MITÄ PARISUHDE ON

 
Oon viime aikoina miettinyt paljon parisuhdetta. Mitä se parisuhde on? Millaisessa parisuhteessa on hyvä olla. Millaisessa parisuhteessa on minun hyvä olla? Mitä tarkoittaa minulle parisuhde? Erilaisia parisuhteita on varmasti yhtä paljon, kuin on parisuhteessa oleviakin. Minusta on turha sanoa, mikä on se oikea hyvä parisuhde ja mitä parisuhteen kuuluu olla. Jokainen määrittää itse mitä parisuhde on ja minkälaisessa parisuhteessa haluaa olla. Mitä se parisuhde on minulle sitten on?
 
 
Minulle parisuhde on…
 
Arkea
Aina ei ole juhlaa. Suurimmaksi osaksi parisuhde on osana arkea. Siinä, kun saa mennä toisen viereen nukkumaan ja herätä sen toisen vierestä joka aamu. Välillä kirota, kun toinen syö puoli jääkaappia iltapalaksi, mutta samalla iloita, kun toinen arvostaa ruuanlaittotaitojani.
 
Turvaa
Aina on se toinen, joka kuuntelee murheet ja, jonka syliin voi vuodattaa kyyneleitä. Toinen, jolle aina voi soittaa kellon ajasta huolimatta.
 
Luottamusta
Ilman luottamusta minulla ei ole parisuhdetta. On toki hetkiä milloin se luottamus voi olla kovillakin, mutta silti sitä luottamusta pitäisi löytyä.
 
Ystävyyttä
Minulle poikaystävä tai edes se aviomies ei korvaa niitä omia ystäviä, mutta silti minun mieheni on poikaystävä tittelin lisäksi on minun ystäväni. Paras ystäväni siinä missä omat muut parhaat ystäväni, mutta tottakai hieman eri tavalla.
 
Sitoutumista
Voin suoraan sanoa, että avioliitto ja, jopa kihlat ovat ajatuksena minusta vielä kaukaisuudessa. En haluaisi vielä mennä naimisiin. Parisuhde on minulle, silti korkea merkki sitoutumisesta.
 
Tulevaisuutta
Yhteisen sellaisen rakentamista. Eikä se aina tarvitse olla sitä avioliiton tai tulevan lapsilukumäärän suunnittelua. Meille se on esimerkiksi lomamatkojen suunnittelua ja yhteisen isomman kodin haaveilua.

 

Kärsivällisyyttä
Välillä se koettelee tunteita. Välillä toista ei ymmärrä tai ajatukset eivät mene yhteen. Minunkin äkkipikainen ja temperamenttinen luonteeni on hioutunut yhdessä olomme aikana.

 
Avoimuutta
Tukahdun jos en pysty puhumaan. Minusta myöskin melkein kaikesta pitäisi pystyä puhumaan. 
 
Epävarmuutta
Välillä se on kysymyksiä ja epävarmuutta. Minusta ei ole väärin sanoa sitä ääneen, vaikka monet varmasti pitävät tätä negatiivisena asiana. Moni myöskin varmasti sanoisi, että silloin en ole oikean ihmisen kanssa. En usko, että se kuitenkaan niin. Minulle tuo on luonnollinen ei pelottava tunne.
 
Hyväksyntää
Toisen hyväksymistä juuri sellaisena, kuin toinen on vikoineen päivineen. Kukaan ei ole täydellinen. Minusta toisen huonoja puolia ei tarvitse rakastaa, mutta ne pitää hyväksyä.
 
Kunnioitusta
Toisen kunnioittamista. Toisen arvon ja rajojen kunnioittamista. 
 
Rakkautta

Saa rakastaa toista ja tuntea olevansa rakastettu ja kuulla ne kolme ihmeellistä sanaa päivittäin.  

Yllätyskukkia perjantailta. <3 Mitä parisuhde sinulle on?

