkeutta tulla minulle baarissa juttelemaan. Siitä ystävyytemme tavallaan alkoi ja vieläkin hän jaksaa päivitellä omia ennakkoluulojaan minua kohtaan.

4 kommenttia artikkeliin “ESPOOLAINEN KERMAPERSE

  1. Hhaha huippu postaus! Mäkin oon kuullut ihmeellisiä ja ehken hieman samantyyppisiäkin juttuja itsesäni 😀 Yksi melko uusi tuttavuus jonka kanssa nykyään ollaan tosi hyväkin kavereita luuli mua just ylimieliseksi ja sellaiseksi snobiksi:D Yksi taas luuli että saan kaiken mitä haluan, niin siis vanhemmiltani. Joo onhan näitä kuultu..:D Tosiaan on hauska kuulla mitä ennakkoluuloja on muilla ollut kun on minuun törmännyt.:') Todella todella hauska postausidea Siiri!

  2. HAHHAHH itse "entisenä" Espoolaisena voin hyvinkin samaistua tohon! Hyvä postaus, nauroin ääneen metrossa :DD

  3. Hauskoja juttuja ihmiset on susta luulleet! 😀 Muakin luulla monesti hiljaiseksi ja ujoksi.. Voisin myöntää joskus olevani sellainen, mutta mielestäni oon tuttujen kanssa suht puhelias 🙂 Tykkään kuitenkin enemmän kuunnella kuin olla se joka on kokoajan äänessä. Ihana kun monista keillä on ollut noita ennakkoluuloja on kuitenkin tullut sun ystäviä 🙂

  4. Tosi hauska postaus. Itse muodostan helposti ennakkoluuloja toisista, mutta niin varmasti aika moni muukin. 😀

Vastaa

Siirry sivun alkuun