PAREMPI BLOGI

Moni ehkä huomasikin pieniä muutoksia blogissani. Nyt teillä olisi hieman parempi blogi luettavana. Nämä muutokset olisi pitänyt tehdä jo aikoja sitten, kun uudistin blogini ulkoasun. Ovathan nämä pikku muutokset osa tuota uudistusta ja parantavat lukemis kokemusta. Mutta, koska minulle ajatusteni purkaminen ja kirjoittaminen tyhjälle tekstipohjalle on paljon mielekkäämpää, kuin blogipohjan koodailu niin siihen se sitten jäi. Olen viimeisten viikkojen aikona elänyt yhtä varmaan elämäni tähän asti kiireisintä aikaa aivoilleni.   Viimeiset kolme viikkoa on ollut ihan täydellistä pyöritystä niin vanhan työn, uuden työn ja koulun kannalta. Tiedättekö niin paljon sisäistettävää ja kaikkea uutta.

Joten onkin täysin loogista, että toissa yönä siinä puolen yön jälkeen aloin korjailemaan näitä  blogini pikku virheitä ja tekemään niille muutoksia. Valvoin lopuksi kahteen, mutta on ylpeä ja samaan aikaan häpeissäni, kun tässä on kestänyt näin kauan. Itseäni on kuitenkin ärsyttänyt ja ahdistanut  jo pidemmän aikaa keskeneräiseltä vaikuttavat blogisivuni. Tällä blogin ulkoasuun pureutumisella oli kyllä yllättäviäkin positiivisia vaikutuksia, vaikka varsin yllättäviä sellaisia. Muutakin kuin parempi blogi.

Seuraavana aamuna (noin neljän tunnin yöunien jälkeen) ennen kouluun lähtöä kertasin vähän matikkaa ja vaikealta tuntuneet matikan tehtävät alkoivat sujua. Siis todella eriskummallista, että ylipäänsä neljän tunnin yöunilla mikään sujuu. Ehkä pääni oli tarvinnut totaalista keskittymistä johonkin muuhun, että se sai prosessoida matikan yhtälöitä ja diskonttaamisia. Matikan maailmasta kuitenkin takaisin blogin muutoksiin.

 
 

Suurin muutos blogissani on, että nyt ylhäältä valikosta löytyvät tutut home, about me, follow, contact, categories ja uutena join reader, mistä voit klikkailla itsesi lukijaksi. Jos muuten, jollain on jotain fiksumpaa tapaa ilmaista tuo ”liity lukijaksi” englanniksi. Kertokaa. Minusta se on vähän tönkkö ja en suoraan sanottuna tiedä, voinko noin edes sitä kieliopin mukaan ilmaista? 😀
Vähensin ja siistin blogin sivupalkkia kaikesta turhasta ja nyt se on minusta paljon selkeämpi. Mitään suuria muutoksia ei siis tapahtunut, vain hienosäätöä. Tosin nyt, kun vie hiiren categoriaan sieltä aukeaa useampi eri osio, kuin ennen sieltä tuli vain muutama. Sieltä voit helposti selata kaikki tietyn aihepiirin postaukset. Myöskin vasemmassa laidassa on vanha ”haku” kohta, jossa wish sanan tilalle voit kirjoittaa hakusanan ja etsiä suoraan blogista mieleistäsi luettavaa.

Minusta ulkoasua on nyt helpompi käyttää ja kaikki oleellinen on helposti saatavilla. Vielä minulta puuttuu muutama asia, mutta blogini ei varmasti tule koskaan hipomaan täydellisyyttä (niinkuin en minäkään.)

Se missä haluaisin panostaa, vaikka heti olisi kuvan laatu. Heti, kun minulta löytyy ylimääräistä aikaa tutustua järjestelmäkameroihin niin sen teen. Olen silti pohtinut, olisko minun ensin panostettava hyvään puhelimeen, jossa olisi parempi kamera (nykyinen puhelimen on halkeamassa kahtia) vai kunnon kameran ostoon? Kerralla en tule noita investointeja tekemään, koska en ajatellut laittaa opintolainaani haisemaan. Eikä minun muutenkaan kannata suin päin kamera tai puhelin kaupoille rynnätä, koska tarvitsen vielä paljon selvitystä ja vertailua tuotteiden välillä. Hyviä vinkkejä puhelin mallista, jossa olisi killeri kamera tai hyvästä järjestelmä kamerasta otetaan vastaan, koska molemmat hankinnat ovat edessä! Haluaisin panostaa enemmän asukuviin, koska nautin pukeutumisesta ja minusta on ihanaa jos joku kuvaa minua.