21 kommenttia artikkeliin “MITÄ PARISUHDE ON

 1. Eihän toi oo sama mies. Hyvä kirjoittaa parisuhteesta ja makoilla eri miehen kanssa sängyssä…

 2. No haloo niskastako sen päättelit 😀 eiköhän se ole sama mies! Ja vaikka ei olisikaan niin mitä se meille kuuluu?
  Ja sitten oma kommenttini, aika samalla tavalla itsekin luonnehtisin parisuhdetta. Ylä ja alamäkiä, mutta niinhän elämässä ja muissakin ihmissuhteissa on. Tärkeintä on, että on se maailman tärkein kumppani siinä johon voi aina luottaa ja jonka syliin nukahtaa, vaikka olisikin ollut kiukkupäivä 😀

 3. No hei kuule joka kuvassa näkyy isot tatuoinnit ja tässä ei tatuointeja ollenkaan niin herättää vähän kyllä epäilystä !!

 4. Ja itsehän kirjoittaja huutelee aina suoraan puhumisesta niin mä nyt vain sanoin suoraan!

 5. Ihana postaus! Olen itse pohtinut tota tosi paljon ja tullut pitkälti samoihin loppupäätelmiin. Varsinkin tuo ystävyys. Itselläni ei ole parisuhdetta jos en samalla ole mieheni kanssa ystäviä. Ihanaa, että olet löytänyt hyvän ja turvallisen ihmisen, jonka kanssa on hyvä olla. 🙂 Hienoja oivalluksia, kypsiä ajatuksia. Löysin sun blogisi vasta ihan hiljattain ja hyvä että löysin.

 6. Ihania ja juuri tosiasioita oot listannut:) Mullakin mies on myös se ystävä, ei pelkästään avomies. <3 Meidän parisuhde on miehelle ensimmäinen ja siis se että alkusuhteessa hoin koko ajan rakastan sinua ja hän ihmetteli sitä kovasti, koska hänen mielestä päivittäin hokeminen kuluttaa jotenkin sitä sanaa ja kohta sitä sanoo vaikkei se enää merkitsisikään sitä. Olin silleen höpöhöpö…:'D No mun miekkonen onkin vähän omalaatunen <3

  Kihlat ja naimisiinmeno on myös kaukana vielä, tuntuu että kihlaus tai se on menettänyt hieman merkitystään, tai siis mulle se on ollut aina sellainen juttu että kun kihlaudutaan, mennään vuoden parin sisään naimisiin. Nykyään mennään aika nopeesti kihloihin ja ollaan siinä vaiheessa pitkään – okei siis sehän on aina merkinnyt sitä että lupaa mennä toisen kanssa naimisiin, saatan elää väärässä uskossa että se naimisiinmeno pitäisi tapahtua sitten hetkessä:'D Mutta siis.. Ymmärrätköhän mitä ajan takaa:D No jokainen silti menee tuon asian kanssa tavallaan, miltä itsestä parhaimmalta tuntuu:)

  Sulla kyllä aina niin mahtavat postausideat ja aiheet, keep going girl!

 7. Kiitos hyvästä tekstistä!

  Huomaan, että pitkän parisuhteen, lasten syntymien, eron ja nyt jo pitkäksi venyneen sinkkuajan jälkeen ajatukset parisuhteesta ovat hiukan erilaisia. Toki sisältävät samoja juttuja kuin sinun mainitsemasi asiat. Voi olla, että olen väärässä, koska en tällä hetkellä ole parisuhteessa. Vaikea oikeasti tietää, millaiseksi parisuhde tässä elämäntilanteessa ja iässä muodostuisi. En haaveile kerran eletyn toisinnosta. En näe itseäni uusperheen äitinä. Parisuhde perheenperustamismielessä ei enää tunnu tärkeältä. Eniten parisuhteesta kaipaan sitä, että on olemassa se luottoihminen, tuki ja turva, jonka kanssa jakaa ilot ja surut. Nyt "toisella kierroksella" ajattelen parisuhteen olevan kahden itsenäisen ja erillisen ihmisen suhde. Ei symbioosia, vaan vapautta lähteä, jos siltä tuntuu, mutta kuitenkin halua pysyä.

