IHMISET NAUTTII DRAAMASTA JA HUOMIOSTA

 
 
 
Ihmiset tai ainakin suurin osa meistä nauttii draamasta ja huomiosta. Ainakin jollain tasolla. Se on minun mielestä ihan luonnollista, mutta aika monen on vaikea myöntää sitä. Moni tykkää seurata toisten draamoja, vaikka ei niitä itse haluaisikaan luoda. Miksi esimerkiksi Kardashianit sarja on niin suosittu? No draaman takia tietysti. Siinä sarjassa sattuu ja tapahtuu koko ajan. Mielettömän paljon draamaa ja ties mistä aiheesta. Mies haluaa muuttua naiseksi, pettämistä, sekoilua ja kaiken maailman catfighteja koko ajan. Toisena esimerkkinä annan käsikirjoitetut draamasarjat, kuten Kauniit ja rohkeat tai Emmerdale. Ne pyörivät vuosi toisensa perään eikä loppua näy. Niiden katsojien keski ikä on varmasti huomattavasti korkeampi, kuin Kardashianit sarjan seuraajien. Katsokaas draama käy kaupaksi myös vanhemmille sukupolville eikä ole vain nuorempien hupi.
 
Jokaisella on minusta luonnollista haluta saada huomioita. Eri asia sitten millä keinoin sitä huomiota yritetään saavuttaa tai hakea. Toiset nauttivat draamasta myös omassa elämässään. En tiedä tuodaanko sillä jännitystä niihin sohva arki iltoihin vai mitä? Joku laittaa Instagramiin kuvia, toinen haluaa mennä Temptation Islandiin. Onhan tämä bloginkin pitäminen huomion hakemista omilta osin. En tätä kirjoittaisi tätä tai ainakin kyllästyisin hyvin nopeasti jos tätä kukaan ei lukisi eikä olisi minkäänlaista vuorovaikutusta lukioiden kanssa. Kirjoitan tätä blogia nimenomaan teille, koska minusta on ihanaa, että kirjoitukseni saattavat ilahduttaa, herättää keskustelua tai antaa jotain iloa jonkun elämään. 
 
Bloggareita pidetään yleensäkin huomionhakuisina. En kiistä tätä väitettä, sillä minusta sitähän tämä omalla naamalla lifestyle bloggaaminen nimenomaan on. Mutta kyllä meistä jokainen sitä huomiota jollain tapaa kaipaa. Moni varmasti tietää sen kivan fiiliksen, kun hyvännäköinen mies tai nainen katsoo sinun perään kaupungilla. Tai kun töissä pomo kehuu juuri sinun työn jälkeäsi ja voit miettiä omassa päässäsi, että hei kerrankin se huomasi, että hoidan duunini hyvin! 
 
Kirjoitin teille viime postauksessa parisuhteesta ja mitä se minulle merkitsee. Sain postaukseen kommentin, jossa anonyymi kommentoija oli varma, ettei postauksen kuvassa olisi Mr. Bear. Postauksen ja kuvan pääset katsomaan täältä. Sain myöhemmin myös samalta kommentoijalta sähköpostiviestin liittyen kuva spekulaatioon. Kommentoija myöskin ylpeästi ilmoitti sähköpostissaan minun hakevan huomioita ja draamaa. 
 
Huomion haun voin tunnustaa. Olen syyllinen! Joka kerta, kun joku jaksaa nähdä vaivaa ja kommentoida postauksiini minulle tulee hyvä mieli. Pidän keskustelun herättämisestä ja välillä kirjoittelen omin kärkkäin mielipitein asioista minun näkökulmastani ja minun mielipiteiden perusteella. (Kenen muuten mielipiteillä tässä pitäisi kirjoittaa, kun omaa blogia pidän? :D). Pidän erittäin paljon pukeutumisesta ja minusta on ihanaa jos vaatetustani kommentoidaan esimerkiksi kehumalla asu valintaani. Ajattelen, että en ikinä voisi osallistua johonkin tosi tv-ohjelmaan.  Ahdistuisin varmasti jos oma nimeni pyörisi Seiskan sivuilla. Siltä en kyllä tuomitse ketään, joka haluaa kokeilla esimerkiksi tosi tv ohjelmia. Mikäs siinä. Ja joidenkin nimet siellä Seiskassahan on on pakko pyöriä, että draaman nälkäiset ja uteliaat kansalaiset saavat halunsa tyydytetyksi. Toivottavasti ei vain minun nimeni siellä tule pyörimään.
 