Nyt olen päivitellyt blogia ahkerammin ja se on minusta oikeastaan suurin syy, miksi koen, että blogini on nyt parempi blogi. Minusta ei ole vielä tullut hakukone optimoinnin jumalaa tai koodaaja mestaria. Intohimoisempi ja ahkerampi kirjoittaja kylläkin. Kirjoituksessa yritän panostaa oikein kirjoitukseen. Lukihäiriöin takia se tulee varmasti aina olemaan yksi suuri haasteeni Enkä ole tarttunut jokaiseen kaupalliseen yhteistyöpostaukseen, mitä on minulle tarjottu.

Välillä jopa vähän ahdistaa kaikki blogien kaupallisuus. Tai ei siinä kaupallisuudessa ole mitään vikaa, mutta minusta lukijoille tulisi olla rehellinen. En minä ala mainostamaan mitään tuotetta, jota en itse ostaisi tai olisi tyytyväinen kokeiluun. Viime aikoina blogeissa on ollut paljon puhetta blogien kaupallisuudesta ja jotkut bloggaajat ovat sanoneet inspiroituvansa eniten kaupallisista postauksista. En ihmettele tätä komenttia yhtään, jos testattu tuote tai asia on ollut oikeasti hyvä. Mikä sen parempaa, kun voi kirjoitella kivasta tuotteesta, joka on ehkä jopa helpottanut elämää. Mutta valitettavan monesta blogista paistaa kaupallisuus läpi ja moniin tarjouksiin on suostuttu pelkän rahan takia.

Hyvä esimerkki, että bloggaaja mainostaa uutta meikkivoidetta, jota kehuu luottomeikkivoiteekseen. No pari postausta myöhemmin kuitenkin saattaa, vaikka listauksessa ”10 x luottotuotetta” olla joku ihan muu meikkivoide listoilla. Ja tottakai jokaisella on oikeus vaihtaa mielipidettä. On vain minusta vähän hassua, kun ensiksi kehutaan jotain tuotetta vuolaasti maasta taivaisiin ja nopeasti koko tuote unohtuu. Minulle lukijana tulisi hyvin petetty olo. Miksi monelle tuntuu olevan niin vaikeaa pitää  kiinni siitä omasta äänestään ja kirjoittaa, rehellinen mielipide meikkivoiteesta. Sen sijaan, että räikeästi hehkutetaan jotain tuotetta, kuinka paras ikinä tuote on ja sitten tuotteesta ei ikinä enää kuulla.

Jokainen bloggaaja tekee omat valintansa. Minulle parempi blogi tarkoittaa selkeää ja tyylikästä ulkoasua, kivoja kuvia ja mielenkiintoista luettavaa. Nämä kaikki mainitsemani kohdathan ovat makuasioita ja minun mielestäni tyylikäs ja voi olla toisen mielestä aikansa nähnyt. Tai minun mielestä kiinnostava teksti voi olla toisen mielestä aivan tylsä. Onneksi blogeja on joka lähtöön ja varmasti jokaiselle maulle. Ja jos ei omalle maulle löydy blogia niin ainahan sellaisen itse voi pistää alulle. Minulla on blogin pidosta vielä paljon opeteltavaa, mutta se tästä harrastuksesta onkin tehnyt varsin koukuttavan, että tässä kehittyy nopeasti.  Minusta blogini on huomattavasti parempi blogi, kuin esimerkiksi puoli vuotta sitten.

Piti tulla vain infoamaan blogin muutoksista, mutta taas jäin pohtimaan syvällisemmin asiaa… Nyt laitan koneen kiinni ja alan harjoittelemaan excel tenttiin. Ja hei matikan koe meni läpi!!! 😀

Uimapuku – River Island shortsit – Cubus aurinkolasit – Gina tricot sandaalit – Halonen

12 kommenttia artikkeliin “PAREMPI BLOGI

 1. Olen lukenut sun blogia viime keväästä asti ja blogi on vain parantunut! 🙂

 2. Pidän postauksistasi, kun niihin on selvästi käytetty aikaa. Kuvanlaatuun voisi panostaa, mutta sen kerroit jo itsekin. 🙂
  -Henna

 3. Kyllä se vaan on kiva huomata oma kehitys bloggaamisessa! Sinäkin oot kehittynyt valtavasti, mitä kirjoitukseen tulee niin itselläkin on siinä hirveesti vielä kehitettävää, mutta huomaan että oon kehittynyt tosi paljon 4 blogivuoden aikana sen suhteen kuten säkin kehityt siinä koko ajan.:)

  Itse tykkään enempi lukea niitä ei-yhteistyöpostauksia, vaikka välillä on kiva tehdä yhteistöitä niin en kaikkiin tartu just sen takia ettei blogi täyty niistä. Yhdessä vaiheessa meinasi täyttyä liikaa ja ahdistuin. Itse pidän enempi asupostauksista ja bloggaajan omista kuulumisista + tietysti pohdinnoista!

