VINKKEJÄ HUONON PÄIVÄN PELASTUKSEEN

When life gives you lemons make a Margarita vai miten se nyt menikään? Huhheli hei tänään oikeasti koko syksynä ensimmäistä kertaa tuntui, että nyt ei vaan jaksa nousta sängystä. Koulusta pukkaa deadlinea joka suuntaan, töitäkin olisi enemmän, kuin jaksan tehdä, parisuhteessa on kuohunut ja yksi tärkeä ihminen on hyvästelty. Kyyneleitä on vuodatettu ja varmaan muutama hiuskin on harmaantunut. Välillä tuntuu, että kaikki on huonosti. Varmasti jokainen tietää sen tuntee, kun tuntuu, että kaikki menee pieleen. Olo tuntuu olevan eksynyt ja kaikki edessä oleva tuntuu   vain paksulta sumulta. Ei tiedä mitä mitäisi tehdä ja minne kääntyä. 
 
Välillä tekee oikeasti hyvää itkeä oikein kunnolla ja romahtaa. Tai ainakin mulla teki. Monesti sanotaan, että elämässä ei ”ei itku auta”. Ei autakaan ja ei se muuta todellisuutta, mutta itselle teki hyvää päästää tuo itku ulos. Päästää ne tunteet ulos. Itse aina kriisin iskiessä tunnen olevani voimaton ja hetkellisesti täysin kykenemätön pääsemään pois tuosta tunnetilasta. Aina siitä kuitenkin pääsen pois ja yleensä aika nopeastikin. En ole tottunut rypemään surussa. Mieluummin keskityn iloisiin asioihin. Kehittelen uusia suunnitelmia ja kuvioita ja en muistele niitä, mitkä menivät piloille. Tänään oli aamulla suoraan sanottuna hirveä päivä. Sen sijaan, että listaisin teille valitukseni niin ajattelin listata teille omat vinkkini, miten kamalasta päivästä voi tehdä paremman!
 
1. Hemmottele itseäsi
Älä ainakaan tee sitä Margaritaa. Alkoholi usein parantaa surullista oloa, mutta osta jotain lempi herkkuasi. Itse ostin tänään Starbucksin vuohenjuusto ciabattaleivän.
2. Anna itsellesi aikaa
Aina ei tarvi jaksaa. Anna itsellesi aikaa päästä vaikeuksien yli. Raivaa omaa aikaa, jolloin voit keskittyä itseesi.
 
3. Nuku hyvin
Liittyy vähän edelliseen kohtaan, mutta oikeasti, jos itse skippaan vielä nukkumisen niin päivät vaikuttavat entistä vaikeammilta. Nuku päiväunet ja nauti kunnon pitkistä yöunista. 
 
4. Älä pakota itseäsi 
Huono päivä, pitäisi mennä salille? Vaikka liikunta usein piristääkin mieltä ei sinne salille tai lenkille ole pakko mennä jos ei ole yhtään fiilistä. Et myöskään kuole, jos siirrät imurointia päivällä tai parilla.
 
5. Älä lyö kaikkea läskiksi
Jos epäonnistut jossain älä lannistu ja lyö kaikkea läskiksi, vaikka mieli olisikin musta. Kasaat itsellesi sillä vain ongelmia. Yritä suoriutua haasteistasi, mutta anna itsellesi vähän armoa. Jokaisesta kokeesta ei ole pakko saada sitä parhainta arvosanaa. Eikä jokaista työ asiaa tarvitse murehtia kotona.
 
6. Palkitse itsesi
Keksi itsellesi porkkana, jonka saat, kun olet suorittanut ei niin mielekkään tehtävän. Se voi olla uudet kengät, naistenlehti tai, vaikka koti spa-hetken pitäminen.
7. Puhu
Vaikeista asioista lähimmälle avautuminen on yleensä auttaa. Jos et halua puhua niin älä puhu, mutta älä ole yksin. Mene näkemään kavereita ja vietä sinulle tärkeiden ihmisten kanssa aikaa.
 
8. Laita asiat tärkeys järjestykseen
Jos ihan oikeasti ahdistaa ja aika on kortilla niin priorisoi mikä on sinulle tärkeintä. Esimerkiksi valitsin tänään aamulla pidemmät unet ja rennomman lookin, kuin hiusten pesun ja ehostautumisen.
 
9. Keskity itseesi
Jos tuntuu, että oma lautanen on täynnä huolia ja murheita niin ole itsekäs ja älä ala huolehtimaan myös muiden murheista. Selvitä ensin oma pääsi ja auta sitten muita. 
 
10. Suunnittele
Minulle tämä on ehkä näistä kohdista tärkeimpiä, jotta saan mieleni pois negatiivisista ajatuksista. Alan suunnitella uusia kivoja juttuja ja tavoitteita. Pakostakin mieli muuttuu paremmaksi, kun keskityt kunnolla haaveilemaan ja miettimään uusia juttuja. Ikävissäkin kokemuksissa on se hyvä puoli, että ne aina avaavat tilaisuuden uusiin mahdollisuuksiin, kokemuksiin tai ihmisten kohtaamiseen.
 
 
 
Onko sulla hyvää vinkkiä huonon päivän pelastamiseen? <3

10 kommenttia artikkeliin “VINKKEJÄ HUONON PÄIVÄN PELASTUKSEEN

 1. Inhottavaa, että sulla on ollut huono päivä/viikko. Oli kuitenkin kiva lukea noita vinkkejä ja ne oli musta hyviä! : )

 2. Ihana postaus vaikka taka alalla olikin negatiivinen asia ! 🙂 Voisitko joskus tehdä video postausta? Rakastan seurailla vlogaajia ja olisi aina kiva nähdä videoita myös bloggaajilta ! 🙂

 3. Välillä nuita huonoja päiviä ja jopa viikkojakin tulee, se on elämää. Hyviä vinkkejä kuitenkin huonon päivän/viikon selättämiseen ja selviämiseen;) Tsemppiä <3

 4. Tässä oli hyviä vinkkejä 🙂 Välillä menee huonommin, niin meillä kaikilla. Mutta onneksi ei kokoajan ja aina voi itseään juuri piristää, nukkua hyvin ja puhua asioista. Tsemppiä! <3

 5. Hei ja kiitos kommentista! Ehdottomasti oon pyöritellyt tota asiaa mielessä. En osaa sanoa vielä milloin, mutta vloggaaminen on ollut kyllä jo haaveena. 🙂 Seurailen itsekin muutamaa vloggaajaa! 🙂 Mutta ihan varmasti teen tulevaisuudessa videoita. Ensin pitäisi päästä kamerakaupoille ja videokamerakin sitten pitäisi hankkia. 🙂

 6. Nimenomaan elämäähän se ja aina niitä huonoja päiviä välillä tulee! 🙂
  Kiitos ja mieli oli jo paljon kirkkaampi, kuin pääsin postauksen loppuun. :)<3

 7. Voi ihana kiitos<3
  Nimenomaan ja välillä tekee hyvää, että on vaikeaa, koska sitten osaa arvostaa arkisia juttuja ja nauttia ihan tavallisista jutuista. 🙂

Vastaa

Siirry sivun alkuun