Draaman hakua en kyllä voi allekirjoittaa enkä myönnä. Minun ei ole tarkoitus tieten tahtoen pahoittaa kenenkään mieltä jos jostain aiheesta kirjoittelen tai aiheuttaa sitä draamaa. Harmi vain, sitä kuitenkin tapahtuu, koska jokaisella on ne omat, mielipiteet, heikot kohdat tai asiat, jotka ärsyttävät ja saavat savun nousemaan korvista. Silloin on helppo suuttua, loukkaantua ja ajatella jonkun synnyttävän draamaa. Se on luonnollista. Minullakin on omat heikot kohtani, jotka saavat sappeni kiehumaan. Rakkaan Mummani takia otan monet vanhuksiin liittyvät uutiset  välillä todella henkilökohtaisesti. Esimerkiksi uutinen vanhuksen kaltoin kohtelusta saa hetkessä tämänkin muijan suun mutrulle ja mielipiteeni asiasta lentämään. Jotkut pahoittivat mielensä postauksesta, missä kirjoitin, että en halua lapsia. Postauksen ja kommentit siihen liittyen voit lukea tästä. Aihe oli varmasti kommentoijille juuri arka ja herätti tunteita tai he kokivat asian eri tavalla. En näe silti draaman hakuisuutena kirjoittaa vaikeistakin aiheista. Se voi olla minun tapa miettiä, pohtia ja käsitellä joitain asioita. Muutenhan kaikki poliitikotkin olisivat vain huomion ja draaman takia politiikassa mukana ja vaikuttamassa asioista. En tosiaankaan usko, että näin on. 
 
Onko muutenkaan draaman hakuista julkaista kuva  missä makasin sängyllä oman mieheni kanssa? Moni vanhoillinen voisi jopa ajatella kuvan olevan hyväksyttävämpi, koska mieheni tatuoinnit eivät paista kuvasta. Tämä vain tällaisena toteamuksena. Kuvassa ei näy paljasta pintaa, se ei minusta ole mitenkään seksuaalis sävytteinen. Tottakai tämänkin  moni kokee eri tavalla ja joku voi pitää kuvaa liian intiiminä julkaista muiden silmien alle. Kuvaus tilanteesta voin kertoa, että toivoisin tuosta kuvasta välittyvän äänet. Mr. Bear näyttää kuvassa hyvin rauhalliselta, mutta totuudessa hän kuorsasi kuin viimeistä päivää, kun tuon kuvan nappasin!  
 
Ainiin ja kyllä kuvassa oli tosiaan mieheni eikä kukaan muu. Minusta vähän tuntuu, että anonyymi kommentoija tiesi sen. Oli vain kiva saada omalle kommentille vähän huomioita ja yrittää kehittää draamaa oman kommentin ympärille. 😉
 
 
Olis ihana saada just sun huomio ja tietää, minkälaisia fiiliksiä kirjoitukseni herätti! 🙂

13 kommenttia artikkeliin “IHMISET NAUTTII DRAAMASTA JA HUOMIOSTA

 1. Iso peukku kirjoitukselle. Oot kyllä niin ihanan räikeän rehellinen. Hyvä kirjoitus. Sulla on asenne kunnossa!!

 2. Ihan varmasti tämä anonyymin kommentin pistänyt halusi vain huomioita ja dramaa!!
  Itse kirjoitan aina anonyymisti, koska se on helppoa ja jos normaalia järkeä käyttää kommentoinnissa en näe siinä mitään pahaa. On mukava, että julkaiset myös anonyymit kommentit, koska harvoin tulee sitten muuten kirjoiteltua.