  Kameraksi suosittelen olympusta:) Mutta kyllä puhelimenkuvillakin pärjää vaikka harvoja blogeja luen joissa phonen kuvia on. Sulla on ihan huippuja ajatuksia, tykkään sun asuistasi ja kirjoitustyylistäsi! Pohdintapostaukset, ne on ihan huippuja sulla! Jatka samaan malliin, blogisi näyttää hyvälle ja sisältö on mielenkiintoista.:)

 4. Minusta tämä ulkoasu on tosi hieno 🙂
  Ja kyllä uskoisin että puhelinkuvillakin pärjää, mun mielestä sisäkltö on enemmän mikä ratkaisee- Mutta hyvä laatuiset kuvat ovat aina plussaa 🙂

 5. Oon samaa mieltä, että joistakin blogeista yhteispostauksien tuotteiden yli hehkutus paistaa läpi. Mietityttää välillä ovatko lukijat sokeita mainoksille ja ostavatko sitten niitä mainostettuja tuotteita. Itse oon nykyään tosi nirso blogien lukija ton kaupallisuuden takia. Sulle iso plussa siitä, että kaupallisia postauksia ei juuri näy.

 6. Kiitos Henna, kun kommentoit. 🙂 Pitää alkaa oikeasti pureutumaan tuohon asiaan kunnolla. Ainakin aluksi uuden kännykän ostamisella ja joulu lahjaksi voisi joulupukki tuoda kameran… 😀

 7. Nii on! Oi vitsi sä oot ehtinyt bloggailla jo kauan! 🙂 Kirjoittamisessa kehityksen huomaan ehkä helpoiten. Minulla ei ole ollut ikinä ongelmaa keksiä mistä kirjoitan, koska tuntuu, että päässäni pyörii koko ajan jotain syvällistä mietittävää. Tekstin muoto sen sijaan on kokenut muutoksen ja olen löytänyt oman tavan kirjoittaa.

  Mäkin tykkään lukea. Mielenkiintoisimpia postauksia ovat minusta jotkut asupostaukset, missä näkee bloggaajan omaa tyyliä, kuulumispostaukset ja ne syvälliset pohdinnat. Välillä on kiva lukea vaikeistakin aiheista.

  Olympuksen kameroita olenkin käynyt hipelöimässä ja tuo Pen koukuttaisi paljon. Minä haluaisin alkaa kuvata oikealla kameralla ja se onkin minun seuraava "To do" blogi juttu. Pitäisi vaan löytää aikaa ja mennä rauhassa katsomaan niitä ja selvittää lisää käyttökokemuksia niistä. Kiitos siis suosituksesta, koska juuri tuosta merkistä olen kiinnostunut! 🙂

 8. Voi kiitos paljon Laura! 🙂
  Kiva kuulla mielipiteitä tuosta kuvanlaatu asiasta. Ainakin aluksi nyt on pärjättävä, koska uusi puhelin on valitettavasti ostettava ennen uutta kameraa. 🙂

 9. Kiitos kommentista. Oon miettinyt oikeastaan ihan samoja juttuja. Tosi kiva, että pidät blogistani. Kiva tietää, että olen tehnyt oikeita ratkaisuja varsinkin kaupallisten postauksien karsimisessa! 🙂

 10. Sulla on mielestäni todella aito blogi! <3 Sulla on hyviä mielipiteitä ja sun kaikki pohdinta postaukset on mun lemppareita 🙂 Ulkoasu näyttää myös hyvältä! Ja tässäkin postauksessa kauniit kuvat <3

  Kännykällä on mun mielestä ihan kiva ottaa kuvia, mutta suosittelen kuitenkin järkkäriä. Huomaat sitten sen miten upeita kuvia sillä saa verrattuna puhelimeen. Mulla itselläni on ollut Canon ja nyt jo vuosia Olympus. Olympus on kyllä ihan paras, suosittelen 🙂

 11. Kiitos ihana niin paljon!<3

  Ehdottomasti haluan sen oman järkkärin. Jee sultakin pisteet Olympukselle, niitä nimittäin olen jo katsonutkin. Vielä pitäisi selvittää tarkasti millaisen ja millaisia objektiiveja haluaisin ensiksi ostaa. Pen houkuttelee.. 😀

Vastaa

Siirry sivun alkuun