 8. Oli kiva lukea pitkästä aikaa ihmisuhdepostauksia. Sun blogi on ihana <3

 9. Mr. Bear on siellä, mutta kiitos kommentistasi. Saatiin hillittömät naurut Mr. Bearin kanssa. 😀

 10. Voi kiitos. Kiva, että oot löytänyt tänne. Aina tuollaiset kommentit lämmittää sydäntä.<3
  Mulle tuo ystävyys kohta on tosi tärkeä. Luulisin että jos en kokisi parisuhteessa ystävyyden tunnetta lisäksi saattaisin kyllästyä tai ehkä suhde ei omalla kohdallani ikinä saavuttaisi saman syvyistä astetta, kuin nyt. 🙂

  Kiitos vielä kommentistasi. Ihana lukea näin kivoja kommentteja pitkän päivän jälkeen <3

 11. Niin on munkin. Oma laatuiset miehethän on niitä parhaita. :D<3
  Ajattelen ihan samalla tavoin kihlauksesta ja jotenkin se on saanut minussa heräämään jopa negatiivisia tunteita. En halua mennä kihloihin vain, koska ”muutkin” tai, ”koska kuuluu”. tuntuu että ihmiset hyppää kihloihin aika nopeasti, koska ajatusmallikin on, että kihloista on vielä helppo erota. Jos menen joskus kihloihin haluan että siinä sitten oikeasti ollaan aina, vaikka en ikinä naimisiin menisikään! 😀

  Kiitos ihana taas ihanasta kommentista, you make my day <3

 12. Ihan varmasti ovat ja ihana kun sanoit sen kommentissasi suoraan! Koska uskon tosiaankin, että ikä vaikuttaa suuresti myös näihin tuntemuksiin. Nyt tultuu tältä, mutta ilman kristallipalloa on vaikea tietää mitä asioita arvostaa ja miten ajattelee vuosien päästä! 🙂

  Minulle juuri tärkein asia kuitenkin (ikä erostamme huolimatta ) on sama kuin sinun, sen luotto ihmisen löytäminen. Enkä kyllä haluaisi perhettä perustakaan ihmisen kanssa joka ei saisi tuntemaan minua noin.
  Toivon myös että juuri sen oikean luotto ihmisien kanssa voi kokea noita ”vapautta lähteä jos siltä tuntuu, mutta kuitenkin halua pysyä” fiiliksiä. Sellainen luotto ihminen joka ymmärtäisi jos vaikka pitäis lähteä eikä estelisi. Osaisi ajatella rakkauden yli elä itsekkäästi. Tuohon on myös minulla vielä henkisen kasvun paikka itsellä!

 13. Ihana postaus!<3 Mua kiinnostaa aina kaikki parisuhteeseen liittyvät postaukset jne 🙂 Mulle parisuhde merkitsee samoja asioita kuin sullekkin! Rakkautta, luottamusta ja sitä, että voi olla omaitsensä ja toinen seisoo rinnalla tapahtui mitä tahansa 🙂

 14. Kihkih, olepa hyvä vaan 🙂 Mua välillä naurattaa ja ärsyttääkin sellaiset kommentit, että mies onkin vaan kaveri, tai että ollaanko miehen kaa vaan ystäviä *kauhistus* (ja seuraavaksi mies vaihtoon) -mikäs silloin onkaan mennyt pieleen, luulis sen olevan ihan se mission accomplished-tavoite, mut kukin tyylillään.. Kaikkea hyvää sullekin! Se piti vielä sanoa, et oot niin riemukkaan rehellinen et voisin hyvin äänestää sun kaltaista henkilöä, että politiikkaan vaan, haha 😀

 15. Vastaan tällein järkyttävän myöhässä, mutta kiitos sanoistasi! 😀 Riemukkaan rehellinen on jotenkin tosi hauska ja osuva ilmaus kuvata mua, pitää niin paikkaansa. 😀

  Ihanaa Joulua! 🙂

 16. Toi omana itsensä hyväksyminen on tosi tärkeä juttu. Siitä huomaa nopeasti onko oikeassa suhteessa jos toinen yrittää muuttaa toista!

Vastaa

Siirry sivun alkuun