 3. Siiri nostan hattua! Upee kirjoitus jälleen kerran, en voi muuta sanoa. Ja siis kyllä mä valehtelisin jos sanoisin kirjoittavani blogia itselleni, tietysti mä haluan että joku seuraa, haluan tutustua ihmisiin joilla on sama harrastus kuin mulla ja keskustella kommentoiden ja ehken muutenkin lukijoideni kanssa<3 Tää on parasta.
  Ja tsiisus tuota anoa:D Mä oon vähän sitä mieltä että nää anot jotka kommentoi paskaa (anteeksi kielenkäyttöni) on jollain tasolla tuttuja tai sellaisia jotka tietää kirjoittajan. En usko että kukaan tuikituntematon vaivautuisi, tosin onhan niitäkin jotka haluaa pahaa mieltään levittää netissä anonyymisti ihan vieraillekin, en mä sillä… mutta villi veikkaus, voi olla tuttuja kasvoja, ei sellaisia joita tuntee mutta siis u know…:D

 4. Sulla on ihanan piilo provosoiva tapa kirjoittaa! Tai piilo vittuilu. Ehkä tää on joku Pohjanmaan juttu xD

 5. Taisi anonyymi komentoija vaan kaivaa verta nenästä. Hyvä että en langennut siihen. Kunnon tekstiä taas. Sun blogin parasta antia on ehdottomasti nää mielipidetyyppiset kirjoitukset ��

 6. Tosi hyvä kirjoitus Siiri! Oon samaa mieltä tuosta, ettei kukaan bloggaaja voi sanoa kirjoittavansa blogia vaan itseään varten, sillä silloinhan voisi kirjoittaa yksityistä blogia tai päiväkirjaa. Itsekin aloin kirjoittamaan blogia, sillä koin, että mulla vois olla jotain annettavaa blogini kautta. En sinänsä kirjoita blogia saadakseni henkilökohtaisesti huomiota, mutta jos pointtina on antaa jotain ihmisille, niin olisihan se todella turhauttavaa blogia kirjoittaa, jos kauhean työn jälkeen jäisivät kaikki postaukset vaille kommentteja tai keskustelua. Kyseessä on kuitenkin sosiaalinen media, ei yksipuolinen media.
  Mutta sitten tuosta, että haetaan draamaa blogiteksteillä. Mielestäni vaikeampia asioita käsittelevillä blogiteksteillä harvoin haetaan draamaa, vaan ennemmin keskustelua. Toisinaan ihmisiltä katoaa käsitys siitä, onko kaksi eroavaa mielipidettä keskustelua vai sitä dramaattista riitelyä. Yleensä ne parhaat tekstit ovatkin juuri niitä, jotka saavat lukijan ajattelemaan ja erityisesti juurikin ne eriävät mielipiteet saavat yleensä parhaat keskustelut aikaiseksi 🙂
  Komppaan myös itse Kataa tuosta, että nää ilkeät kommentit aika usein tulee ihmisiltä, jotka jollain tasolla tietää tai tuntee. Etenkin tässä tapauksessa tulis semmoinen itselleni kans mieleen!

 7. Mäkin ennen blogin perustamista kirjoitin aina anonyymisti. Eikä siinä ole minusta mitään pahaa. Tottakai se antaa suojan kirjoittaa negatiivisia ihmisiä ns. salassa, mutta onneksi kaikki eivät sitä tosiaankaan harrasta! 🙂

 8. Juurikin näin. Tiivistit tosi hyvin ajatuksiani ensimmäisessä kappaleessasi.
  Ehdottomasti ja on minusta ikävää, että jos joku on valmis julkisesti avautumaan blogissa jostain vaikeasta asiasta (ehkä jopa senkin takia, että ajattelisi siitä olevan muille apua) niin se nähdään draaman ja huomion hakemisena.
  Ja pakko tavallaan yhtyä sun ja Katan ajatuksiin. Olen itsekin ajatellut ja pohtinut, että onko joku puoli tuttu noiden anonyymien kommenttien takana..

  Kiitos pitkästä kommentistasi, ihanaa Joulua. <3

 9. Nimenomaan! Mun mielestä mielettömintä, kun on tutustunut uusiin ihmisiin blogin kautta ja on ihanaa, kun jengi jaksaa kommentoida omiin raapustuksiin. <3

  Oon miettinyt tota ihan samaa, vaikka se kuulostaakin jotenkin todella kieroutuneelta. Valitettavasti sellaisia jotkut on.. :/

 10. Hyvä teksti! Oon ihan samaa mieltä siitä, että bloggaaminen on siinä mielessä huomion hakemista, että omille jutuilleen haluaa tietenkin vastakaikua. Ei varmaan juuri kukaan jaksa kovin kauaa vain itselleen kirjoittaa! Sen sijaan draamat elämääni haluan ehdottomasti juuri tv-viihteen muodossa ja rakastan mun omaa draamatonta elämää :'D

Vastaa

Siirry sivun alkuun